Alla inlägg den 28 augusti 2009

Av /A - 28 augusti 2009 23:19

Fredag kväll, som sagt var. Dottern kom hem till sist, och vi har ätit pizza, glass, ostbollar och kexchoklad. Ja, även jag. Magen står i alla fyra hörn, det känns som om jag gått upp ungefär 17 kilon, och min ämnesomsättning arbetar på högtryck just nu, och jag är tokvarm. Ingen risk att jag fryser inatt ;P


Men åh, vad det var värt det! Vi har haft riktigt mysigt, och tittat på Bolt två gånger, och sen när barnen somnade, har jag tittat på The Librarian 3. Noah Wyle (känd från Cityakuten) gör sig rätt bra som töntig, men charmig bibliotekarie-hjälte i dessa filmer, som i det här fallet var lite av Indiana Jones meets National Treasure meets Twilight. Typ. En soft kväll :-)


 

Välkommen hem, syrran!


Mycket att prata om var det.


...och sen så bara...och dom bara...och då så...


Nu är det spännande...


Sovande sötnosar.


Första äppelstrumpan blev klar ikväll! :-)


Nu är det sängen som gäller för mig. Natti natti!

Av /A - 28 augusti 2009 17:25

Vi väntar och väntar, sonen och jag. Snart, snart kommer dottern hem, och vi ska ha en riktig mysfredag. Jag har hyrt film både åt stora och små, vi har köpt pizza, kanelbullar, glass och godis, och vi ämnar spendera kvällen i soffan tillsammans.


Må så vara att aptiten lyser med sin frånvaro, men idag ska jag äta. Min kropp behöver det. Okej att det inte är så himla nyttiga saker jag har handlat, men vad fasen...är det fredagsmys, så är det. Och det var de där sakerna som trillade in i huvudet på mig när jag försökte komma på något jag skulle kunna tänka mig att äta.


Kanske återkommer jag senare ikväll, när barnen somnat, kanske stänger jag helt enkelt ner datorn. I vilket fall - ha en riktigt trevlig fredag, people! :-)

Av /A - 28 augusti 2009 13:19

Men kära nån, vad jag är seg idag. Galet trött, kaffe hjälper inte, och inte lyckas jag vila heller. Städa, som jag hade tänkt göra, är bara att glömma.


Jaja, det kunde vara värre. Sjuk är jag då inte. Bara seg så in i bomben. Städningen får vara, helt enkelt. Ska gå ut med soporna bara, och sen ta en sväng på affären och köpa lite fredagsmys åt barnen bara, tror jag. Kanske hyra en film eller två. Vi behöver ju faktiskt inte göra varken det ena eller det andra idag. Kan ta det lilla lugna bara. Så då gör jag väl det :-)

Av /A - 28 augusti 2009 09:44

Jag mår inget vidare idag. Vet inte riktigt varför, är bara trött och mår illa. Hur som helst kom jag därför att tänka på alla dessa mirakelkurer som finns att tillgå i handeln, och hur urskiljningslöst människor införskaffar dem.


Ta spikmatten t.ex Det senaste för att må bra på alla sätt och vis. Som "förr eller senare kommer träffa på punkter som dämpar smärta eller talar om för kroppen att producera endorfiner" enligt den ryska läkaren och neurologen Tanya Zilberter i en artikel i Aftonbladet. Förr eller senare? Ja, det lät ju bra.


Kärnan i det hela är just endorfinerna. Kroppens egna smärtstillande medel. För enbart 500 kronor (ca) så kan du köpa dig din egen lilla smärtstimulerare för att få kroppen att producera endorfiner. Yeay! Inte bara det, du behöver inte ens arbeta för att få kroppen att producera endorfiner. Gud förbjude att vi människor faktiskt skulle röra mera på oss. Latskapen länge leve!


Ja, för så enkelt är det faktiskt. Lägg dig på en spikmatta, och det gör ont de första minuterna. Sen börjar det bli varmt och det onda försvinner. Kroppen har reagerat på smärtan du tillfogar den, och man behöver inte vara neurolog för att veta vad som händer i kroppen när den tillfogas smärta. Kroppens automatiska respons är alltid att producera endorfiner i det läget. Tro mig, jag vet. Jag växte upp med en farsa som dängde på mig lite nu och då, och faktum är att när tredje, fjärde slaget faller, så slutar du känna så värst mycket. Det är också därför tortyr bedrivs över lång tid, för plågar man sitt offer för intensivt, så kommer kroppens endorfiner göra att de slutar känna något, och man förlorar effektiviteten i det hela.


Now, huruvida spikmattor är bra eller dåligt för kroppen ska jag inte uttala mig om. Men personligen tycker jag det är mest bara trams. Jag kan komma och ge er ett kok stryk alldeles gratis, det har precis samma effekt. Eller ännu bättre - rör på er! Ta en promenad. Lägg de där 500 kronorna på ett par vettiga skor istället, och gå ut och gå en kvart eller en halvtimme om dan. Inte bara kommer din kropp producera endorfiner, du får dessutom frisk luft, hjärtat blir starkare, och hos kvinnor i synnerhet kommer man förebygga risken för benskörhet. Att ligga still på en spikmatta ger dig inget annat än endorfiner, du har inga övriga hälsovinster av det hela. Det enda du gör är att bygga på din egen latskap.


Det allra största hälsoproblemet vi har idag är inte hjärt- kärlsjukdomar, fetma, depressioner eller allt vad det nu är. Det största hälsoproblemet i västvärlden är latskap. Vi har byggt upp en livsstil där vi engagerar oss in i absurdum för att slippa röra på oss. Det är allt från micromat till spikmattor. För inte att tala om alla dessa manicker de kränger på TV-shop, som fixar träningen åt dig. Haleluja! Med några elektroder och en dosa med batterier, så kommer dina muskler kunna dra ihop sig regelbundet, och på så vis stimulera träning. Själv kan du göra...ingenting. Titta på tv t.ex Eller den här rullmojängen som ska simulera sit ups. Ett minimum av ansträngning, och du får en deffad kropp och blir SNYGG. Och vem vill inte vara snygg? Frågan är dock - vill du vara frisk också? Och hur länge vill du leva?


Svenska statens pensionskassa sinar i snabb takt, och när det är dags för min generation att få vår pension ur kassan, så kommer det inte finnas så värst mycket att hämta där. Men egentligen är det väl ingen större fara med den saken, för så som folk lever idag, så är det nog bara ett fåtal som kommer ta sig till den aktningsvärda åldern av 65 år, och än färre kommer klara av att passera 70-strecket. Själv hade jag planer på att leva tills jag blir 96. Det är nog ungefär så gammal jag kommer bli också, om man ser till den genomsnittliga levnadslängden i min släkt. Ja, för de som sköter sig någorlunda iaf. Och vet ni, det är rätt många år mellan 65 och 96. 31 år, närmare bestämt. Och jag tänker då fan inte spendera de 30 åren på sjukhem, där jag ligger som ett kolli i en säng, och inte kan göra mig förstådd, än mindre sköta mig själv.


Nej, köp ni era spikmattor och elektroder - själv tänker jag fortsätta som jag gör, och använda kroppen på det gamla, hederliga sättet, i syfte att försöka säkerställa en frisk ålderdom.

Ovido - Quiz & Flashcards