Alla inlägg den 17 januari 2009

Av /A - 17 januari 2009 23:29

Nu börjar jag bli redigt trött, och jag har inte fått gjort på långa vägar så mycket som jag hade tänkt, eftersom den lilla prinskorven fann det för gott att vakna igen och inte vilja somna om. Samtalet som utspelade sig uppe i sängen när han nyss hade vaknat var dock rätt gulligt (och det började helt apropo ingenting alls):


Sonen (mumlar halvsovande): "Du gillar coca-cola. Precis som jag."

Jag (viskar): "Ja, älskling."

Sonen: "Det behövs inga glas då. Det behövs inte."

Jag: "Mmm..."

Sonen: "Jag gillar giraffer. Och du med."

Jag: "Ja. Försök sova nu, älskling."

Sonen: "Mmm. Flodhästar. Flodhästar är stooora."

Jag: -

Sonen: "De måste pumpa."


Sen blev det tyst ett bra tag, och jag trodde att han var på väg att somna igen. Det var han nu inte, men samtalet om coca-cola, giraffer och flodhästar var iaf över. Riktigt vad han menade med det sista vet jag dock inte. Kanske att flodhästar är så stora för att man måste pumpa upp dem? ;-)


Tittade iaf på Körslaget, och tyvärr åkte ju Robban och Falkenberg ut den här gången. Trist. Fick stickat litegrann iaf, och har påbörjat avmaskningarna för ärmhålen på Ruby'n. Sen har jag fyllt i en massa papper som exet måste skriva under i morgon, samt packat ihop lite grejer till skolan. Det som återstår är att duscha och börja packa åt barnen och mig, samt ta rätt på disken och gå ut med soporna. Och nysta upp garnet till strumporna, och packa ner den stickningen, påbörjad eller ej, inför resan i morgon. Sen tror jag vi är fit for fight...


Kommer bli en jobbig resa i morgon, med mycket bagage. Ungarnas stora resväska och en väska med skolgrejer åt mig samt en liten väska med lite kläder. Och två barn. Huga. Lär väl vara som en disktrasa innan jag tar mig till Knivsta i morgon. Men jag har åtminstone fått till det så att vi inte får någon längre väntetid i Gävle, och det är ju bra. Dock får vi vänta en timme på Resecentrum här uppe, men men. Sen har jag kollat tåg hem från Uppsala på måndag, och det visade sig att X2000 går en timme efter att jag slutat skolan. Kommer vara tillbaka i stan ungefär halv nio på kvällen, och med lite flyt hinner jag med bussen hem då. Annars kommer jag få gå 45 minuter...hoppas det inte är svinkallt isf. Eller snöar och blåser.


Nej, bäst att beta av lite till innan jag går och sover. Ska åka hemifrån vid lunchtid i morgon, så jag har inte all världens tid på förmiddagen att fixa allting.

Av /A - 17 januari 2009 21:13

I'm in the mood for...something pink.

Kanske den här?:




Eller den här?:


Eller den här?:



Hmm...neee, den här vill jag ha, tror jag:



Visjögarns fuchsia. Sen, när jag får pengar. 100 gram till sockor i sockklubben, när ett lämpligt mönster dyker upp.

Samtidigt...den här färgen var ju guddomlig:



Får nog beställa lite av den med sen. Till vad vet jag inte dock. Jag är bara på humör för färg :-)


Kvällens udda smakkombination: Vitt vin och After Eight (är man godissugen, så är man.)


Kvällens fråga: Har Gry Forsell (heter hon så fortfarande?) svalt Humpty-Dumpty??

Av /A - 17 januari 2009 19:41

Det blir tv-kväll. Upptäckte att det är ikväll det är körslaget, och det vill jag faktiskt titta på. Såg det när Peter var här (var det förra helgen?? Känns som om det är evigheter sedan han var här...), och nu måste jag ju se hur det går. Min favorit är Robert Wells, så det passar ju bra att han tävlar för Falkenberg - Peters hemstad :P


Har även letat rätt på garn till mina keltiska sockklubbssockor. Kom plötsligt på vilket garn jag ville ha, men upptäckte att det borde vara 32x44 och att det garnet bara ger 28x36. Kikade in i forumet för att se om det sagts något om storleken, och det visade sig att det är en väldigt stor storlek :-) Då kan jag använda det garnet iallafall, och får kanske rent av använda stickor nr 2 för att det inte ska bli för stort. Garnet är förresten Opals Höstmelodi, som jag har en härva + lite extra kvar av. Tror det kan passa bra med de färgerna.


Nu är jag lite i valet och kvalet om jag ska sticka på Ruby först, eller om jag ska börja med sockorna direkt...Ska iaf påbörja sockorna innan jag åker neröver i morgon, så har jag något att pyssla med på måndag, under de fyra timmarna som passerar mellan första och andra föreläsningen. Och på tåget hem, när jag inte läser det sista kapitlet i ledarskapsboken.


Det blev inget badande för barnen ikväll. Dottern var verkligen hungrig, så hon åt och åt och åt och åt i all evighet, och hennes bror var världens tröttaste, så han toksomnade prick kl 19, innan han ens hade hunnit få vällingflaskan till munnen. Vi får ta det i morgon förmiddag, om det inte är jättekallt ute.

Ska hinna packa åt oss allihop ikväll också, men tar det efter körslaget. Och en snabb dusch. Sen får det vara bra för idag, såvida inte klockan är alltför mycket och jag känner mig jättepigg, då kanske jag sätter mig en liten stund med säkerhetsrapporten innan sängdags.


Måste förresten berätta en rätt festlig sak som exet sa när vi bråkade så gröndjävligt här om dagen. Han påpekade att jag hade sagt till någon att han aldrig hjälpte till hemma, vilket är alldeles sant. Det har jag sagt. Det som är så roligt med det hela är att han nu säger "men folk har ju faktiskt sett att det är stökigt nu med!". Ser ni det roliga? För säkerhets skull ska jag förklara vad jag tycker är så festligt med det hela: Ja, det blir gärna stökigt hos mig när barnen är hemma (när jag är själv är det däremot hyggligt städat). Jag har svårt att hinna med allting själv. Fortfarande. För ser ni...varför skulle jag hinna med bättre nu, när jag är själv om att göra allting, än jag gjorde då, när jag var själv om att göra allting? Fattar ni? Vad fan är skillnaden liksom? Jag kan inte annat än skratta åt honom. Det där är ett typiskt exempel på saker han kan komma och ska kasta i ansiktet på mig, där jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.


Nu börjar Körslaget :-)

Av /A - 17 januari 2009 18:04

Hah! Släppte hela tanken på uppgifterna inom sjuksköterskeprogrammet, och kan ni tänka er - genast dök det upp både studielust och inspiration! Det där programmet och allt strul tar helt enkelt knäcken på mig. Men studierna i ledarskap och IT-säkerhet känns givande och roliga :)


Nu är det dock studiepaus. Knåpar ihop lite spaghe^H^H^Hmakaroner och köttfärssås, sen ska de väna barnen få bada lite (om nu minstingen orkar hålla sig vaken för det) och under tiden ska jag fortsätta repa upp de varv på min Ruby som jag stickat för långt. Sen kryper vi upp i soffan, alla tre, och tittar på film en stund, tror jag, och tänder lite ljus och så. Och sen ska jag nog försöka plugga en liten stund till sen. Dock planerar jag att vara lite ledig och bara sticka också ikväll.


Måste packa ikväll också. Vi åker till Knivsta i morgon, allihop. Barnen ska till sin pappa, och jag ska sova över hos M&J. Och på måndag börjar terminen i Uppsala. Måste komma ihåg att kolla om det går några tåg hem igen på kvällen, förresten.


Nej, nu är maten klar, så jag får återkomma senare :-)

Av /A - 17 januari 2009 12:45

Det har blivit en plåga att studera. Har drösvis med uppgifter kvar som ska göras, och jag mår illa bara vid tanken på att ens titta på dem. Vill inte, orkar inte. Pest och kolera. Att studera har blivit ett nödvändigt ont för att överleva och ta sig härifrån. Jag ser inte ens fram emot att få plugga i Uppsala längre.


Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det hela. Försöker motivera mig själv, försöker hitta någon liten gnista som gör att jag orkar med eländet, men det blir svårare för varje dag som går. Jag ligger farligt nära gränsen att bara skita i allting, känns det som. Det är inte likt mig. Jag gör bara inte så. Jag ger aldrig upp. Men jag har banne mig god lust att göra det nu.


Tyvärr finns det inga alternativ. Jag måste fixa det här, annars blir jag tvungen att lämna landet och återvända till Norge. Inte för att jag har något att återvända till. Men inte ens det känns som någon motivationshöjande faktor. Jag är bara utled, hur jag än vrider och vänder på det.

Ovido - Quiz & Flashcards