Alla inlägg den 2 januari 2010

Av /A - 2 januari 2010 20:10

Idag har jag verkligen gått på sparlåga. Jag kom liksom aldrig igång på nåt vis. Den sista städningen och uppröjningen uteblev helt, jag har inte diskat, ingenting. Nästan ingenting iaf. Sent omsider fick jag ett ryck och tömde bokhyllan med alla filmer, och fick forslat in den i sovrummet efter att ha konstaterat att jag inte kände mig nöjd med den placering jag först hade tänkt mig. Men sen tog det stopp.


Istället blev det en slödag. Filmerna har jag fortfarande inte burit in i hyllan igen, utan de trängs på stora bordet här i vardagsrummet, tillsammans med sju tusen andra prylar som ännu inte hittat hem. Men skit samma - ni kan få se de bilder jag tog igår kväll, även om det nu är stökigt. Fast först ska jag berätta en annan sak.


Igår beslöt jag nämligen att jag äntligen skulle koppla in XBoxen åt de små, så kan de få spela lite tv-spel på den. XBoxen har bara stått sen vi flyttade ner, men nu var det alltså dags att koppla in den, tyckte jag. Men tji fick jag - den fungerade inte!

Nehepp, tänkte jag, och började kika lite på vad ett Wii kostar. Storebror har ju förvisso ett sådant, men han vill gärna ha det i fred, och dessutom släpar han hela tiden hem det till sin pappa, vilket innebär att vi andra inte har tillgång till det i någon större omfattning. Vilket jag inte har några synpunkter på, för det är ju trots allt hans Wii.


Hur som helst, jag började alltså kika på vad ett Wii kostar numera, och hittade ett paketpris på ca 2700 för konsol, dubbla kontroller och dubbla nunchucks. Inte sååå farligt med tanke på vad priserna brukar ligga på. Men sen har jag ju haft funderingar på att köpa ett Wii Fit med balanceboard, och då blev det en dryg tusenlapp till. Nästan 4000 kronor, med andra ord. Hmmm. Liiiite väl mycket, även om jag nu får lite extra pengar i januari. Så jag beslöt att strunta i det hela. Har vi varit utan tv-spel i ett år, så är det liksom ingen större katastrof att inte ha ett nu heller.


Men sen idag, så kikade jag lite närmre på XBoxen igen, pillade lite på de knappar som finns framtill, och hör och häpna - plötsligt fungerade det! Yeay! Så nu har vi ett fungerande spel, även om det är så gammalt att det inte går att hitta nya spel till det. Jag vet dock att exet har en hel mapp med rippade spel ligger, och med lite tur kan jag ju få tag på begagnade spel för en struntsumma, istället för att lägga 6-700 kronor på ett nytt spel. Mama is very happy, I tell you   


Nåväl, nu var det bilder ni skulle få se:


Min fantastiskt fiffiga dockhuslösning! Att hitta någonstans där jag kan ställa upp två dockhus har varit mycket svårt - de är lite osmidiga i storleken. Men igår, när jag stod och betraktade mina Billy-bokhyllor, så fick jag en snilleblixt. Jag hade en hylla som var 40 cm bred (visst är de det? Det är iaf de där smalare hyllorna), som jag ju skulle kunna lägga ner, som en låg bänk, och helt enkelt lägga/ställa innehållet i den på andra ledden, eftersom den ju är i princip lika bred som djup. Och då fick jag en perfekt bänk till dockhusen, där både två får plats bredvid varandra, och där de kommer i perfekt höjd för två barn som fortfarande gärna sitter på golvet och leker. Yeay!


Här ser ni dockhusen till höger, och en del av vardagsrummet. Tv'n har kommit längre bort från bordet och vi har fått både yta och luft in här.


Resten av vardagsrummet. Stora köksbordet, som jag saknat hejdlöst, har fått flytta tillbaka, och alla bokhyllor utom en har flyttat in i pysselrummet. Bokhyllan man här ser längst bort till höger står nu i sovrummet.


Soffhörnan sett från andra hållet. Tittar ni längst till höger i bild, bredvid äldsta sonen, så ser ni att min fantastiskt fiffiga dockhus-hylla även rymmer min stickkorg. Hurra!


Och här sitter barnen och spelar Spyro på XBoxen. Den har dock fått flytta in i sovrummet nu, så att barnen kan spela av hjärtans lust utan att ockupera tv'n för oss andra. Ja, vi har en tv där inne också. Och en i storebrors rum. Och en liten tv, som står i pysselrummet, fast inte är inkopplad. Man skulle kunna tro att jag samlar på tv-apparater   Och datorer! Har en bunt sådana står och skräpar också...


Dagens sista bild, som inte har ett skvatt med ommöbleringar att göra, men var rätt festlig. Lillebror har gjort en gubbe i dippen   


Ja, så ser det ut så här långt. Planen är att i slutet på månaden, när jag får mera pengar, investera lite mer i hemmet. Jag tänkte jag skulle köpa tyg för att sy en klassisk cabin log quilt till soffan, för att ge den ett mera helhetligt utseende, samt matchande tyg till nya gardiner till vardagsrummet. Det har jag inte unnat mig sedan 1998 eller så...Sen kanske det blir någon billig trasmatta på Ikea, någon lampa och en bokhylla eller två till. Vi är fortfarande i akut behov av mer förvaring här. Och tavelkrokar! Jag har massor med tavlor som aldrig blivit uppsatta här, och nu skulle jag vilja få dem upp på väggen. För inte att tala om alla fina kort på barnen jag har ligger, som inte har ramar ens...det kan nog också bli aktuellt att åtgärda i slutet på månaden.


Nu är det dock dags att försöka natta barnen, innan jag bänkar mig framför andra Star Wars-filmen på tv. Egentligen borde jag sticka om Johans mössa ikväll (den är klar, men jag är inte riktigt nöjd med den, så det blir nog en upprepning och att göra om), men jag känner att jag behöver en liten paus från den idag. Istället ska jag nog ta mig an stickboken jag fick av Morgana igen, och kanske sticka ett pannband åt mig själv. Kan behövas nu i vinterkylan.


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll, hör ni!   

Ovido - Quiz & Flashcards