Alla inlägg den 26 januari 2009

Av /A - 26 januari 2009 22:51

Hittade några gamla kort på mig själv :-)





15 år sedan....wow. Det har hänt mycket sedan dess.

Av /A - 26 januari 2009 21:56

Jag måste sova! Kroppen bara skriker efter sömn och vila. Men så har jag ju bara sovit 6 timmar sedan i lördags morse, förstås. Är nog en aning snålt tilltaget på 2½ dygn, i synnerhet såpass intensiva dygn som jag haft. Vore ju én sak om jag bara legat på soffan och tittat på tv, men så har det ju inte precis varit.


Nej, nu får studier vara studier för ikväll. Istället ska jag faktiskt nöjesläsa en stund - började läsa Orwells 1984 tidigare idag, i väntan på tåget i Uppsala. Har läst halva boken nu, och så här långt är den riktigt bra. Jag förstår att den blivit en klassisker.


Kul också att äntligen ta sig tid att läsa den. Den har stått på min lista över böcker jag vill läsa i åratal, men jag har ju haft lite svårt att hinna med att läsa som jag normalt gör under de senaste 6 åren. Men det ska det bli ändring på. Jag har en lång lista med klassiker jag ännu inte hunnit läsa, och en redig trave böcker i min bokhylla som bara väntar på att bli lästa.


En annan sak jag avser att göra med det snaraste, är att ha en liten sykampanj. Jag har inte haft det på...oj, måste ha varit när dottern var liten det senast hände. Tänkte sy nån klänning åt mig själv iaf, och en kjol åt dottern, sen får vi se vad det blir. Fast det får förstås vänta tills efter flytten och tills jag fått pengar att gå in på Ohlssons Tyger i Uppsala.


Jag ska börja träna igen också, har jag sagt det? På Stallet, tror jag. Eller SATS. Ja, båda ställena har alltså både gym och träningspass osv, Stallet har ingenting med hästar att göra, även om man skulle kunna tro det. Ska vara att man väger ungefär som en häst, möjligtvis ;-)


Köpte en anteckningsbok idag. En dagbok. Jag återgår till att skriva dagbok såsom jag alltid gjorde förut. Inte så att jag kommer sluta blogga, absolut inte, men jag har ju fått lära mig den hårda vägen att man inte ska skriva om saker som gör en arg eller ledsen, om personerna det berör läser ens blogg...det har blivit lite väl många onödiga konflikter för den sakens skull på sistone. Så nu får såna saker stå i dagboken istället, där ingen annan än jag kan läsa dem. Det är enklast så, tror jag. Vissa saker ska man nog helst hålla för sig själv...


Snö!

Av /A - 26 januari 2009 19:47

Tillbaka i Söderhamn efter två dagar i Uppsala/Knivsta. Kan inte påstå att jag har kommit "hem". Det känns inte som hemma. Rent mentalt har jag redan flyttat. Och ni kan tro känslan förstärktes efter att ha åkt från ett milt Uppsala till flera meter höga snöhögar här uppe i Söderhamn. Ugh.


Det gick iaf bra idag. Redovisningen gick bra, och vi är garanterat godkända på den biten. Nu har vi dessutom fått en gruppmedlem till, coola Y, hehe. En tjej med skinn på näsan, egen stil, smart och trevlig. Jättekul att få med henne i vårt "gäng", hon kommer passa in bra med oss andra :-)


Resan upp var i vanlig ordning lite smått omständig, men men. Träffade E i Gävle, där vi hann surra lite, och jag fick ett helt lass med böcker med mig hem. Nu jävlar kan jag börja beta av uppgifter! Dock måste jag även skriva den där pathosuppgiften och förbereda mig inför gruppträffen på torsdag, samt läsa till tentan på lördag. Fullt upp den här veckan, med andra ord.


Jag har förresten mer goda nyheter: IT-kursen är nu officiellt klar! :-) Sista uppgiften godkändes idag, så nu är det bara att vänta på att de sista poängen därifrån rapporteras in. Det går framåt :-)


Har inte fått löst problemet med hyran på fredag än dock, och inte heller hur jag löser flytten rent ekonomiskt. Dock har jag ordnat flytthjälp, och det är ju ett steg på vägen åtminstone. De kan förvisso inte hjälpa mig förrän helgen om 2 veckor, men det får jag stå ut med. Det är ju bara några dagar extra. Bonus: M&J flyttar själva in till Uppsala i slutet av mars! Kul!


Ja, så ser det ut just nu. Fullt upp mest hela tiden, men det går ständigt framåt. Inte med expressfart kanske, men framåt går det :-)

Av /A - 26 januari 2009 00:10

Nu kan jag varva ner och sova några timmar, innan nästa pers börjar. Har skickat in sista uppgiften till IT-kursen, gjort klart allt inför morgondagen, och - kära vänner, håll i er nu - jag har även ett utkast till den där sista, stora uppgiften i Ledarskapskursen. Beroende på hur dags jag är hemma i morgon kväll, så åker den jäkeln in också, och det kommer enbart återstå én, ynka uppgift i den kursen.


Morgondagens redovisning slutar vid lunch, så jag hoppas ha sån flyt att jag hinner med 12:19 tåget från Uppsala. Sen ska jag stanna till i Gävle och plocka upp en bunt böcker och kanske hinna ta en fika med E, innan jag förhoppningsvis kan fortsätta norrut innan klockan blir alltför mycket.


Resten av veckan är också spikad på alla håll och kanter. Det ska betas av flera uppgifter inom ssk-kursen, och jag måste skriva min pathosbaserade berättelse i Skriva-kursen och lämna in den innan den 28 januari. Vet ni vad pathos innebär? Att det man skriver (eller säger) väcker vissa känslor. Sånt kan jag (ibland ofrivilligt, när det gäller närstående män, som det verkar ;-)), och jag kan det bra. Jag ska bara bestämma mig för vad jag vill skriva om. So no worries there, mate :-)


Det går framåt. Sakta men säkert. Flytthjälp ser ut att kunna ordna sig, och mitt största problem just nu är att få till det ekonomiska. Ska ringa runt lite på tisdag och kolla lite saker.


Det blir nog bra, allting. Lite jävlar anamma bara, så går det. Då klarar man av allt man ska göra och dumma ex och flytt och att trolla fram pengar ur ingenting. Allting går. Om inte fjället kommer till Mohammed, så får Mohammed helt enkelt gå och hämta det.


Nu ska jag sova. Jag behöver vila. Jag har ett fjäll att hämta under de kommande par veckorna.

Ovido - Quiz & Flashcards