Alla inlägg under januari 2010

Av /A - 12 januari 2010 15:10

Vi bara måste ta med oss ungarna och åka hit vid tillfälle!   :


http://www.thecreativityhouse.se/


Lite dyra prylar, men jag tror ungarna skulle älska det. Kanske framåt våren, när det börjar bli varmt och skönt, så kan vi ha lite picknick nånstans också. Det kanske vore nåt för en Oktoberträff, förresten?

Av /A - 12 januari 2010 10:31

Dagen har börjat bra. Solen skiner (sånt gillar vi) och jag har fått flera trevliga nyheter redan. Jag mailade UU sent igår kväll, och frågade om jag kan få nordiska institutionens norska-kurser godkända inom kandidatprogrammet, och det ser ut att kunna gå bra. Hon skulle kolla lite närmre, men det ser positivt ut iaf. Väntar bara på schemat nu då, så jag får veta om det krockar. Håll tummarna att det inte gör det...


Den andra goda nyheten var att fastighetsskötarna ringde, och sa att de även hade tittat lite på mitt kylskåp igår, och jag skulle absolut få ett nytt, det behövde vi inte ens diskutera. Det jag har är en av de äldsta modellerna de har nu, så det var hög tid att byta ut det i vilket fall. Så på måndag, medan jag är på UU, så kommer de hit och byter ut det. Yeay! Ska plocka ur det och frosta av söndag em/kväll, samt göra fri lejd från dörren till köket, och när jag kommer hem på måndag, så kommer ett sprillans nytt 50/50 skåp stå här hemma. Hurra!

Resterande felanmälningar tar de lite pö om pö, för de har väldigt mycket just nu, sa han. Kylan har inneburit att det frusit sönder rör på flera ställen bland annat, så de har att göra.


Och den tredje goda nyheten är att mitt filmpaket från Ginza skickades idag. Har beställt tredje säsongen av Gilmore Girls (jag vill ha ett eget Stars Hollows att bo i, bara så ni vet. Och en Luke jag kan terrorisera - haha!) och en julfilm. Om jultomten. Jag älskar jultomten. Jag skulle kunna gifta mig med jultomten. Nog skulle jag göra mig som fru Jultomte, tror ni inte?   


So far, so good. Eventuellt kommer M&J förbi om ett tag och dricker lite kaffe efter att de varit på MVC, och jag funderar på att lifta in till stan med dem sen för att välja tapeter till vardagsrummet. Har kikat lite på det som finns att välja på på nätet, men det är inte mycket att hänga i julgranen, tyvärr...Men jag hoppas på att bli glatt överraskad när jag sitter och bläddrar i deras tapetpärmar. Kanske även skulle boka in omtapetsering av hallen när jag ändå håller på? Vill minnas att även den stod med på listan över rum jag kan få omtapetserade, och där har jag ju inga möbler, så den går ju snabbt att plocka ur (det är mest bara några leksakslådor och en ljusslinga som ska flyttas). Sedan är det väl pysselrummet och äldsta grabbens rum som också är schemalagda för omtapetsering, men det får bli vid ett senare tillfälle.


Apropo paket och sånt, så beställde jag även mina skolböcker inför nästa termin igår. Ooooh, det sved i plånboken allt! Nästan 1300 spänn, allt som allt, och då är det ingen sekundärlitteratur alls. Den ena boken gick loss på 720 kronor...Men det kan jag faktiskt leva med, för enligt en av mina kursare som hade turen att få just den boken i julklapp för ett par år sedan, så kostade den 1500 då...Samtidigt är det ju en investering för en som är litteraturintresserad, och definitivt en bok man vill ha i sin bokhylla.

Så nu har jag tre inkommande paket under den här och nästa vecka. Gardiner, film och skolböcker. Roligt! Dyrt, för all del (nåja, allt är relativt - det är dyrt för mig som är student, men det är inga dyra saker jag beställt, frånsett skolböckerna, som jag ju måste ha), men värt det. I övrigt är det i stort sett köpstopp den här månaden nu. Jag ska köpa garn till Citron shawl tänkte jag, som jag visade i ett tidigare inlägg, men det kostar inte mer än en hundring ungefär. Resten av pengarna ska stoppas undan till mitt lilla hemliga projekt. Fast iofs...jag kanske skulle betala nån räkning också?   


Ja, det här året börjar utan tvekan bra. Om jag nu bara kan sätta tentan på fredag, så är månaden fullkomlig. Fast för att göra det, så borde jag kanske plugga lite? Kan tänkas att det kommer underlätta. Har jag hört. Först av allt ska jag dock dricka lite mer kaffe, få på mig lite vettiga kläder och lyssna på The Baseballs. Musik att bli glad av   

Av /A - 11 januari 2010 17:36

B-uppsatsen avklarad, och jag fick förvånansvärt lite kritik för min. Det lilla som var, var i huvudsak positivt. Till och med från läraren, som är känd för att vara oerhört petig. I övrigt har det varit en låååång dag där man mest lyssnat och druckit kaffe. I ett iskallt klassrum. Dessutom hoppade vi lunchen, och tog bara en 20 minuters rast, för att kunna sluta tidigare. Och tur var väl det, för trots att vi skippade 1½ timme lunch (ovanligt lång, så lång lunch brukar det inte vara), och trots att en av studenterna var frånvarande idag, så var vi ändå inte klara förrän strax efter kl 14.


När jag kom hem, så fick jag en överraskning. Fastighetsteknikern hade varit här. Vilket var snabbare än jag hade förväntat mig, och därför lite retfullt, för det var verkligen stökigt här. Men jaja, det är inte hela världen. Sånt ser de nog för jämnan. Då var det mer irriterande att han hade lämnat lampor på efter sig. Okej att en glödlampa inte kostar all världen att ha igång, men ändå. Elen är dyr, och jag försöker spara så gott det nu går. Men det som retade mig mest av allt var att han hade varit in i mitt sovrum och tänt lilla lampan bredvid sängen. Det är faktiskt INTE okej, för jag har inte felanmält något i sovrummet, och det är inte en lampa man bara "råkar" tända. Nej, den står längst in i bortre hörnet, och man måste runt hela sängen för att komma dit. Very annoying. Men hur som helst, han har tagit med sig tre av mina kökslådor för reparation, så de har iaf påbörjat arbetet med de saker jag felanmält.


Jag har också fått svar från hyresvärden ang. tapetsering idag, och jodå, visst får jag tapetserat om jag vill. Hon hade till och med beställt tapetseringen i vardagsrummet åt mig, så det är bara för mig att knata iväg och välja ut vilka tapeter jag vill ha. Sweet!   

Angående köksluckorna så var det så att de ser ut på det här sättet i de flesta av studentlägenheterna här, och att det i innevarande budgetår inte fanns något beslut på byte av köksluckor. Dock innebär det inte att jag måste leva med dem, utan jag kan få helt sprillans nya luckor som tillval istället, och får då ett hyrespåslag om 100 kronor. Nu försöker jag ju hålla i pengarna lite, så jag ska fundera lite på den saken innan jag tar ett beslut.


50/50 kyl och frys kan jag också få som tillval, och får då ett hyrespåslag om 65 kr/månad. Det ska jag ta. Totally worth it! Jag har inte utrymme för en fristående frys, och 65 kr i månaden är helt klart en bättre deal än flera tusen för en ny frys. Med lite tur är energiåtgången dessutom mera effektiv på ett nytt skåp än det jag har. Det måste den nästan vara, för bara de oljud mitt nuvarande kylskåp har för sig låter som om de drar sjuttioelva extra kW   


Nå, så var det med det. Jag får lite nya grejer här, och jag får nytapetserat, så nu kommer det att bli riktigt fint hos oss. Om jag nu bara kunde få tummen ur och börja plugga på riktigt till tentan på fredag...Känns måttligt kul, måste jag säga. Känns som en evighet sedan jag läste den kursen nu. Och jag har såååå mycket anteckningar! Säkert 200 sidor, allt som allt. Utöver kompendierna. Blir alldeles matt bara vid tanken. Men å andra sidan, det mesta kommer nog tillbaka av sig självt bara jag börjar bläddra i alla papper.


Plugga alltså. Snart. Först ska jag diska lite, så jag får tillbaka värmen och känseln i händer och fingrar   

3?

Av /A - 10 januari 2010 18:43
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 10 januari 2010 16:28

Alltså, jag gillar vinter, snö och kyla, men 17 grader inomhus tycker jag allt är lite snålt. Trots tjocka ylletröjor och raggsockor och att jag täckt golven med tjocka trasmattor, så är vi konstant iskalla om händer, fötter och ansikten här hemma. Tre braiga el-element har jag att dra igång, men jag vågar inte med tanke på elpriserna just nu. Istället får vi frysa. Brrr!


Har ägnat stora delar av dagen åt att surra med en av systrarna via msn, och sen ringde en av bröderna också - kul! Var ett tag sedan vi pratade sist, och mycket har hunnit hända för både honom och mig. Och mer kommer det bli. Önskar bara vi kunde få till att ses snart...det var alldeles för länge sedan nu.


Nej, nu ska jag ta med mig uppsatsen jag ska opponera på in i ett varmt bad, och försöka få värmen i mig igen.

Av /A - 10 januari 2010 10:22

Idag är sista dagen innan vardagen börjar igen på allvar. I morgon ska jag opponera på en uppsats, och jag har fortfarande inte fått tummen ur. Måste få ner mina synpunkter på papper idag, men det sitter långt in. Jag är trött och oengagerad, både i opponeringen och tentan på fredag. Vem vet, kanske har jag varit ledig för länge. PMS'en hjälper ju inte heller.


Jag har haft svårt att somna den senaste veckan, förmodligen både på grund av att jag saknar barnen och min PMS. Den sistnämnda gör att jag får en rätt enerverande värk i kroppen som är väldigt störande när jag ska försöka slappna av och somna, och klockan vill gärna bli både 3 och 4 på morgonen innan jag somnar. Så även igår. Fast jag lyckades ändå pallra mig upp kl 8 idag, och hoppas att jag kommer somna i vettig tid ikväll. Måste ju upp senast 7 i morgon bitti...


Kollade på opponentschemat nu, och Sophia och jag är andra par ut, men det är bara bokat en halvtimme per par för opponeringen. Det är inte mycket. Det blir bara en kvart per uppsats, vilket innebär att man inte kan göra någon djupare analys av form och innehåll. Jaja. Det är ju skönt att vara bland de första ut iaf, så kan man bara ta det lugnt och lyssna resten av dagen.


Just nu är nattens sömnbrist påtaglig, så istället för att engagera mig i opponeringen, så sitter jag och stickar babykläder. M&J's bebis kommer om mindre än två månader nu! Jag håller på med ett set med kofta och byxor - hur sött som helst. Lite trixigt också, eftersom jag stickar efter två olika mönster - det ena för att få rätt storlek och det andra för att få rätt mönster. Och hur länge sen som helst som jag stickade babykläder   


Annars är det inte mycket att berätta. Det är en underbar solig och kall dag även idag, och jag väntar på att skidåkningen ska börja. Hinkar nog lite mer kaffe medan jag väntar, så kanske jag piggnar till nån gång...*gääääsp*.

Ha en trevlig söndag, people!

Av /A - 9 januari 2010 01:08

Det har varit en lugn kväll hos mig, i huvudsak bestående av stickning och tv-tittande. Jag har faktiskt tittat på Let's Dance, ett program jag tidigare bara sett brottstycken ur. Men om sanningen ska fram, så såg jag inte riktigt allt idag heller. Dock kan jag ju konstatera att män som dansar är oerhört attraktivt, och att det är synd att de flesta karlar inte begriper det. Att se en man röra sig graciöst på det där sättet är tveklöst roligare än att vallas runt på dansgolvet av någon som är mer intresserad av att nypa en i häcken eller att de försöker hångla upp en.


Ta Stefan Sauk till exempel, som jag annars har haft rätt svårt för. Men ikväll...mmmmumma   

Har ni tänkt på att karlar oftast kan delas in i tre olika kategorier av rörelsemönster? Antingen lufsar de fram, som om de var en 200 kilos björn, eller också går de som om de har en stör uppkörd där bak. Och den tredje kategorin ska vi knappt ens nämna - karln som kör den hjulbenta cowboy-stilen och går som om han precis skitit på sig   


Nog om det. Vet ni vad jag har upptäckt? Utan att ens reflektera över det, så har jag halverat min rökkonsumption. Bara sådär. Och det är ju inte helt fel. Och lite förvånande egentligen, med tanke på de hormonstormar som rasar just nu, mitt i värsta PMS'en. Kom på mig själv med att vara helt gråtfärdig när jag såg de små barnen i Jon, Kate & 8 barn krama varandra idag. Jisses...


Nåväl, det har stickats en del ikväll, och jag är väldigt kluven till mitt gardinval idag. Jag hoppas verkligen färgerna är så diskreta som jag hoppas de är! Ta t.ex bilden jag visade idag, i guld och vitt - där ser det ju inte alls bra ut. Det ser ut som en hybrid mellan Days of our lives och en dålig porrfilm. Yuck. Så jag hoppas verkligen min idé håller som jag hade tänkt mig. Det vill ju visa sig.

Det hela började faktiskt  med ett par panelgardiner som min syster visade mig, och sedan beställde (tror jag), och som jag också gillar. Skulle kunna tänka mig dem också, men samtidigt vill jag gärna ha en sommargardin som täcker en del av vårt stora vardagsrumsfönster, eftersom vi bor såpass högt upp att solen lyser rakt in till oss större delen av dagen. Inga persienner har vi heller på det fönstret, så gardiner som kan täcka en del är ett måste.


Anyway, så här såg de andra gardinerna ut:

 

Mora panelgardin från Jotex.


Just nu sitter jag och tittar på Independence Day och stickar. Hade egentligen tänkt sno ihop en chokladkaka också, men det blev inte av. Orkade inte. Kanske kan bli i morgon istället. Måste försöka komma upp i vettig tid i morgon också, för på måndag ska jag upp tidigt och åka till UU för att opponera på Sophias uppsats. Har för mig att jag är andra på listan dessutom, så jag får inte försova mig den dagen.


I bakgrunden raggisar åt dottern, inte riktigt färdiga. Till vänster ytterligare ett par, som är tänkta till yngsta sonen. Och till höger har jag påbörjat en bebiskofta åt M&J, samma modell som den vita ni ser i mitten på bilden. Till höger ligger mitt mönsterhäfte på folkdräktsinspirerade kläder åt barn, som jag inte kunde låta bli att släpa fram och bläddra lite i.


Nu ska jag titta på slutet av filmen och sticka ett varv eller två till, sen får det bli sängen. G'natt!

Av /A - 8 januari 2010 14:18

Inte heller idag får jag tummen ur att plugga. Istället ägnar jag mig åt hemmafixerier. Eller åtminstone planering av sådana.

När jag flyttade in för snart ett år sedan, så låg det en lapp om att jag har rätt att få omtapetserat större delen av lägenheten. Dock har jag inte bokat någon sådan, eftersom jag helt enkelt inte vetat vart jag skulle göra av alla saker så att det över huvud taget skulle vara möjligt att komma åt att tapetsera om. Men nu, när jag möblerat om i vardagsrummet, så skulle det tänkbart kunna gå att få omtapetserat där åtminstone. Dock har mitt bostadsbolag ombildats, så hur det blir med den saken nu vet jag inte. Jag har därför mailat och frågat om den saken.


I samma mail passade jag på att fråga om det går att få bytt mitt kassa kylskåp till ett kylskåp som även har frysskåp, eftersom den lilla frys som finns inte räcker till på långa vägar. Jag har dessutom frågat om det vore möjligt att få bytt köksluckorna eftersom de är gamla och slitna (och i en gräslig sjukhus-ljusgrön färg), och lådfronterna ändå måste bytas, eftersom de trillar av hela tiden. Alternativt om jag kan få luckorna slipade och ommålade. Håll tummarna att jag får positiva svar på alla tre punkter!


Måste även få bytt toaletten och fixat fönstren i vardagsrummet så att de går att öppna och stänga ordentligt, men det behöver jag ju inte fråga om. Det är ju sånt de måste fixa. Och apropo fönster, så har jag faktiskt beställt nya gardiner idag. Verkligen på tiden, för de jag har är från 1998...

Nu beställde jag gardiner i ljust rosa och grått - dvs jag beställde färdiga bågar och tyg till sidogardiner på metervara, vilket blev mycket billigare än färdiga sidogardiner och dessutom ger en hel del överskottstyg till kuddar och sånt.

Modellen på gardiner blir enligt bilden nedan, där det guldfärgade istället blir rosa, och det vita blir grått. Jag gillar särskilt bågarna...men så har jag alltid varit svag för mjuka, runda former   


 

Ungefär så här blir mina nya gardiner.

Ovido - Quiz & Flashcards