Alla inlägg under januari 2009

Av /A - 28 januari 2009 18:28

Nu går det undan här. Mastodontuppgiften i Ledarskapskursen är som sagt klar och inskickad, och jag har hunnit läsa igenom och göra några stolpar på Per Albin Hanssons tal, som vi ska ha gruppträff om i morgon, och redovisa på måndag. Jag har även tagit fram mina anteckningar på respirationssystemet, matspjälkning, njurar och urinvägar samt endokrinologi som jag ska ha tenta på på lördag, och börjat repetera det, och jag har varit iväg och handlat.


Kastade i mig lite mat, trots bristen på matlust, och har handlat hem mera godis. Även om jag inte har någon större aptit nu, så märks det tydligt att hjärnan gör av med enorma mängder glukos, och jag har därför ett smått abnormt sockerbehov. Jaja, det är väl inte hela världen. Godis är gott, och sämre kan man ju ha det än att trycka i sig sådant ;-)


Stressnivån är hög nu. Märkte det tydligt när jag fick vänta 10 minuter på bussen hem efter att jag hade handlat. Jag bara skakade i hela kroppen av  otålighet. Och ännu mer fick jag skaka på hemvägen, för herrejävlar vad vägarna är knaggliga och snorhala här uppe nu. Men det kunde vara värre - det var åtminstone inte bussen som har nåt fel på stötdämparna. Den fan tappar hela tiden luften i dämparna, varpå man tror att ens inälvor ska krossas för vartenda sandkorn man kör över, och det hela ackompanjeras friskt av ett tjutande larm som påpekar att nu finns det minsann ingen luft i dämparna. Tjohejsan...det visste vi redan, du! ;-)


Nu är jag iaf hemma igen, med alla inälvor i behåll (tror jag), tvättmaskinen går för fullt och jag ska strax fortsätta repetera anatomi, innan jag ger mig i kast med en annan mastodontuppgift inom ssk-programmet. Måste väl packa lite inför morgondagen ikväll också...och kolla när tågen går och höra vart vi ska träffas i morgon. Mycket är det att hålla reda på! :-)

Av /A - 28 januari 2009 15:52

Uppsatsen i ledarskapsteori är äntligen klar och inskickad, och min hjärna är nu officiellt gröt, och min ädla bakdel gör ONT efter att ha suttit still i flera timmar och grottat med analyser enligt än den ena, än den andra teorin. Huga. Nu får vi hoppas att jag blir godkänd på den, och snart får min kamratuppgift inom samma ämnesområde, så att jag kan få gjort den med. Och när den är klar och godkänd, kära vänner, så kommer jag enbart studera vid två högskolor/universitet, istället för vid tre, som jag gör nu ;-)



Av /A - 28 januari 2009 09:53

Ja, då kör vi igen då. Nu för tiden är dagarna en ändlös radda dagar av pluggande, skrivande och fixande av saker inför flytten till Uppsala. Hinner inte ens tänka på något annat, tycker jag. Vad glad jag ska vara när det här är över...ni kan inte ens föreställa er det.


Dygnet har konstant för få timmar för mig nu. Hur jag än gör, så är det hela tiden något jag inte hinner med, något jag får skjuta upp till senare, till i morgon, till nästa vecka. Men det går åtminstone framåt.


Nu är det bara dagar kvar innan jag får nyckeln till nya lägenheten. Måtte jag hinna övertala CSN att ge mig pengar nästa vecka, så att jag får flyttat...

Av /A - 28 januari 2009 01:00

Sådärja. Jag fick till sist ihop en uppgift, och har nu skickat in den. Deadline är inte förrän kl 13 i morgon, men jag tyckte det var lika bra att få iväg den på én gång, så behöver jag inte tänka mera på den förrän den ska redovisas nästa torsdag. Pratade som hastigast med T i min grupp alldeles nyss, och hon sitter nu och knåpar på sin tredje text. Jag lider med henne. Den jag har skickat nu var min fjärde eller femte, och det vore synd att säga att jag är nöjd. Men det är jag nu aldrig med det jag skriver. Jag tycker alltid jag kan göra det bättre.


Klockan är 1 på natten, och det är sängdags för länge sen. Ska strax krypa ner med min bok, och läsa en liten stund innan jag somnar. I morgon är det en ny dag, fylld av mera studier, lite städning och förhoppningsvis hinner jag även fylla en låda eller två till.


God natt med er! :-)

Av /A - 27 januari 2009 22:20

Jag fick låna pengarna till hyran! :-D Åååh, vad jag är lättad nu! Har varit på helspänn hela dagen, livrädd att det inte skulle gå att ordna. Då hade jag fått flytta hem till Norge igen, till....ingenting alls. Lånade av äldsta grabbens pappa, vilket kändes måttligt roligt...tycker inte om att behöva låna pengar alls, och än mindre av honom. Samtidigt...han och jag har alltid hållit varann om ryggen, hur illa det än har varit. Vi är rätt lika varann i sättet att tänka, även om vi är väldigt olika i andra saker.


Berättade även om hela kalabaliken kring HiG, om poängen de vill stjäla ifrån mig och allt det där, och det är faktiskt förbannat skönt att få höra någon säga "Säg åt idioterna att fara åt helvete!", istället för att det ska tyckas synd om mig. Det är en egenskap jag alltid har uppskattat hos honom. Jag kan berätta såna där saker, och han tar det på det sätt jag behöver. Tittar på de fakta som finns, och uttrycker sin åsikt om det, istället för att vara medkännande och visa sympati för mig, som sitter i skiten pga det där. Jag behöver inte sympati. Jag behöver få vräka ur mig eländet, och ska man ge mig någon form av emotionell feedback, så är det inte sympati jag behöver, utan ilska över ett idiotiskt system.


Nåväl. Jag har måhända haft svårt att studera idag, men jag har ändock fått fixat flera stora punkter på min agenda. Dagisplats är klart, uppsägningstid på den här lägenheten är klart, och nu är även hyran inför fredagen löst. Puh! Nu har jag väl strängt taget bara själva flyttandet, praktiskt och ekonomiskt, kvar att lösa, samt att beta av uppgifter så snabbt jag bara kan. Framåt, framåt, framåt.


Ska strax sätta mig för sjuttioelfte gången idag med min pathosuppgift, och nu kanske jag kan klara av att skriva den till punkt, istället för att påbörja ett ämne, tycka det är bara crap, radera alltihop, och börja om igen. Fast egentligen skulle jag behöva en promenad. Köpte godis ikväll efter att ett sällsynt kraftigt godissug drabbade mig (förmodligen pga stressen över hyresgrejen), och jag är så sockerchockad och sockerstenad nu, så jag vet inte om jag är kapabel till en enda vettig tanke - haha!


Jo, förresten...visst har jag nämnt att min hyresvärd här uppe hade lovat mig en fuktutredning här för över ett år sedan, men att jag fortfarande inte sett röken av den? När jag pratade med honom idag, så ville han absolut veta om jag var hemma nånting under resten av veckan, så att han kunde skicka hit Anticimex...Jojo, det är så dags nu. Kan inte annat än skaka på huvudet åt det hela. Lite skrattretande är det allt. Men, men...han om det. Bättre sent än aldrig, va? ;-)


Märkte tidigare ikväll att jag var rejält stressad, förresten. Jag blev plötsligt av med mitt internet, och fick ju smått panik, eftersom alla studier går via nätet. Iiiiiik! Startade om routern, kollade nätverket, fattade ingenting...tills jag kom på den där jäkla knappen på datorn som stänger av allt det där, och som sitter så dumt till, så att jag ibland råkar komma åt den bara. Och det var precis det jag hade gjort. Kan ni tänka er att det tog nästan 10 minuter innan jag kom på det?? Då är jag banne mig illa stressad, hör ni.


Nej, nu jävlar ska den där uppgiften fixas. Inget sovande förrän den är klar!

Av /A - 27 januari 2009 18:20

Att det ska vara så svårt att komma på ett bra ämne inför min pathosargumentation...Jag kan givetvis skriva om något uppenbart, typ våldtäkt eller barn som far illa, men det känns lite som fusk. Det är liksom garanterat redan i utgångsläget att åhöraren ska reagera känslomässigt på det.


Nej, jag vill skriva om något annat. Gärna hitta nånting som kan bli en riktig flamebait, som får dem att gå i taket så det visslar om det. Men jag kan inte komma på nånting som jag känner mig riktigt nöjd med...vad kan jag skriva om som skulle få 10 stycken 20-25-åringar att explodera i ursinne? Eller åtminstone bli riktigt förbannade? Hm.


Det vore ju lite kul också att helt enkelt fabricera något, och göra det så bra att de faktiskt tror på det, och reagerar som jag avsett. Ungefär som den gången på 50-talet (var det väl?), när folk gick man ur huse för att de trodde jorden invaderades av utomjordingar efter att ha lyssnat på ett radioprogram. Men det var ju det där med att komma på något att skriva om...hm...


Fick brev idag om att barnen har fått dagisplats i Uppsala - hurra! Saker och ting löser sig :-) Hoppas nu bara jag kan lösa det där med hyran på fredag...har frågat någon jag absolut inte ville fråga om ett lån, och får besked om det ikväll. Håll tummarna...Sen är det själva flyttkostnaden kvar att lösa då. Det vetisjutton hur jag ska få till. Men men, det ordnar sig väl med den saken också.


Har även pratat med hyresvärden, och jag ska få förkortad uppsägningstid på lägenheten. Hurra för det med :-)

Nä...undrar om jag skulle ta en liten promenad och rensa huvudet lite, försöka komma på ett bra ämne till min pathosargumentation, och kanske rent av köpa lite godis. Jag har hört att man tänker bättre med godis i huvudet ;-)

Av /A - 26 januari 2009 22:51

Hittade några gamla kort på mig själv :-)





15 år sedan....wow. Det har hänt mycket sedan dess.

Av /A - 26 januari 2009 21:56

Jag måste sova! Kroppen bara skriker efter sömn och vila. Men så har jag ju bara sovit 6 timmar sedan i lördags morse, förstås. Är nog en aning snålt tilltaget på 2½ dygn, i synnerhet såpass intensiva dygn som jag haft. Vore ju én sak om jag bara legat på soffan och tittat på tv, men så har det ju inte precis varit.


Nej, nu får studier vara studier för ikväll. Istället ska jag faktiskt nöjesläsa en stund - började läsa Orwells 1984 tidigare idag, i väntan på tåget i Uppsala. Har läst halva boken nu, och så här långt är den riktigt bra. Jag förstår att den blivit en klassisker.


Kul också att äntligen ta sig tid att läsa den. Den har stått på min lista över böcker jag vill läsa i åratal, men jag har ju haft lite svårt att hinna med att läsa som jag normalt gör under de senaste 6 åren. Men det ska det bli ändring på. Jag har en lång lista med klassiker jag ännu inte hunnit läsa, och en redig trave böcker i min bokhylla som bara väntar på att bli lästa.


En annan sak jag avser att göra med det snaraste, är att ha en liten sykampanj. Jag har inte haft det på...oj, måste ha varit när dottern var liten det senast hände. Tänkte sy nån klänning åt mig själv iaf, och en kjol åt dottern, sen får vi se vad det blir. Fast det får förstås vänta tills efter flytten och tills jag fått pengar att gå in på Ohlssons Tyger i Uppsala.


Jag ska börja träna igen också, har jag sagt det? På Stallet, tror jag. Eller SATS. Ja, båda ställena har alltså både gym och träningspass osv, Stallet har ingenting med hästar att göra, även om man skulle kunna tro det. Ska vara att man väger ungefär som en häst, möjligtvis ;-)


Köpte en anteckningsbok idag. En dagbok. Jag återgår till att skriva dagbok såsom jag alltid gjorde förut. Inte så att jag kommer sluta blogga, absolut inte, men jag har ju fått lära mig den hårda vägen att man inte ska skriva om saker som gör en arg eller ledsen, om personerna det berör läser ens blogg...det har blivit lite väl många onödiga konflikter för den sakens skull på sistone. Så nu får såna saker stå i dagboken istället, där ingen annan än jag kan läsa dem. Det är enklast så, tror jag. Vissa saker ska man nog helst hålla för sig själv...


Snö!

Ovido - Quiz & Flashcards