Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

Vilodag.

Av /A - 14 mars 2009 02:18

Det har varit en soft, skön fredag. Mycket välbehövlig vila. Vaknade vid 7 i morse, som vanligt, men hade haft svårt att sova natten innan, så jag försökte somna om. Och lyckades. Och höll på att få hjärtsnörp när jag sen vaknade igen och klockan hade hunnit passera 12 på dagen...*iiiik!*. Jag hade nog ett visst behov av sömn, utan tvekan. Över huvud taget har de senaste par dagarnas lugnare tempo och vila börjat göra nytta på alla sätt och vis.


Emma kom inte så länge efter att jag vaknade, och sen tog vi det lugnt och tittade bland annat på Oprah. Nå, med ett halvt öga iaf. Lite kul var det faktiskt, för jag tittade jämt på Oprah förr om åren, i synnerhet när min äldsta var liten (han fyller snart 14, så det var ju ett tag sedan). Det blev lite nostalgikick.

Idag var ämnet skönhet, vilket faktiskt inspirerade mig att skriva ett inlägg om den saken här i bloggen, men det får jag återkomma till en annan dag. Fick lära mig ett par kul saker också, som t.ex att i Mauretania är de mest attraktiva kvinnorna de som är överviktiga och skilda, så om jag nån dag får slut på friare här och drabbas av akut behov av en partner, så vet jag vart jag ska åka ;-) En annan sak jag fick lära mig, som var lite mer åt det äckliga hållet, var att japanska kvinnor dricker collagen för att hålla sig vackra - urrrrk! Och sist, men inte minst: Nästa gång jag åker utomlands på semester, så ska jag åka till Oman. Det var ett inslag därifrån, där en tygaffär fladdrade förbi i bakgrunden så att säga, och SWEET JEEEEZUZ, VILKA VACKRA TYGER!!! Ledsen att jag capsar, men så hejdlöst vackra var de faktiskt. Oman nästa, det säger jag bara.


Efter Oprah tog Emma och jag en lång promenad ut i naturskyddsområdet som ligger precis på andra sidan vägen från mig. Underbart att bo 10 minuter med buss från stans centrum, och samtidigt kunna vara ute i skogen på 5 minuter.

Det blev en timme ute i friska luften idag, vilket både Emma och jag mådde riktigt gott av. Så gott, att när jag kom hem, så drabbades jag av akut inspiration, ryckte åt mig första bästa skrivblock och penna, och klottrade ner en designidé till en sommarklänning som plötsligt dök upp i mitt huvud. Såååå skönt att sånt där börjar komma tillbaka allt mer, för det är ett tydligt tecken på att jag börjar må bättre än jag gjort på...10 år.


Michis kom vid 17:30-tiden för att hämta Emma, och inte långt därefter kom Johan, som då var klar med sin tenta. Vi surrade lite innan de åkte hemåt, sen tog jag en snabb sväng på affären innan det blev myskväll för hela slanten. Laxpasta och päroncider till middag, och senare under kvällen tog jag fram rött vin, ost, kex och lite Rocky Road-godis (det blev en jätteladdning, som kommer räcka ännu några dagar till). Tända ljus, sci-fi på tv'n, och stickningen, har gjort det här till en riktigt skön fredagskväll på alla sätt och vis. Och naturligtvis ska ni få se mitt senaste stickprojekt:


Den första Over knee-strumpan är klar!


Jättekass bild, jag vet, men det är förbaskat svårt att ta bra kort på strumpor som når närapå ända upp till grenen. Ska ta bra kort sen, när båda är klara och de sitter på den som ska få dem :-)

Måste förresten visa er mönstret också. Det är inget svårt mönster, men strumpan är ju så att säga figurstickad, vilket innebär bland annat en massa avmaskningar efter vaden (man är ju något bredare där än vid forknölarna), vilket innebär att man måste anpassa mönstret efter det, och samtidigt som man ska hålla koll på att man är på rätt varv, så måste man vart fjärde varv påbörja varvet på första stickan en maska förskjutet och...ja, rörigt blir det efter ett tag, och man får rita mycket för att inte tappa bort vart man är:



Nu är det hög tid att sova lite, så att klockan inte blir 12 i morgon med innan jag kliver upp. Natti! :-)

 
 
Ingen bild

Morgana

14 mars 2009 10:02

Åh så fina de blir!!!
De där står på min "att-sticka-lista", men jag lär fixa en skrivare först så jag slipper stå vid datorn och sticka hela tiden ;-) Eller kan jag kanske få kopiera din utskrift?
Kraaaam och ser verkligen fram emot att ses på tisdag. Det skall bli såååååå kul!!! :-)
Kramen

 
Ingen bild

/A

14 mars 2009 10:49

Absolut! Jag skriver ut den åt dig och tar med på tisdag :-) Men ett tips: Rita av stjärnmönstret på ett rutigt papper och markera på det istället för direkt i mönstret, som jag har gjort, för jag måste skriva ut mitt på nytt igen nu, inför andra strumpan...MYCKET markeringar blir det, för att man inte ska tappa bort sig *s*

Jaaa! Längtar också tills tisdag! :-)
Kram!

 
Ingen bild

Morgana

14 mars 2009 11:26

Ååååååååååh tackelitack:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards