Alla inlägg den 16 januari 2010

Av /A - 16 januari 2010 20:52

Finns det någon där ute som har missat att jag tycker det är kul att baka och laga mat? I synnerhet när jag har barnen hemma. Som jag har den här helgen. Alltså har det bakats och lagats mat i kubik och kvadrat även idag, och nu ikväll är det Harry Potter-kväll. Första filmen är avverkad, och nr 2 har precis börjat. Lillebror har somnat, dottern är på god väg att slockna, och jag...well, jag skulle lätt kunna somna, jag med. Jag lider åtminstone av seriös paltkoma, den saken är säker.


Barnen leker med lillebrors dinosaurie, och de har inrett hus åt honom på vardagsrumsbordet. Kul att de inte bryr sig om proportionerna - dinosaurien (som dottern håller i) är ju mycket större än dockhusmöblerna, men det bekymrade inte barnen alls.


Bakade även Skoleboller (aka Vaniljbullar/solboller), och det blir ett fasligt kladd med glasyr- och kokosmomentet - till barnens stora glädje.


Dagens middag: Hemgjord pizza på köttfärsen jag fick igår. Och jag säger bara det - ni som aldrig fått nymalen köttfärs...ni kan inte ens föreställa er vilken skillnad det är jämfört med köttfärs man köper på affären. Som äpplen och päron.


 

Skoleboller till efterrätt är inte helt fel.


Yum-yum.


Den här killen kunde man inte ens brotta loss från datorn när vi skulle äta. Fast...om sanningen ska fram, så fick han faktiskt dispans idag.


Skolebolle.


Nu ska jag krypa ner på soffan med dottern, och titta vidare på Harry Potter och Hemligheternas Kammare.

Av /A - 16 januari 2010 14:59

Fyra nya rutor är tillverkade till barnens quiltar, så nu har de tre vardera totalt. Én tillverkad förra året, och två tillverkade idag.


Textilmålning pågår.


Dagens konstverk.


Tanken med det hela är att barnen ska få tillverka (antingen måla med textilfärg eller på annat sätt tillverka en ruta) en eller två rutor per år ända fram tills de är vuxna, och att jag sedan ska sy en quilt åt dem av deras konstverk. De får inte se de rutor de har gjort tidigare dock, utan jag gömmer undan dem tills den dagen de ska sys ihop. När det nu kan tänkas bli. Kanske när de själva blir föräldrar första gången?


Av /A - 16 januari 2010 12:50

Födelsedagen är avverkad, och det gick lugnt till, som det brukar. Bakade grahamsfrallor, kokade potatis- och purjolökssoppa, bakade chokladkaka. Sen kom alla barnen hem. Först Emma-hunden, sen lillebror och dottern, därefter bonusdottern tätt följt av storebror, och till sist kom bonusdotterns sambo sent på kvällen för att hämta henne och Emma (han hade jobbat).


Grahamsfrallor.


En jätteladdning len potatis- och purjolökssoppa. Räcker även till lunch idag.


Min standardchokladkaka. Nästan slut redan nu - det är strykande åtgång på den när alla barn är hemma. Tur den är så smidig att röra ihop *s*.


Vi hade en soft kväll med film och tv-spel, fika, prat och stickning. Alldeles lagomt. Fick en bukett tulpaner av M&J också, vilket alltid är lika uppskattat. Jag älskar tulpaner! Och äldsta sonen hade med sig nästan ett kilo nymalen köttfärs från sin pappa, även det en perfekt present till mig. Och jag blev ju lite full i skratt över den något ovanliga presenten, som ändå är så mitt i prick till mig. Han hade kanske inte slaktat kon själv, men han hade styckat och malt köttfärsen själv iaf, och det blev ju således något han hade gjort själv - min favoritsort av presenter *s*.


 

Tulpaner från M&J. Och i bakgrunden syns julstjärnan jag fick av dem till pysseldagen i december, och den är baske mig lika fin fortfarande! Den jag köpte själv bara ett par dagar innan jag fick den som syns på bilden, överlevde bara nätt och jämt julafton...


Jag fick även en flaska vin av exet och hans sambo, men den kommer jag nog spara på obestämd tid. Senast jag öppnade en flaska vin, så drack jag två små glas ur den, sen stod den på köksbänken i tre månader innan jag förmådde slå bort det förstörda vinet som var kvar. Högst oekonomiskt och ett förfärligt slöseri. Så nej, den här flaskan får nog stå tills nåt tillfälle när jag har middagsbjudning och vi är flera som kan dela på den.


 

Gott med potatis- och purjolökssoppa!


 

Buskille.


Idag hade vi egentligen tänkt åka pulka, men vi ändrade oss. Vi känner oss lata och slöa, så istället ska vi stanna inne och pyssla. Minns ni lapptäckslapparna som barnen fick måla förra året? Idag ska de få göra en varsin ny lapp, och det ska bli så roligt att se vad de hittar på den här gången. Själv ska jag nog klippa upp lite lappar av en gammal, blå gardinkappa, som nog ska få hamna i samma lapplåda. Funderar även på att låta dem göra en varsin lapp med handavtryck på.


Sen blir det nog myslördag. Funderar på att göra pizza, och sen går vi nog och köper lite lördagsgodis. Trist bara att de plockat bort Disneydags sen förra helgen - numera visas Disneydags kl 9 på morgonen på SVT2 istället. Så tråkigt, Disneydags var liksom avsparket för en soft lördagskväll här hos oss, och har varit det ända sen jag flyttade till Sverige 1992 (Disneydags började köras året innan, 1991). Inte fanns det nåt annat vettigt jag hade lust att se på tv heller, så det får väl bli filmkväll idag. HP-rally kanske?


Nåväl. Jag får väl börja med att plocka undan lite av gigantodisken jag tog om hand i förmiddags. Sen lite sen lunch innan vi plockar fram pysselgrejerna   

Ovido - Quiz & Flashcards