Alla inlägg den 17 januari 2010

Av /A - 17 januari 2010 23:15

Sådär ja. Kylskåpet är tömt, avfrostat, alla papper och kylskåpsmagneter avlägsnade och det är skinande rent. Vilket kanske är lite overkill för ett kylskåp som antagligen åker raka spåret till tippen, men jag kan bara inte med att slänga skitiga grejer. Så jag skurade det också. Vilket inte var särskilt betungande, med tanke på att det bara är 3-4 veckor sedan jag sist storstädade där inne.


Nu hoppas jag bara att min mat överlever i kylväskan och ute på balkongen, att de faktiskt kommer med nya skåpet imorgon så att jag inte städat i onödan, samt röjt undan alla mattor och leksakslådor och allt annat som skulle kunna tänkas stå minsta lilla i vägen för grabbarna när de kommer och byter skåp. Jag hoppas rent av de kommer jättetidigt, så att vi får skåpet så tidigt på morgonen att jag hinner lasta tillbaka alla matvaror innan vi åker till dagis och universitetet. Det vore nice.


Jag hoppas de tänker som så att "den här kvinnan bor på tredje våningen och det finns ingen hiss - och där ska vi först bängla upp ett kombiskåp, för att därefter bängla ner det gamla skåpet. Då gör vi det direkt på morgonen, klockan 7, så har vi det eländesjobbet gjort och kan ta vår kl 9-fika i godan ro och ägna resten av dagen åt att byta packningar på kökskranar och limma lådfronter." Så hoppas jag att de tänker. Och att de passar på att ta med sig mina tre kökslådor tillbaka också. Det är förvånansvärt hur mycket man kan sakna sina kökslådor. I synnerhet när innehållet i den ena är allt från fondue-pinnar till slevar och brödkavlar, och alla de prylarna får bo på köksbänken under tiden.


Förresten har jag ont i halsen. Sådär nu-har-jag-rökt-tre-paket-cigg-på-raken-och-druckit-en-pava-whiskey-samtidigt-som-jag-hejjat-fram-några-fotbollslag-till-seger-ont i halsen. Krax-krax. Nackdelen med att sluta röka cold turkey - den dära lungläkningsprocessen drar igång med berått mod, och allt gruff ska läkas på momangen. Åtminstone tycker min kropp det. Vilket innebär att min hals känns måttligt kul just nu. Och ändå är inte det mitt största bekymmer. Nej, jag undersöktes av doktor B idag (aka lillebror, 4 år), och diagnosen löd: Mitt blod är snett.


Det låter inte bra. Alls. Vet iofs inte riktigt vad det innebär heller...har mina blodkroppar hamnat på sniskan tro? Hm. Får nog höra mig för med den lilla doktorsspiran imorgon. Det kanske är något som borde åtgärdas? I så fall hoppas jag det åtgärdas med ryggläge på soffan och bullar   

Av /A - 17 januari 2010 21:03
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 17 januari 2010 19:48

Det har varit en soft hemmasöndag. Tanken var att vi skulle åka pulka, pyssla lite, umgås och bara vara. Men istället för pulka, så blev det snöfotboll   :






 

Sen gjordes det lite snöänglar också:


 


 


När vi kom in, så blev det trolldegspyssel:



 


 


 



Själv har jag, förutom städ, tvätt och matlagning, stickat klart fram- och bakstycket till babykoftan åt M&J's bebis:



Nu är det en dusch, lite disk och avfrostning av kyl och frys som står på schemat för min del. Dottern har åkt till sin pappa, och storebror blir strax hämtad av sin pappa. Lillebror sover redan, och tur är det - imorgon är första dagen tillbaka på dagis här sen mitten på december. Då kan man allt behöva vara lite utvilad. Och själv har jag kursstart för tredje terminen på kandidatprogrammet imorgon.


  


Ovido - Quiz & Flashcards