Alla inlägg den 20 augusti 2009

Av /A - 20 augusti 2009 19:57

Ska jag sluta röka igen?


Ja. Definitivt.


Den stora frågan är dock...ska jag göra det NU?


Måste bestämma mig illa kvickt här, för ciggen är slut och det är sängdags för sonen.


Äh, vaffan...jag gör väl det då.

Av /A - 20 augusti 2009 19:02

Jag har plockat sju miljoner legobitar. Och jag är fortfarande inte klar. Det är banne mig sanslöst hur alla dessa legobitar kan sprida ut sig. Men samtidigt förstår jag sonen, som vill tömma lådan för att komma åt allting. Med så vansinnigt mycket lego som vi har, så är det ju hopplöst att hitta allting när det ligger i en låda.


Det innebär, ladies and gentlecowboys, att det snart är dags för en ny sykampanj. Så fort jag fått mitt studiemedel, så ska det inhandlas lite stadigare tyg, som ska rundklippas. Sen i med lite öljetter runt kanten, i med snöre och fästa det på mitten av rundelns utsida. Voila! Då har vi en stor, rund lekmatta för allt lego, där man kommer åt allting, och när leken är slut, så drar vi bara ihop den till en säck.


Jag ska nog även investera i ett mönster till min blus jag tänkte sy, samt lite vliesline och knappar till den. Och sen har jag en massa grejer ligger som behöver lagas. Nya gardiner till vardagsrummet blir det nog också, skulle jag tro. Och ett nytt bord.


Jag längtar efter rena ytor. Och vitt! Vet inte om jag blivit alldeles mättad på färg under de senaste två åren, men nu vill jag iaf ha vitt. Vit soffa, vitt bord, vita gardiner (kanske...kan bli rött och svart också), och så har jag nästan bara vita möbler i övrigt. Sen är det den här röjningen, förstås, som förmodligen kommer pågå en längre tid. Men nu jävlar ska det rensas ordentligt här, för jag står inte ut längre!


Jag hoppas ha fått röjt ordentligt tills jag ska vara barnledig nästa gång. Då ska det storstädas när barnen åkt, jag ska köpa mig en riktigt fin bukett blommor, och sen ska jag bara njuta av att det är rent för en gångs skull. Inte en massa leksaker och pennor och papper och fan och hans moster överallt. Rent. Ah, vilken dröm!


Jag funderar faktiskt på att göra mig av med mitt älskade köksbord också. Det är ju så ofantligt stort...praktiskt, men stort. Fast det sitter rätt långt in att göra sig av med det, måste jag erkänna. Får nog fundera på saken.


Vet ni vad jag längtar efter? Att skidsäsongen ska börja. Och vinter-OS i Vancouver i februari nästa år! Jag älskar vinter-OS. Krypa upp i soffan och njuta av mina landsmäns bravader, med en mysig stickning och en stor balja te, medan solen skiner utanför fönstren. Det är sååå mysigt! Nåt av det mysigaste jag vet, faktiskt. Måste nog börja spåna på vad som ska bli min OS-stickning ;)


Men först...mera städning...*suck*.

Av /A - 20 augusti 2009 15:15

Minstingen och jag är hemma igen från Stockholm. Dottern började skolan idag, och vi var dit i 1½ timme på morgonen och fick träffa fröknar och föräldrar och klasskompisarna. Det känns bra. Mycket bra. Var intrycket av deras dagis i Stockholm kasst, så är det raka motsatsen nu. Jag känner mig mycket positivt inställd till både skolan och fritids, och ser fram emot att få se hur montessori-verksamheten är uppbyggd. Exet funderar även på att låta minstingen byta till deras 4-5-årsverksamhet, vilket jag absolut tycker han ska göra. Det dagis de haft hittills är gräsligt, tycker jag.


Som sagt, vi är hemma igen, och är minst sagt trötta. Inte för att det har varit någon jätteansträngande dag egentligen, men det är väldigt varmt att hålla på att resa med tåg och buss och så. Så vi vilar lite nu, och ska ta en sväng på affären sen.


Sitter och spanar lite på Ektorp-soffor på Blocket. Har ju kärat ner mig alldeles i dem, och upptäckte nu att begagnade sådana hittar jag för 1000-1500 i Stockholm, medan de kostar det dubbla här. Ska definitivt klämma in en sån soffa i budgeten med det snaraste.


Annars så var exets nya lägenhet riktigt bra, och de har kommit helt i ordning fastän de flyttade alldeles nyss. Jag har fortfarande inte kommit i ordning efter ett halvår...gissa om jag känner mig inspirerad att få röjt och slängt mer här! Tror banne mig jag ska köpa en ny rulle sopsäckar när jag handlar...

Ovido - Quiz & Flashcards