Alla inlägg den 27 januari 2009

Av /A - 27 januari 2009 22:20

Jag fick låna pengarna till hyran! :-D Åååh, vad jag är lättad nu! Har varit på helspänn hela dagen, livrädd att det inte skulle gå att ordna. Då hade jag fått flytta hem till Norge igen, till....ingenting alls. Lånade av äldsta grabbens pappa, vilket kändes måttligt roligt...tycker inte om att behöva låna pengar alls, och än mindre av honom. Samtidigt...han och jag har alltid hållit varann om ryggen, hur illa det än har varit. Vi är rätt lika varann i sättet att tänka, även om vi är väldigt olika i andra saker.


Berättade även om hela kalabaliken kring HiG, om poängen de vill stjäla ifrån mig och allt det där, och det är faktiskt förbannat skönt att få höra någon säga "Säg åt idioterna att fara åt helvete!", istället för att det ska tyckas synd om mig. Det är en egenskap jag alltid har uppskattat hos honom. Jag kan berätta såna där saker, och han tar det på det sätt jag behöver. Tittar på de fakta som finns, och uttrycker sin åsikt om det, istället för att vara medkännande och visa sympati för mig, som sitter i skiten pga det där. Jag behöver inte sympati. Jag behöver få vräka ur mig eländet, och ska man ge mig någon form av emotionell feedback, så är det inte sympati jag behöver, utan ilska över ett idiotiskt system.


Nåväl. Jag har måhända haft svårt att studera idag, men jag har ändock fått fixat flera stora punkter på min agenda. Dagisplats är klart, uppsägningstid på den här lägenheten är klart, och nu är även hyran inför fredagen löst. Puh! Nu har jag väl strängt taget bara själva flyttandet, praktiskt och ekonomiskt, kvar att lösa, samt att beta av uppgifter så snabbt jag bara kan. Framåt, framåt, framåt.


Ska strax sätta mig för sjuttioelfte gången idag med min pathosuppgift, och nu kanske jag kan klara av att skriva den till punkt, istället för att påbörja ett ämne, tycka det är bara crap, radera alltihop, och börja om igen. Fast egentligen skulle jag behöva en promenad. Köpte godis ikväll efter att ett sällsynt kraftigt godissug drabbade mig (förmodligen pga stressen över hyresgrejen), och jag är så sockerchockad och sockerstenad nu, så jag vet inte om jag är kapabel till en enda vettig tanke - haha!


Jo, förresten...visst har jag nämnt att min hyresvärd här uppe hade lovat mig en fuktutredning här för över ett år sedan, men att jag fortfarande inte sett röken av den? När jag pratade med honom idag, så ville han absolut veta om jag var hemma nånting under resten av veckan, så att han kunde skicka hit Anticimex...Jojo, det är så dags nu. Kan inte annat än skaka på huvudet åt det hela. Lite skrattretande är det allt. Men, men...han om det. Bättre sent än aldrig, va? ;-)


Märkte tidigare ikväll att jag var rejält stressad, förresten. Jag blev plötsligt av med mitt internet, och fick ju smått panik, eftersom alla studier går via nätet. Iiiiiik! Startade om routern, kollade nätverket, fattade ingenting...tills jag kom på den där jäkla knappen på datorn som stänger av allt det där, och som sitter så dumt till, så att jag ibland råkar komma åt den bara. Och det var precis det jag hade gjort. Kan ni tänka er att det tog nästan 10 minuter innan jag kom på det?? Då är jag banne mig illa stressad, hör ni.


Nej, nu jävlar ska den där uppgiften fixas. Inget sovande förrän den är klar!

Av /A - 27 januari 2009 18:20

Att det ska vara så svårt att komma på ett bra ämne inför min pathosargumentation...Jag kan givetvis skriva om något uppenbart, typ våldtäkt eller barn som far illa, men det känns lite som fusk. Det är liksom garanterat redan i utgångsläget att åhöraren ska reagera känslomässigt på det.


Nej, jag vill skriva om något annat. Gärna hitta nånting som kan bli en riktig flamebait, som får dem att gå i taket så det visslar om det. Men jag kan inte komma på nånting som jag känner mig riktigt nöjd med...vad kan jag skriva om som skulle få 10 stycken 20-25-åringar att explodera i ursinne? Eller åtminstone bli riktigt förbannade? Hm.


Det vore ju lite kul också att helt enkelt fabricera något, och göra det så bra att de faktiskt tror på det, och reagerar som jag avsett. Ungefär som den gången på 50-talet (var det väl?), när folk gick man ur huse för att de trodde jorden invaderades av utomjordingar efter att ha lyssnat på ett radioprogram. Men det var ju det där med att komma på något att skriva om...hm...


Fick brev idag om att barnen har fått dagisplats i Uppsala - hurra! Saker och ting löser sig :-) Hoppas nu bara jag kan lösa det där med hyran på fredag...har frågat någon jag absolut inte ville fråga om ett lån, och får besked om det ikväll. Håll tummarna...Sen är det själva flyttkostnaden kvar att lösa då. Det vetisjutton hur jag ska få till. Men men, det ordnar sig väl med den saken också.


Har även pratat med hyresvärden, och jag ska få förkortad uppsägningstid på lägenheten. Hurra för det med :-)

Nä...undrar om jag skulle ta en liten promenad och rensa huvudet lite, försöka komma på ett bra ämne till min pathosargumentation, och kanske rent av köpa lite godis. Jag har hört att man tänker bättre med godis i huvudet ;-)

Ovido - Quiz & Flashcards