Alla inlägg den 26 augusti 2009

Av /A - 26 augusti 2009 22:45

Det blinkade. Runt 11-tiden eller så, så blinkade lamporna till som hastigast här i norra Uppsala. Sen trillade det in en massa mail på en av mina listor som sa att det blinkat till över en stor del av Stockholm, och ända ner till Södertälje. Sen dog mitt internet totalt i flera timmar. Verkar som det kan ha berott på en brand i ett ställverk utanför Stockholm.


Inte förrän vid 16-tiden kom jag ut igen, och under hela eftermiddagen och kvällen har min uppkoppling varit lite instabil. Vanligt surfande funkar, men streaming, som Spotify t.ex., har fungerat kackigt. Nu verkar dock även det rulla på.


Det har varit en seg dag. Har inte fått nånting gjort alls, egentligen. Bara varit till och från dagis och lämnat och hämtat sonen, men i övrigt varit som ett kolli. Jag skyller på vädret. Det har regnat mycket idag, och jag blir så ofantligt trött och seg i sådant väder. Det är knappt jag har puls ens. Så idag blev det inte mycket gjort. Typ...ingenting.


Trött är jag nu med, trots att jag gjort absolut ingenting idag. Får nog bli sängen snart.

Förresten, har ni läst om de tre barnen som trillade ur ett fönster på en skola i Stockholm? Den skolan skulle min dotter ha gått i nu, i just den klassen, om vi inte istället hade valt en montessori-skola. Det ena av barnen, Ayub, som klarade sig oskadd från det hela, har dessutom gått på samma dagis som mina barn i Stockholm. Skönt att han klarade sig så bra, och jag hoppas de andra två kommer ifrån det hela utan några bestående mén också.


Nej, bevares väl, det här går inte. Jag måste baske mig gå och sova lite. Godnatt med er!

Av /A - 26 augusti 2009 08:25

Förutom att det är trevligt att gå ner i vikt, så får det lite lustiga effekter på vissa kläder. Som mina linnen, som jag köpte förra sommaren. De blir längre och längre. Förra sommaren var de bara linnen, nu är de...tja, fortsätter jag ner i vikt, så kan jag snart ha dem som klänning. Både ekonomiskt och praktiskt ;-)


Något som är lite mera bekymmersamt är det här med trosor. Man krymper ju ur dem med. Och där kan man ju inte göra så mycket. Dra upp dem högre i sidorna, och låtsas att det är hög skärning på dem kanske? Fast nu börjar det bli svårt även på den punkten. Jag är snart uppe i armhålan nånstans. Dra dem över axlarna kanske, som han där lustigkurren, vad han nu heter? Boris nånting? Äh, jag minns inte. Tycker inte han är speciellt rolig heller, för den delen. Inte alls, faktiskt.


Vart var jag? Jo, just det, trosor. Jag skulle förstås kunna slå en knut i vardera sida av det överblivna tyget, men jag misstänker att det skulle se lite lustigt ut under mina övriga kläder. Nej, det är nog bara én sak att göra - köpa nya. I can totally live with that. Faktiskt. Faktum är att jag förutom skor även har en viss svaghet för snygga underkläder. Det är bland de få saker jag faktiskt gillar att shoppa. Ja, jag provar givetvis aldrig något då heller, skulle inte falla mig in. Men underklädesbutiker kan jag nog faktiskt spendera en hel kvart i, och bara gå runt och titta och klämma lite. Och en kvart för mig, det är jättelänge att spendera på en och samma affär, bara så ni vet.


Mina fötter krymper också. Jag har på senare år haft storlek 39 i skor, medan det jag i normala fall har är 37, med en och annan avstickare till både 36 och 38, beroende på tillverkningsland. Nu börjar skorna också kännas lite stora. Men det gör inte så mycket. Snart är det vinter, och jag behöver ändå köpa nya vinterskor i år. Hoppas jag kan hitta högklackade sådana med gummisula bara. Jag älskar ju högklackat, men utan gummisula är det förenat med livsfara att gå i sådana i skolan. Det är nån sorts polerade stengolv där borta, och man går lite med andakt och känsla även i sneakers över de där golven. För några brutna ben vill jag ju helst inte ha. Inte för att jag skulle bryta något, det gör jag ju aldrig, så mjuk som jag är i kroppen. Men jag kan göra illa mig rejält ändå.


För inte att tala om att man kan ju ge sig fan på att om man skulle göra en sån där dundervurpa nån gång, så händer det givetvis vid sämsta tänkbara tillfälle. Ni vet, när man råkar passera någon som man är lite förtjust i eller när man ska på en jobbintervju eller nåt. Det är ju alltid då det händer, det kan man slå sig i backen på (no pun intended). Och allra helst om man har en kopp rykande hett kaffe i handen också. Jorå, man har allt varit med förr ;P


Hm. Börjar väl bli hög tid att dra sig mot dagis nu...får väl se till att få tummen ur här.

Av /A - 26 augusti 2009 07:42

Oj, vad jag har drömt orolig inatt. Mest om skolan, tror jag. Drömde att terminen hade börjat, men det var inget särskilt som hände. Bara en massa lösryckta fragment av seminarier, studier, klasskompisar och så. Och så drömde jag om M, att hon blev politiker på heltid och satt i riksdagen. Och att hon träffade någon och blev hejdlöst kär ;-) Och så drömde jag om träning, att jag både var på Sats och tränade, och att jag var ute och sprang.


Det var helt enkelt en salig röra av det jag ser för mig för min egen del inför hösten. Ja, frånsett M då, där det hela bottnade i att hon var med i tidningen igår i ett politiskt sammanhang. Fast varför jag drömde att hon blev hejdlöst kär vet jag inte riktigt, men roligt var det.


Jag är trött idag. Trots att jag kom i säng inte alltför sent igår. Ute är det lite grått och mulet, och förmodligen har det regnat nu under morgonen. Hoppas det har gett med sig tills jag avverkat dagisvändan, för jag hade hoppats ta åtminstone en lite längre promenad idag, och kanske även prova på att springa lite. Längtar ju även efter att komma igång med träningen på allvar, inte bara skolan. Och att sluta röka igen. Mina rökstopp brukar jag alltid kombinera med träningstoppar, eftersom det är det mest effektiva sättet att driva ut gifterna ur kroppen, och därmed abstinensen. Det är därför jag alltid haft så lätt att sluta, när jag väl bestämt mig för det.


Nej, hörni, nu är det baske mig dags för kaffe :-)

Ovido - Quiz & Flashcards