Alla inlägg den 9 januari 2009

Av /A - 9 januari 2009 09:33

Carpe diem. Fånga dagen. I mitt fall innebär det att klämma in mesta möjliga på minsta möjliga tid, tyvärr. Idag är helt klart en sån dag. Jag har en stor tenta i morgon (7,5hp) som jag måste repetera inför, det ska forslas fram och tillbaka till dagis, vi ska hinna med ett BVC-besök, och hemmet är i akut behov av städning. Vi pratar AKUT behov av uppröjning, av kan-inte-vänta-slaget.


Funderar på hur jag ska få ihop det. Skippa dagis idag, och bara ta BVC kanske? Lutar faktiskt åt det. Hämtning och lämning på dagis tar lång tid. Jag tappar minst två timmar bara i restid + den tid som går åt för av- och påklädning, hinna hämta andan några minuter innan man sätter sig med studierna igen osv. Nej, dagis får nog stryka på foten idag. Då är BVC viktigare. Och att jag slipper kapa upp dagen så hemskt, och istället bara behöver ut én vända, och i övrigt kan ägna mig åt att plugga. Jag måste sätta tentan i morgon, så är det bara.


Nästa bekymmer är morgondagens resor. Det går inga bussar härifrån till Resecentrum så tidigt som jag behöver åka. Blir till att åka taxi dit då, och sen ta X2000 ner 07:25. Den får jag se till att beställa idag. Hem tar vi oss alltid, det brukar gå flera tåg längre fram på dagen. Sen måste jag komma ihåg att ta ut pengar idag till både taxin och barnvakten, handla lite fika åt barnen och organisera lite pyssel åt dem, som de kan roa sig med medan jag skriver tentan.


Ska vi se...vad behöver jag komma ihåg mera? Just ja, dagisplats i Uppsala. Ringde tre gånger på raken alldeles nyss, och fick bara upptaget. Minstingen tjatade om glass och bara klättrade på mig, så jag sprang ner för att dela ut lite glass så att jag fick 5 minuters lugn och ro för att ringa. Upp igen, ringer på nytt...och får ett telefonsvararmeddelande som säger att den jag söker återkommer den 12. januari...Gah! Att det ska vara så omöjligt att få tag på de där människorna!


Jaja. Jag kan inte göra något åt det nu. Bättre att börja med städningen och förbereda pluggandet (leta rätt på alla anteckningar osv), och göra i ordning barnen och mig själv så att vi kan åka till BVC vid 11. Och fylla i papper...det var väl nåt papper jag skulle fylla i och ta med? Herrejävlar, alla dessa småsaker kommer ta knäcken på mig en vacker dag. En miljon miljarders småsaker som äter upp min tid, värdefull tid jag behöver för att plugga. Jag skulle behöva en au pair eller nåt, som kunde ta alla de där småsakerna. Åtminstone den här månaden.


Nej, dags att sätta fart. Idag måste jag vara effektiv igen.

Ovido - Quiz & Flashcards