Alla inlägg den 3 januari 2010

Av /A - 3 januari 2010 22:59

Kors i jösse namn vad trött jag blev efter maten idag! För all del har jag ju haft en del att göra idag, men jag kan inte påstå att jag har slitit direkt heller. Ändå toksomnade jag på soffan ikväll, medan storebror höll ett vakande öga på sina småsyskon. Och det känns fortfarande inte riktigt som jag fått någon puls än. Bäst hade varit att gå och lägga sig direkt, förmodar jag, men jag tycker inte riktigt jag har tid med det.


Jag hade 1,6 kg blandfärs som det var dags att ta rätt på, så idag har jag gjort en massa köttbullar. Ändå finns det en hel del smet kvar, som jag nog får steka upp ikväll. Hoppas bara det inte tar alltför lång tid. Köttbullsstekning är något av det tråkigaste jag vet. Sen har jag även gjort potatisgratäng, eftersom äldsta sonen har önskat sig det i ett par veckor nu, så det blev en riktig brakmiddag idag. Inte så konstigt kanske att man föll huvudstupa ner i en kebabsänka då   


Hur som helst, så lär jag väl steka upp det som är kvar av köttbullssmeten nu ikväll. Sen ska det diskas en massa, och paket ska slås in. Och jag behöver ta ett bad i lugn och ro. Det blev inte så mycket tid över för att sitta framför tv'n med stickningen, med andra ord...Jaja, det är ju trots allt kalas i morgon, då blir det ju lite extra arbete, så är det ju bara. Jag får ha stickkväll imorgon kväll istället, efter att de små åkt till sin pappa.


Annars har det varit en mysig dag. Barnen har spelat tv-spel, brädspel, byggt duplo, lekt riddare och till och med tränat. Och nu sover de så sött så. Såna här dagar är det underbart att vara mamma. Bara poa hemmavid, umgås med barnen, göra en massa god mat...me like!   


Barnen spelar Lego Creator.


Lek med Duplo.


 

Sit ups.


 

Armhävningar.


Nej, det är väl bara att ta itu med köttbullarna, om det ska bli någon ände på dem...  

Av /A - 3 januari 2010 15:41

Idag har det röjts lite, och nu är julen helt bortplockad. Alla lådor är tillbaka i stora garderoben, och det dröjer ett år tills nästa gång.

Stora bordet i vardagsrummet börjar komma fram under allt bråte, så att vi kan fika imorgon när lillprinsen fyller 4 år. Sen kommer de följa med pappan hem efter fikat. Egentligen skulle de ha stannat två dagar till, men de saknar givetvis pappa nu, så vi kom överens om att de kunde följa med imorgon istället.


Planen för resten av dagen är att göra en laddning köttbullar, göra potatisgratäng och att handla till morgondagens tårta. Och diska. Högarna av disk tar aldrig slut när alla barnen är hemma. Sen blir det en lugn kväll, med sista Star Wars-filmen, inslagning av paket och färdigställande av mössan jag håller på med. Och i morgon blir det som sagt födelsedagsfika. Med pannkakstårta, vilket jag aldrig har gjort förut. Eller smakat, för den delen. Ska bli kul att se hur den blir.


Nu är det dock affären som står närmast på schemat. Hoppas ni har en mysig söndag!


Av /A - 3 januari 2010 10:34
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards