Alla inlägg den 15 januari 2010

Av /A - 15 januari 2010 23:08

"Mamma, när du blåser ut ljusen på tårtan, så ska du önska dig nåt. Men önska dig inte snälla barn, för det GÅR inte" - dottern, 6 år, vid middagsbordet idag.

Av /A - 15 januari 2010 10:17

Idag, kära vänner, fyller jag 37. Dagen skulle ursprungligen ha inletts med en tenta i klassisk retorik, men en hiskelig försovning satte effektivt stopp för det. Men, men. Kanske var det inte meningen att jag skulle skriva någon tenta idag. Eller, vilket är mer troligt, så är det en kombination av förkylningen som aldrig ger sig och att jag slutade röka i förrgår.


Att sluta röka innebär för min del alltid att kroppen behöver mer vila, och kanske blev det förstärkt nu av den här förkylningen. Jag vet inte. Extremt trött har jag varit den här veckan iaf, ända sedan tobaksförbrukningen började sjunka, för att till sist upphöra helt. Det där är förresten rätt roligt. Det är som om kroppen tar kommandot själv och styr rökstoppet, och det inte går att forcera det själv på något vis. Det är alltid så det går till för mig.


Och nu är jag alltså rökfri sedan snart två dygn tillbaka. Låt oss hoppas att jag slipper hamna i en situation där jag blir så stressad att jag börjar röka igen, eftersom det alltid är det som får mig på fall.


Nå, det blev alltså en ofrivilligt ledig dag, vilket jag för all del inte har något emot. Dagen ska ägnas åt lite hushållssysslor, som städning och bakning. Ingen tårta dock, utan frallor eller bröd, hade jag tänkt. Sen kommer barnen hem under eftermiddagen, och det ska bli sååå skönt! Sen blir det en lugn fredagskväll med lite tv-tittande, innan vi går och sover. Märkvärdigare än så kommer det inte bli idag, även om jag nu fyller år   

Ovido - Quiz & Flashcards