Alla inlägg under december 2009

Av /A - 5 december 2009 21:27

Nu är jag nästan klar för idag. Lussebullarna är klara, och barnen nattade. Det enda som återstår för ikväll är att diska och skålla mandlar. Kanske lite mera julpynt också. Och till sist ett bad innan jag kryper i säng. Men det jag tänker prioritera är att sitta på min breda bak i soffan och bara njuuuuuuta!   Resten tar jag lite in emellan sådär.


Lussebullar.

Av /A - 5 december 2009 15:45

Det känns som om klockan är ungefär 23 eller nåt. Fast den är ju bara kvart i fyra på eftermiddagen. Och tur är väl det, för jag har fortfarande en del kvar att göra idag. Vardagsrummet ska städas, det ska bakas lussebullar, det ska möbleras om och det ska julpyntas. Så...ja. Det är väl bara att köra på då.


Jag lär somna sött ikväll iaf.

Av /A - 5 december 2009 12:22

Jag har ett litet problem med mitt pepparkakshus.


Det ser väldigt...


väldigt...


väldigt...


...ätbart ut.


Hur ska jag få det att överleva julen utan att någon - inklusive mig själv - går och tar sig ett smakprov lite här och var?

Av /A - 5 december 2009 09:33

Så var det lördag igen. Det blir en ganska vanlig lördag hos oss, med städning, matlagning, handla och lite sånt. Och så ska det julpyntas lite mer, bakas lussebullar och fixas lite inför i morgon, när vi ska julpyssla lite. Är lite i valet och kvalet om jag ska släpa ut stora bordet i vardagsrummet, så kan vi ha långbord här istället. Å andra sidan blir vi inte jättemånga i morgon, så vi skulle kanske få plats i pysselrummet...Det är flera som är sjuka, tyvärr, men det är ju så det är just nu. Det är mycket virus och baciller i omlopp. Jag hoppas de kryar på sig lagom till jul iaf. Och vi lär ju ha trevligt ändå.


Annars så ska jag väl försöka skriva lite på uppsatsen också. Det är onekligen på tiden. Och så är det systers julklapp, som borde vara färdig att skickas till den 11 december, men det kommer jag inte hinna. Jag har inte en chans att hinna klart tills dess, i och med uppsatsen. Hade jag varit helt ledig, så skulle jag kanske hinna, men nu...finns inte en sportslig. Får väl hoppas den hinner fram i tid ändå.


Nej, usch...det är väl bara att komma igång med städningen, så blir jag av med den biten åtminstone.

Av /A - 4 december 2009 21:16

Nu är det klart! Och så här blev det:


Pepparkakshuset 2009. Bild med blixt här. Motstående sidor är dekorerade likadant som de vi ser här. Det kanske syns dåligt på bilden, men dörren står alltså öppen till huset, vilket gör det enklare för mig att peta in ljusslingan jag har inuti (huset är såpass stort, så jag vågar inte lyfta hur som helst på det).


Utan blixt här. Lite suddigt, men nu ser man iaf att det lyser inuti huset :-)


Och så blev det ju en tomtesläde också. Vart renarna tagit vägen är okänt. De kanske smyger runt husknuten i väntan på julgröten?


Av /A - 4 december 2009 01:23

Idag har det varit bakdag. Pepparkakor, närmare bestämt. Började någon gång vid 14-tiden i eftermiddags, men är fortfarande inte riktigt klar. Eller jo, själva bakandet är klart för länge sedan. Dekoreringen tog däremot flera timmar. Ja, av pepparkakshuset alltså.


Jo, för det blev ett sådant också. Skissade upp en snabb mall i förmiddags, samt en mall på en tomtesläde. Så nu ikväll har jag ägnat mig åt dekorering, och i viss mån montering. Det sistnämnda är dock inte klart ännu, men jag tänkte att ni kunde få se det hela så långt som jag hunnit iaf. Resten får jag ta i morgon.


Jag gjorde mallar...


...bakade en bunt pepparkakor i former av julgranar, hjärtan, barnvagnar, nappflaskor, kronor osv.


 

Sen har jag dekorerat en väldans massa. Här är jag ännu inte klar med alla dekorationer, undantaget tomtesläden som står färdig i bakgrunden.


Och så här ser det ut just nu. Montering pågår. Ett riktigt kitschigt pepparkakshus blev det i år - och stort! Typ dubbelt så stort som de där färdiga man kan köpa.


Nu är det dock sovdags, så jag får göra klart huset i morgon.

Av /A - 3 december 2009 00:53

Jag kom att tänka på sinnena, och vilka stimuli jag tycker mest om inom respektive sinne. Syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Det blev en lista som ser ut så här (in random order):


Syn:

1. Jag tycker om att titta på gamla saker. Allt från Wasa-skeppet till gamla läderinbundna böcker.

2. Film!

3. Vackra bilder med rena linjer och klara färger.

4. Blommor.

5. Barnen, naturligtvis.

6. Läsa böcker.

7. Människor.

8. Folks fönster (på håll naturligtvis). Särskilt mörka vinterkvällar, när det ser varmt och ombonat ut inomhus.

9. Frost och snö.

10. Årstiderna.


Hörsel:

1. Musik, allt från rock till klassisk.

2. Barnen som leker tillsammans.

3. Mina vänner.

4. Motorljud, allt från bilar till båtar.

5. Regn mot fönsterrutan.

6. Röster (jag är en smula röstfixerad).

7. Skratt.

8. Ljudet av någon som lagar mat.

9. Hemmaljud (tvättmaskin, dammsugare osv).

10. Tystnad.


Smak:

1. Kanel

2. Apelsiner

3. Kryddiga maträtter.

4. Saffran.

5. Äppelpaj.

6. Jordgubbar.

7. Kokos.

8. Julmat.

9. Kaffe.

10. Peppar.


Lukt:

1. Kanel.

2. Apelsiner.

3. Paprika.

4. Hembakat.

5. Curry.

6. Nyklippt gräs.

7. Ren tvätt.

8. Baby.

9. Diesel en tidig vårmorgon (ja, på allvar. Påminner mig om tivoliåren).

10. Lukten av brända tändstickor (påminner mig om min morfar).


Känsel:

1. Att bli försiktigt kliad på ryggen.

2. Massage.

3. När någon håller på med håret.

4. Att lägga mig på rygg i sängen efter en lång dag, och sträcka ut ryggen.

5. Ett varmt skumbad när jag fryser.

6. Känslan efter att jag har tränat, när endorfinerna kickar in för fullt.

7. Att vakna utvilad.

8. Kramar.

9. Kyssar.

10. En varm liten kropp som lägger sig tätt intill mig när jag kryper i säng (småbarnen alltså).


Vad är dina favoriter?

Av /A - 2 december 2009 23:19

Jag råkade skriva klart hemtentan. Bara sådär. Skulle bara, och sen skulle jag bara, och sen skulle jag bara...och plötsligt var den klar! Nice! Dock ska den få vila några dagar innan jag skickar in den, ifall jag kommer på något mer eller vill göra några ändringar. Det finns ju tid för det, den ska inte vara inne förrän kl 15:15 på måndag.


Nu är frågan...sova tidigt, eller fila lite på uppsatsen? Kan väl inte påstå att jag är särskilt trött...Å andra sidan skulle jag verkligen behöva fixa lite mer på syrrans julklapp, så att jag blir klar någon gång. Jag kanske satsar på det en stund, tills jag blir trött...

Ovido - Quiz & Flashcards