Alla inlägg den 14 mars 2009

Av /A - 14 mars 2009 23:49

Inspirationen flödar, och jag blev tvungen att göra en snabbdykning ner i mitt stash. Vad sägs om en väst åt minstingen i orange, grönt och naturvitt?:


Tänkte mig en väst i golfrutigt, som tröjan till höger på bilden, med orange bottenfärg. Har tillräckligt mycket orange och naturvitt, men behöver komplettera med nåt nystan grönt.


Och till dottern tänkte jag midjekort väst med stjärnmönster, i klarblått (botten- och mönsterfärg) och vitt, samt matchande benvärmare. Har tillräckligt mycket blått, men behöver komplettera med något nystan vitt.


Kanske kunde vara något till påskpresenter åt dem? :-) Är inte så förtjust i den här godisgrejen, de får så många påskägg ändå, så jag ger dem gärna något annat. Nånting praktiskt (mina ungar tycker faktiskt om mjuka paket också, tro det eller ej) och så nåt pyssel. Eller kanske en serietidning. Nånting som är mera vettigt än bara godis iaf. Sen måste jag hitta på nånting vettigt åt den äldsta också. Han fyller år dagarna innan påsk, och om jag fått igång nya bostadsbidraget, så tänkte jag att han skulle få en ny stereo. Isf vore ju kanske en lämplig påskpresent åt honom ett presentkort till en skivaffär, där han kan få köpa nån musik han gillar.


På en mailinglista jag hänger på har det under helgen diskuterats skattjakt för 8-åringar, och där framkom en jättebra idé, tyckte jag: Man samlar på sig en bunt stenar och målar dem med guldfärg, och sen får barnen leta guldklimpar (som de naturligtvis får behålla sen). Funderar faktiskt på något liknande till mina barn på påsken. Göra en skattjakt där de får följa ett spår av guldklimpar eller nåt *fundera*...


Nej, sticka lite igen, innan det är sängdags :-)

Av /A - 14 mars 2009 21:59

Tänk, en av mina favoriter vann faktiskt! :-D Synd bara att låten inte är särskilt bra...men kul ändå! :-) Och på andra plats kom en annan av mina favoriter - Caroline :-)


Nu ska jag äta ägg- och kaviarmacka medan jag tittar på Matrix Revolutions. Kände att ni behövde veta det. Ja, så ni inte tror att jag sitter inne hos grannen och super eller nåt (grannen spelar fiol, tror jag förresten - brukar såna supa till? Måste fråga honom om det ;-)). Sen ska jag sticka lite och muttra över att någon på 35:an snott min idé med ljuslövdraperiet...skit också! Tänkte ju hänga upp mitt precis som de har gjort....hmpf!


Äggmacka var det, ja...



Av /A - 14 mars 2009 21:07

Mina favoriter:


1. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla.

Motivering:
Jag är ingen stor fan av Caroline, snarare tvärt om egentligen. Men nånting med den här låten och framförandet tilltalar mig. En udda låt av en udda fågel, med lite soulkänsla. Jag kom på mig själv med att sms-rösta utan att ens vara medveten om vad jag gjorde.


2. H.E.A.T - 1000 miles

Motivering:

För att sångaren är så sanslöst söt och ser så hejdlöst glad ut hela tiden. Han är som en jättegodisbit. Put him on a stick, and give him to Mama! ;-) Catchy låt också, för all del.


3. Emilia - You're my world.

Motivering:

Rätt menlös låt egentligen, men Emilia sjunger inte sin låt, hon framför den inte, hon klär den på sig och ÄR sin låt. Snyggt.


4. Malena Ernman - La Voix

Motivering:

Jag är röstfixerad. Låten är kass, men en skolad röst á la Ernman får mig alltid på fall. Jag kan inte hjälpa det.


Ingen av mina låtar kommer vinna, det vet jag redan, utan det blir nog antagligen E.M.D som kammar hem vinsten idag. Måns har väl också en chans, om det inte vore för hans taskiga utgångspunkt i startfältet - att gå ut först är aldrig lyckat. Men han är en söt pojk som nog tilltalar både fjortisar och kvinnor med 40-årskris, så han kan nog kamma hem det hela ändå. Och hans låt är ju också sådär menlöst Melodifestival-catchy. Vi får se hur det går.

Av /A - 14 mars 2009 19:37

Jag har inspirationssurfat lite, och det hamnade lite nya saker på min önskelista:


Den här vill jag sticka inför sommaren, i den här färgen:


Yepp, det är den turkosa alpacan jag pratade om tidigare idag. Vi kan nog konstatera att vinterns färger för mig varit i huvudsak rött och svart, medan vårens färger tycks vara sprakande turkos, häftig rosa och krispigt äppelgrönt.


Vårens jacka kommer bli den här:


Jacka i Eskimo, som jag dock kommer göra i vitt istället för mullvadsbrunt.


Vårjackan bakifrån.


Och till våren måste man ju även ha en ny väska, förstås:


Vårväskan. Kanske rent av skulle göra två, en i chockrosa och en i äppelgrönt? :-)


Och sist, men inte minst...mina önskeliste-sneakers inför våren:


Ed Hardy-inspirerade sneakers. Huuuur snygga som helst!


De i röd färgskala var inte heller så pjåkiga...


That being said, så har jag faktiskt beställt lite kläder nu ikväll också. Ett par äppelgröna jeans åt dottern (färgvalet var inte påverkat av mig, jag hade en annan färg som favorit, men hon ville ha gröna), ett Nike-set med tröja och byxor åt henne, samt ett par högklackade vårskor åt mig till det mycket trevliga priset 49 kr :-)


Nu börjar Melodifestivalen snart, och jag ska sätta mig med stickningen några timmar. Vi hörs i morgon :-)

Av /A - 14 mars 2009 13:50

Idag är det en månad sedan jag fimpade, och jag kan med glädje rapportera att jag inte har tagit ett endaste litet tjuvbloss på den tiden :-D


Däremot har jag lekt lite med min kamera. Makalöst vad många kort man kan ta på stelnad stearin...Ingen bra macro-funktion dock, så jag får definitivt skriva upp en ny kamera på önskelistan.


Suddigt, stelnat stearin. Ser mer ut som godis. Eller glass, kanske?


Testade även timer-funktionen, vilket jag inte gjort tidigare, så idag ska ni få se "Dagens Outfit" för första gången:


Dagens outfit, på en modell som defintivt ska ta tag i viktfrågan nu...får ju skrämselhicka så fort jag ser kort på mig själv *yack!*.


Har varit en snabb sväng in till stan, och köpt ett till nystan grått till Over Knee-strumporna, eftersom jag hade lyckats felberäkna på den punkten. Snabbspanade lite i garnhyllorna, och eftersom jag är i en turkos period nu, så föll min blick givetvis på knallturkost Alpacka. Jag tänker dubbelt garn, pulsvärmare, fast i långhandske-modell. En bit ovanför armbågen, alltså. Och till det den där gråmelerade, Spencer-inspirerade tunikan, i kombination med min tunna, gråmelerade tröja under den, svarta byxor, Hearts for you-sockorna (också turkosa ju), samt mitt fina halsband med en stor turkos sten i (bild kommer senare, måste göra rent det, silvret är alldeles svart numera).


Ah...den som kunde roa sig med design och kreativitet hela dagarna...:-D

Var in på Ohlssons Tyger en snabb sväng innan jag åkte hem också, för att känna och klämma lite på tyger, men sen jag såg de vackra tygerna i Oman igår, så kändes även Ohlssons sortiment lite futtigt.


Av /A - 14 mars 2009 02:41

Hearts for you-sockorna är nu helt klara:


Av /A - 14 mars 2009 02:18

Det har varit en soft, skön fredag. Mycket välbehövlig vila. Vaknade vid 7 i morse, som vanligt, men hade haft svårt att sova natten innan, så jag försökte somna om. Och lyckades. Och höll på att få hjärtsnörp när jag sen vaknade igen och klockan hade hunnit passera 12 på dagen...*iiiik!*. Jag hade nog ett visst behov av sömn, utan tvekan. Över huvud taget har de senaste par dagarnas lugnare tempo och vila börjat göra nytta på alla sätt och vis.


Emma kom inte så länge efter att jag vaknade, och sen tog vi det lugnt och tittade bland annat på Oprah. Nå, med ett halvt öga iaf. Lite kul var det faktiskt, för jag tittade jämt på Oprah förr om åren, i synnerhet när min äldsta var liten (han fyller snart 14, så det var ju ett tag sedan). Det blev lite nostalgikick.

Idag var ämnet skönhet, vilket faktiskt inspirerade mig att skriva ett inlägg om den saken här i bloggen, men det får jag återkomma till en annan dag. Fick lära mig ett par kul saker också, som t.ex att i Mauretania är de mest attraktiva kvinnorna de som är överviktiga och skilda, så om jag nån dag får slut på friare här och drabbas av akut behov av en partner, så vet jag vart jag ska åka ;-) En annan sak jag fick lära mig, som var lite mer åt det äckliga hållet, var att japanska kvinnor dricker collagen för att hålla sig vackra - urrrrk! Och sist, men inte minst: Nästa gång jag åker utomlands på semester, så ska jag åka till Oman. Det var ett inslag därifrån, där en tygaffär fladdrade förbi i bakgrunden så att säga, och SWEET JEEEEZUZ, VILKA VACKRA TYGER!!! Ledsen att jag capsar, men så hejdlöst vackra var de faktiskt. Oman nästa, det säger jag bara.


Efter Oprah tog Emma och jag en lång promenad ut i naturskyddsområdet som ligger precis på andra sidan vägen från mig. Underbart att bo 10 minuter med buss från stans centrum, och samtidigt kunna vara ute i skogen på 5 minuter.

Det blev en timme ute i friska luften idag, vilket både Emma och jag mådde riktigt gott av. Så gott, att när jag kom hem, så drabbades jag av akut inspiration, ryckte åt mig första bästa skrivblock och penna, och klottrade ner en designidé till en sommarklänning som plötsligt dök upp i mitt huvud. Såååå skönt att sånt där börjar komma tillbaka allt mer, för det är ett tydligt tecken på att jag börjar må bättre än jag gjort på...10 år.


Michis kom vid 17:30-tiden för att hämta Emma, och inte långt därefter kom Johan, som då var klar med sin tenta. Vi surrade lite innan de åkte hemåt, sen tog jag en snabb sväng på affären innan det blev myskväll för hela slanten. Laxpasta och päroncider till middag, och senare under kvällen tog jag fram rött vin, ost, kex och lite Rocky Road-godis (det blev en jätteladdning, som kommer räcka ännu några dagar till). Tända ljus, sci-fi på tv'n, och stickningen, har gjort det här till en riktigt skön fredagskväll på alla sätt och vis. Och naturligtvis ska ni få se mitt senaste stickprojekt:


Den första Over knee-strumpan är klar!


Jättekass bild, jag vet, men det är förbaskat svårt att ta bra kort på strumpor som når närapå ända upp till grenen. Ska ta bra kort sen, när båda är klara och de sitter på den som ska få dem :-)

Måste förresten visa er mönstret också. Det är inget svårt mönster, men strumpan är ju så att säga figurstickad, vilket innebär bland annat en massa avmaskningar efter vaden (man är ju något bredare där än vid forknölarna), vilket innebär att man måste anpassa mönstret efter det, och samtidigt som man ska hålla koll på att man är på rätt varv, så måste man vart fjärde varv påbörja varvet på första stickan en maska förskjutet och...ja, rörigt blir det efter ett tag, och man får rita mycket för att inte tappa bort vart man är:



Nu är det hög tid att sova lite, så att klockan inte blir 12 i morgon med innan jag kliver upp. Natti! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards