Alla inlägg under januari 2009

Av /A - 26 januari 2009 19:47

Tillbaka i Söderhamn efter två dagar i Uppsala/Knivsta. Kan inte påstå att jag har kommit "hem". Det känns inte som hemma. Rent mentalt har jag redan flyttat. Och ni kan tro känslan förstärktes efter att ha åkt från ett milt Uppsala till flera meter höga snöhögar här uppe i Söderhamn. Ugh.


Det gick iaf bra idag. Redovisningen gick bra, och vi är garanterat godkända på den biten. Nu har vi dessutom fått en gruppmedlem till, coola Y, hehe. En tjej med skinn på näsan, egen stil, smart och trevlig. Jättekul att få med henne i vårt "gäng", hon kommer passa in bra med oss andra :-)


Resan upp var i vanlig ordning lite smått omständig, men men. Träffade E i Gävle, där vi hann surra lite, och jag fick ett helt lass med böcker med mig hem. Nu jävlar kan jag börja beta av uppgifter! Dock måste jag även skriva den där pathosuppgiften och förbereda mig inför gruppträffen på torsdag, samt läsa till tentan på lördag. Fullt upp den här veckan, med andra ord.


Jag har förresten mer goda nyheter: IT-kursen är nu officiellt klar! :-) Sista uppgiften godkändes idag, så nu är det bara att vänta på att de sista poängen därifrån rapporteras in. Det går framåt :-)


Har inte fått löst problemet med hyran på fredag än dock, och inte heller hur jag löser flytten rent ekonomiskt. Dock har jag ordnat flytthjälp, och det är ju ett steg på vägen åtminstone. De kan förvisso inte hjälpa mig förrän helgen om 2 veckor, men det får jag stå ut med. Det är ju bara några dagar extra. Bonus: M&J flyttar själva in till Uppsala i slutet av mars! Kul!


Ja, så ser det ut just nu. Fullt upp mest hela tiden, men det går ständigt framåt. Inte med expressfart kanske, men framåt går det :-)

Av /A - 26 januari 2009 00:10

Nu kan jag varva ner och sova några timmar, innan nästa pers börjar. Har skickat in sista uppgiften till IT-kursen, gjort klart allt inför morgondagen, och - kära vänner, håll i er nu - jag har även ett utkast till den där sista, stora uppgiften i Ledarskapskursen. Beroende på hur dags jag är hemma i morgon kväll, så åker den jäkeln in också, och det kommer enbart återstå én, ynka uppgift i den kursen.


Morgondagens redovisning slutar vid lunch, så jag hoppas ha sån flyt att jag hinner med 12:19 tåget från Uppsala. Sen ska jag stanna till i Gävle och plocka upp en bunt böcker och kanske hinna ta en fika med E, innan jag förhoppningsvis kan fortsätta norrut innan klockan blir alltför mycket.


Resten av veckan är också spikad på alla håll och kanter. Det ska betas av flera uppgifter inom ssk-kursen, och jag måste skriva min pathosbaserade berättelse i Skriva-kursen och lämna in den innan den 28 januari. Vet ni vad pathos innebär? Att det man skriver (eller säger) väcker vissa känslor. Sånt kan jag (ibland ofrivilligt, när det gäller närstående män, som det verkar ;-)), och jag kan det bra. Jag ska bara bestämma mig för vad jag vill skriva om. So no worries there, mate :-)


Det går framåt. Sakta men säkert. Flytthjälp ser ut att kunna ordna sig, och mitt största problem just nu är att få till det ekonomiska. Ska ringa runt lite på tisdag och kolla lite saker.


Det blir nog bra, allting. Lite jävlar anamma bara, så går det. Då klarar man av allt man ska göra och dumma ex och flytt och att trolla fram pengar ur ingenting. Allting går. Om inte fjället kommer till Mohammed, så får Mohammed helt enkelt gå och hämta det.


Nu ska jag sova. Jag behöver vila. Jag har ett fjäll att hämta under de kommande par veckorna.

Av /A - 25 januari 2009 22:07

Herrejävlar, vilken dag. Ingen sömn natten som var, bara någon timmes slumrande tills någon (jag nämner inga namn ;)) var bråkig på mig. Det var bara att kliva upp och låta den nya dagen börja. Och oj, vad den började. Det snöade. Det snöade nåt så gröndjävligt, och i trädgården på baksidan hade jag plötsligt 30 cm mer snö än jag hade haft bara ett par timmar tidigare. Det syntes inga tecken på att snöandet skulle upphöra heller. Extra festligt var det ju att jag skulle ha med mig dator, ett ton studielitteratur och anteckningsböcker, samt vissa nödvändigheter eftersom jag skulle övernatta i Knivsta. Min ryggsäck vägde BLY! Och ni ska inte tro att det går några bussar till Resecentrum på söndagsmorgnar, inte...


Nej, yours truly fick vackert ge sig ut i isande blåst och blöta snöflingor stora som disktrasor, och de 3-4 kilometrarna till tågstationen, för att hinna med tåget. Med blytung ryggsäck, utan att ha sovit och dessutom med ännu en av dessa mensveckor som halvt om halvt tar knäcken på mig. Jag lovar er, den där promenaden var en uppvisning i viljestyrka och inget annat. Men, aldrig så illa att det inte är bra för något - nu kan jag ju berätta för barnen om hur jävligt det var på den tiden jag var (relativt) ung, och minsann fick pulsa i 3 meter snö och snöstorm av orkan styrka, de 14 milen till närmaste tågstation ;-)


Nå, eftersom jag visste att det skulle bli en jobbig promenad, så gick jag hemifrån redan kl 8 i morse. Tåget skulle gå 09:25, och även om det normalt sett tar ca 45 minuter att gå, så tyckte jag det bäst att ta i ordentligt tidsmässigt, för att slippa avsluta det hela med en sprint för att hinna tåget. Jag hade dock inte behövt bekymra mig för den saken. Jag hann dit med 20 minuter till godo, vilket egentligen var ganska perfekt. Om det inte vore för att tåghelvetet var försenat med en halvtimme, vilket i sin tur ledde till att jag missade min anknytning i Gävle. Men aldrig så illa att det inte är bra för något - eftersom det bevisligen inte var mitt fel, så fick jag åka X2000 hela vägen, utan att betala för det. Skönt, för då slapp jag byta tåg. Bistrovagnen, dagens sjutusende kaffekopp och ett kompendium om logosargumentation som jag envisades med att vilja nicka till av hela tiden blev det hela vägen mellan Söderhamn och Uppsala.


Kom till sist fram till Uppsala, där det var rått, blött och allmänt kallt, och det blev ju inget bättre av att jag var genomblöt efter den långa promenaden i Söderhamn. Satan, vad jag frös! Investerade en femma på toaletten på Centralen, och stod säkert i 10 minuter med händerna under rinnande varmvatten innan jag slutade skaka. Knatade iväg till Åhléns för att införskaffa lite saker på Hemköp, och inser att den envisa yrsel jag dras med nog inte bara beror på sömnbrist, utan även det faktum att jag under de föregående två dygnen inte fått i mig annat än en macka ett dygn tidigare. Sicken tur då att det finns ett café på tredje våningen hos Åhléns då. En liten ostmacka och en Loka var precis vad jag behövde. Det tog för all del en timme att få i mig eländet, men så är inte aptiten precis på topp när jag lever under såpass stressande omständigheter som jag gör nu. Fick även pratat några ord med Peter och fick höra att han inte alls var arg på mig, trots hans utbrott på morgonen. Mycket trevligt, tycker inte alls han ska gå runt och vara förbannad på mig i tid och otid. Jag har exmakar som klarar av den biten alldeles utmärkt.


Till sist började klockan närma sig 14, och vi fyra i min grupp sammanstrålade utanför Domkyrkan, för att sedan styra kosan mot närmaste ställe som serverade kaffe i STORA muggar. Det var en sån dag för oss allihop. Trötta var vi, och pojkarna seriöst bakis efter sin utgång i fredags(! - då har man banne mig festat ordentligt, om man fortfarande är bakis på söndag). Vi skrattade och flamsade åt allt, men fick faktiskt en del vettigt gjort också. Jag är 10-15 år äldre än de andra i gruppen, vilket märks lite sådär i början. De andra är först lite försiktiga, jag märker hur de liksom är lite avvaktande för att höra vad jag tycker, eftersom jag är äldre och ändå har jobbat lite inom det här området. Så jag gör som jag brukar, och verkligen demonstrerar att jag lyssnar på dem, att jag frågar om deras åsikter och tar till mig dem, och att jag inte anser mig vara bättre på grund av ålder och erfarenheter. Och det har effekt. De slappnar av, och vi blir ett team som kan ha roligt och jobba ihop utan att det behöver finnas ålders- och erfarenhetsmässiga restriktioner. Så vi hade faktiskt riktigt roligt, och min dag kändes betydligt bättre efteråt.


Efter ett par timmar på Waynes Coffee åkte vi var till sitt, för att arbeta med våra respektive delar, och höras av vidare via mail. Jag hade flyt, och behövde bara vänta tio minuter på tåget vidare till Knivsta, och ännu mer tur genom att inte behöva lösa biljett. Mycket gratisåkande för mig idag ;-)

Knatade upp till M&J, där M höll på att göra en lammstek som banne mig inte gick av för hackor, och J höll på att städa och göra fint. Jag tror jag flyttar hit istället ;-)

Som vanligt när jag kommer hit, så pratar och pratar och pratar jag. Dels av trötthet, dels för att det här är min familj, och dels för att jag så sällan pratar med folk "live" nu för tiden. Jag behöver prata av mig helt enkelt. Sen fick jag maten serverad, och åt faktiskt ett jättelass lammstek, potatisklyfter och morötter, sås och blandsallad. Sagolikt gott!


Tror ni jag var lite trött vid det laget? Klockan var närmare 19, och jag hade då varit vaken i....ska vi se...sisådär 34 timmar. 34 jobbiga timmar, både mentalt och fysiskt. Och då hade jag ändå kvar att skriva min del inför redovisningen i morgon, ta ställning till de andras arbete, samt läsa på de övriga gruppernas underlag inför morgondagen, så att vi kan ställa frågor om det. Men då var det banne mig tungt att få hjärnan att fungera...men det gick. Precis lagom till att de andras arbeten var klara och började trilla in i mailen, så var även jag klar. Perfect timing. Dock hade jag lite strul med att få till en fungerande smtp-server på den här uppkopplingen, men det löste sig genom att jag bad en av mina gruppmedlemmar lägga till mig på msn, förde över filen till henne, så fick hon maila åt mig. Funkade alldeles utmärkt, även det :-) Passade även på att ge henne ordentligt med cred för hennes del av arbetet, för hon hade verkligen gjort ett bra jobb. Och som gruppledare (och även gruppmedlemmar över lag, för den delen), så tycker jag man ska uppmärksamma sådant. Det ger självförtroende och får en att må bra, och känna sig delaktig i gruppen och sporrar inför framtida arbeten.


Nu är grupparbetet inför morgondagen klart, och vi ska mötas en halvtimme innan redovisningen för att putsa lite på presentationen bara. Nu kan jag ta kväller. Eller nästan iaf. Har glömt bort att ladda upp sista IT-uppgiften (blev en aning preoccupied med annat rent mentalt igår), så jag ska nog göra det med. Galet trött är jag (har varit vaken i 38 timmar nu), men samtidigt nästan speedad och inne i sjuttioelfte andningen. Ska snart sova. Bara fixa den där uppgiften och ladda upp den, sen kan jag varva ner. Det har varit en lång dag, som i praktiken började vid 9-tiden igår. Men nu är den snart slut. Tack och lov :-)

Av /A - 24 januari 2009 21:31

1. Älska dina barn som om det inte finns en morgondag.

2. Ge aldrig upp.

3. Kompromissa inte med dig själv tills du tappar bort dig.

4. Låt det svåra vara en bagatell, det omöjliga en utmaning.

5. Vänd inte andra kinden till, slå tillbaka istället.

6. Tro på dig själv. Om inte du gör det, varför ska då någon annan göra det?

7. Hoppas inte på mirakel. Skapa dem.

8. Värdesätt din egen lycka.

9. Var inte rädd att gå din egen väg.

10. Bli aldrig kär.



Av /A - 24 januari 2009 15:08

Haleluja, jag slipper köpa böckerna till ssk-kursen. Får låna dem av E på måndag, och kan köra järnet med de där uppgifterna under veckan som kommer. Med lite flyt, så hinner jag få in de poängerna under veckan därpå, och klarar få in tillräckligt mycket poäng till CSN för att bli godkänd. Håll tummarna för det.


Det största problemet just nu är vart fan jag ska få ihop 5500 till hyran innan fredag. Sälja min själ? Hm. Nä, får nog inte så mycket för den ;-) Nåväl, det löser sig, det med. Jag har ännu inte stött på ett problem jag inte kunnat lösa på något sätt.


Har kikat lite på jobb också (varför det? Jag borde plugga!), och hittat några intressanta annonser. Ska knåpa ihop lite ansökningar på tisdag. Och så har jag kikat lite på vart jag ska träna när jag kommer ner. Fastän jag borde plugga. Bah. Kan inte hjälpa det, mitt fokus blev lite rubbat, trots allt. Men nu jävlar...nu ska jag läsa klart det där kapitlet och få skrivit den där förbaskade uppgiften!

Av /A - 23 januari 2009 23:05

Fredag kväll, och det är tyst och lugnt både hemma hos mig och ute på området. De enda ljud som hörs är det svaga bakgrundsljudet från min tv, och tickandet från klockan på väggen.


Det börjar se annorlunda ut här hos mig. Inga gardiner uppe någonstans. Väggarna gapar mestadels tomma, undantaget några hål här och var som markerar vart det suttit en hylla eller en tavla. Möbler har försvunnit, saker har packats ner i lådor, saker har börjat skruvas sönder. Nästan alla leksaker är bortpackade, mattor tvättade och ihopvikta. På vardagsrumsbordet trängs fatet med ljus med min strumpstickning och min verktygslåda. I soffan ligger filtarna huller om buller, och ovanpå tronar min låda med borrmaskinen (gud, vad glad jag är för den maskinen nu!).


Flyttkartongerna jag fick idag står utspridda över halva lägenheten på tork. En fick jag kasta, den var helt förstörd, men resten borde jag kunna använda så fort de har torkat. Kan nog ta ett par dagar dock, det är riktiga flyttkartonger, och tjock papp. Köpte två rullar sopsäckar ikväll också, så nu kan jag börja stuva ner kläder i dem. Bra att kunna slänga ovanpå allting annat i flyttlasset, för de blir ju helt mjuka och väger nästan inget.


Det är flyttdags igen. En flytt som kommer väldigt lägligt i tiden, när jag tänker efter. Jag har ju alltid haft det där behovet av att dra iväg när februari börjar närma sig, förmodligen en kvarleva från mina tivolidagar. Och i år får jag göra det. Dra söderut, som flyttfåglarna gör på hösten. Kanske är det just därför jag fått det här lugnet över mig ikväll. Jag känner mig oerhört...tillfreds. Trots allt som ligger på och osäkerheten över ekonomin, så känner jag mig lugn. Kusligt lugn. Får väl passa på att njuta av det så länge det varar.


Funderar på om jag ska gå upp och packa det sista i dotterns rum. Nåja, nästan det sista. Böckerna ska ner i en låda tillsammans med mina böcker, men jag kan åtminstone packa ner det som är kvar av leksaker där uppe. Kanske ta med mig en sopsäck och stoppa ner lite mer kläder och sånt. Varva lite mer packande med lite läsning av studielitteratur. Fortsätta tvätta barnvagnen, som just nu ockuperar duschen. Kanske tända lite ljus sen, ta ett glas vin och beta av de sista sidorna av Ledarskapsboken.


Mjo...så får det bli.

Av /A - 23 januari 2009 19:43

Det blev lite omkastningar i mina planer, och jag fick vänta in folk som ville köpa växasängen. Nu är den såld och jag har äntligen hunnit äta lite, och nästa punkt på schemat är att åka och handla. Men medan jag gör det, så kan ni få roa er med att titta på hur korta dagar vi har uppe på Senja, där jag kommer ifrån, mitt i mörkaste vintern - närmare bestämt på nyårsafton. Bilderna är tagna med 20 minuters mellanrum över ett dygn. Notera klockslagen för när det blir ljust och när det mörknar igen...Enjoy! :-)


Av /A - 23 januari 2009 16:55

Där var sista uppgiften i IT-säkerhet klar! Dock ska jag inte skicka in den än, utan den ska få ligga och mogna några timmar eller tills i morgon, utifall jag skulle komma på något mer jag vill ha med.


I övrigt så har jag tvättat en massa, sålt några hyllor och städat lite här och var. Min ena extranyckel har hittat hem igen, och jag har fått en bunt flyttkartonger. De är dock fuktskadade, och några praktiskt taget oanvändbara, men några av dem kan jag nog rädda. Vore bra. Ju färre jag behöver köpa, desto bättre. 


Funderar på att sälja barnvagnen trots allt. Även om det i framtiden skulle bli flera barn, så lär det dröja innan jag behöver en sittvagn, och att ha en sån ta upp en massa plats i en liten lägenhet känns lite meningslöst. Så jag tar nog in den, tvättar den och lägger ut den med på Blocket, tror jag. Det kan jag roa mig med ikväll eller i morgon, så kan den stå och torka medan jag är i Uppsala söndag-måndag.


Hm, ska vi se...tror jag skruvar ner hyllorna härnäst och går över till grannen med dem. Sen skulle jag behöva åka iväg och köpa lite kaffe och sånt, så det får väl bli nästa punkt på schemat. I övrigt hoppas jag hinna packa och städa lite mer (skulle vilja packa allting i bokhyllorna och montera ner dem), och jag ska göra några stolpar inför grupparbetet och läsa lite ledarskapslitteratur. Det sistnämnda tror jag att jag avslutar kvällen med.


Ah, nu har jag fått betyget på senaste uppgiften i Ledarskapskursen, och jag är godkänd på den med. Skönt! Bara två uppgifter kvar där då :) 

Ovido - Quiz & Flashcards