Alla inlägg den 11 januari 2010

Av /A - 11 januari 2010 17:36

B-uppsatsen avklarad, och jag fick förvånansvärt lite kritik för min. Det lilla som var, var i huvudsak positivt. Till och med från läraren, som är känd för att vara oerhört petig. I övrigt har det varit en låååång dag där man mest lyssnat och druckit kaffe. I ett iskallt klassrum. Dessutom hoppade vi lunchen, och tog bara en 20 minuters rast, för att kunna sluta tidigare. Och tur var väl det, för trots att vi skippade 1½ timme lunch (ovanligt lång, så lång lunch brukar det inte vara), och trots att en av studenterna var frånvarande idag, så var vi ändå inte klara förrän strax efter kl 14.


När jag kom hem, så fick jag en överraskning. Fastighetsteknikern hade varit här. Vilket var snabbare än jag hade förväntat mig, och därför lite retfullt, för det var verkligen stökigt här. Men jaja, det är inte hela världen. Sånt ser de nog för jämnan. Då var det mer irriterande att han hade lämnat lampor på efter sig. Okej att en glödlampa inte kostar all världen att ha igång, men ändå. Elen är dyr, och jag försöker spara så gott det nu går. Men det som retade mig mest av allt var att han hade varit in i mitt sovrum och tänt lilla lampan bredvid sängen. Det är faktiskt INTE okej, för jag har inte felanmält något i sovrummet, och det är inte en lampa man bara "råkar" tända. Nej, den står längst in i bortre hörnet, och man måste runt hela sängen för att komma dit. Very annoying. Men hur som helst, han har tagit med sig tre av mina kökslådor för reparation, så de har iaf påbörjat arbetet med de saker jag felanmält.


Jag har också fått svar från hyresvärden ang. tapetsering idag, och jodå, visst får jag tapetserat om jag vill. Hon hade till och med beställt tapetseringen i vardagsrummet åt mig, så det är bara för mig att knata iväg och välja ut vilka tapeter jag vill ha. Sweet!   

Angående köksluckorna så var det så att de ser ut på det här sättet i de flesta av studentlägenheterna här, och att det i innevarande budgetår inte fanns något beslut på byte av köksluckor. Dock innebär det inte att jag måste leva med dem, utan jag kan få helt sprillans nya luckor som tillval istället, och får då ett hyrespåslag om 100 kronor. Nu försöker jag ju hålla i pengarna lite, så jag ska fundera lite på den saken innan jag tar ett beslut.


50/50 kyl och frys kan jag också få som tillval, och får då ett hyrespåslag om 65 kr/månad. Det ska jag ta. Totally worth it! Jag har inte utrymme för en fristående frys, och 65 kr i månaden är helt klart en bättre deal än flera tusen för en ny frys. Med lite tur är energiåtgången dessutom mera effektiv på ett nytt skåp än det jag har. Det måste den nästan vara, för bara de oljud mitt nuvarande kylskåp har för sig låter som om de drar sjuttioelva extra kW   


Nå, så var det med det. Jag får lite nya grejer här, och jag får nytapetserat, så nu kommer det att bli riktigt fint hos oss. Om jag nu bara kunde få tummen ur och börja plugga på riktigt till tentan på fredag...Känns måttligt kul, måste jag säga. Känns som en evighet sedan jag läste den kursen nu. Och jag har såååå mycket anteckningar! Säkert 200 sidor, allt som allt. Utöver kompendierna. Blir alldeles matt bara vid tanken. Men å andra sidan, det mesta kommer nog tillbaka av sig självt bara jag börjar bläddra i alla papper.


Plugga alltså. Snart. Först ska jag diska lite, så jag får tillbaka värmen och känseln i händer och fingrar   

Ovido - Quiz & Flashcards