Alla inlägg den 29 januari 2010

Av /A - 29 januari 2010 21:45

Sent igår kväll dog mitt internet, för att sedan inte återupplivas förrän någon gång efter kl 16 idag. Men det gjorde inte så mycket. Jag har haft fullt upp ändå.


 

Igår kväll ägnade jag tiden åt stickning, godis och att läsa grekiska tragedier.


Idag hade jag lyckats få tag på barnvakt (M&J) så att jag kunde åka till universitetet - där jag fick en oväntad överraskning när jag dök upp i morse. Jag missade ju onsdagen, eftersom jag fick ta en VAB med lillebror då, och skulle därför både missa att vara med på min grupps redovisning samt även få en restuppgift. Men när jag kom idag, så visade det sig att det inte hade blivit något i onsdags, eftersom vår professor hade snöat inne och aldrig tog sig till UU. Yeay! Ingen frånvaro på mig då alltså, ingen restuppgift, och vi höll vår redovisning idag istället.


Sen blev det en snabb sväng ner på stan för att köpa lite hårsnoddar och hårpynt, lämna tillbaka ett par byxor åt M, och därefter buss ut till andra änden av stan, där M&J bor, och där alltså lillebror också befann sig. Snabba ryck fick det bli också, för jag skulle hinna hämta gossen och även handla innan hans pappa kom med storasystern. Nu hann vi inte handla innan, men det gjorde inget, för barnens pappa hade inte tokbråttom. Istället gjorde han oss sällskap på Coop, så att jag fick handlat där, och därmed köpt ett par paket av deras kycklingfiléer. För det ska ni veta, att om ni gillar kyckling, så ska ni köpa Coops egna. Inte bara brukar de vara billigast av alla, men de är dessutom snyggast styckade (inte en massa slamsor, blod, senor och skit kvar, utan de är jättefina), och det är inte insprutat en massa vätska i dem vilket innebär att man aldrig får stekpannan halvfull i vätska när man försöker steka dem.


Tacomiddag idag. Eller nachos heter det väl när man har såna där chips, va? Och anledningen till att vi äter vid vardagsrumsbordet är att stora bordet för tillfället är belamrat med en massa gardintyger.


Målning av trolldegsfigurerna barnen gjorde för två veckor sedan, när storasyster var hemma sist.


Storebror kom också hem.


 


De färdigmålade konstverken. Nu fattas bara lack, och sen kanske en magnet på baksidan? Till vänster lillebrors alster, och nog tycker jag det är lite lustigt att han, precis som storebror, hemskt gärna vill måla precis allt i blått, brunt eller svart i den här åldern. Dottern gjorde inte det när hon var 4 - hon föredrog rött.


Efter målandet lyxade vi lite med choklad, fastän det bara är fredag (som om jag någonsin brytt mig om sådana petitesser som vilka dagar man får äta godis på...  )


 

Barnen gjorde koja av vårt yttepyttekök (ja, det är faktiskt den totala golvytan i köket ni ser där bakom. Barkök, säger de. Prång, säger jag. Men det funkar, det med.).


 

Sen konstruerade de en grill. En stor grill. Jag tror den lila pinnen är tänkt för att grilla spädgrisar och dylikt på.


Sen norpade de åt sig de nya blommorna att ha i håret som jag köpte idag. Det är bara att erkänna - jag är förbannat svag för allt möjligt grejs man kan ha i håret. Dock inte hallonsylt och målarfärg, som en av mina morbröders kvinna hade lite då och då. Och nej, hon hade inte alla hemma. Det var nog ingen hemma alls på övervåningen i det huset, om jag ska vara ärlig.


Sen klädde de ut sig till prinsessa och trollkarl.


 

Trollkarlen råkade dock ut för en hjärnskakning, och var tvungen att ha stort bandage på huvudet. Det är inte lätt att vara trollkarl.


 

Världens finaste, tuffaste prinsessa.Färdiga muddar. Lite käckt retro-äppelgröna, eller vad jag nu ska kalla dem.


Nu är det filmtajm för mig. Och stickning. Men det blir en rätt så tidig kväll ändå, för imorgon hoppas jag att vi ska komma iväg och åka skridskor, och kanske även ta en sväng på biblioteket. Och en sväng på Ohlssons Tyger, som hade skyltfönstret fullt i färgglada tyger med vita polkadots på. Turkos, rosa, rött och en rad andra färger. Jag bara måste ju gå in och titta iaf!   


Nej, nu är det filmdags. Har lånat tredje säsongen av Lost idag, så jag tror det blir den ikväll. Trevlig helg!

Ovido - Quiz & Flashcards