Alla inlägg den 1 mars 2009

Av /A - 1 mars 2009 21:08

Dagens nyttiga tips på kvällsfika åt barnen (och de vuxna med, för den delen):



Lite vaniljyoghurt, havrefras, banan i skivor, en halv kiwi, lite hallonsylt och några överblivna björnbär från dagens efterrätt, och voila! - en god och nyttig kvällsfika :-)


Dagens mest betänkliga kommentar: "Jag badar bara barnen varannan dag, och har i olja i vattnet och smörjer in dem efteråt eftersom de blir så torra". Ehum...jah...alltså...är det någon mer än jag som tycker det brister en smula i logiken här? För det första: Barn SKA INTE bada varje eller varannan dag eftersom det torkar ut deras hud och inte är nödvändigt heller. Forskning har bevisat det flera gånger om. Och att då framhärda att göra det, och försöka motverka uttorkningen genom att tillföra olja i vattnet och smörja in dem med lotion, vilket leder till att deras hud inte får jobba på egen hand är lika logiskt som cornflakes. Ja, ni känner väl till logiken i cornflakes? Eller bristen på den, snarare? Att vi tar ett födoämne, bränner sönder det fullständigt, tills vi har en hög med hårda flingor där alla näringsämnen är bortbrända, och sedan tillsätter vi lite kemiska näringsämnen, så att vi kan kalla produkten nyttig ändå. Jah. Just det. Samma logik som att bada barnen stup i kvarten och sedan komma till mig och gnälla om att jag måste smörja in dem eftersom de är så torra i hyn. Ren idioti, kallar jag det.


Och när jag ändå är igång - om jag säger att sonen alltid säger till här hemma innan det är dags för pottan, varför argumenterar man emot mig?? Att man alldeles säkert är en jättebra mamma åt sitt eget barn innebär inte att man sitter med någon sorts facit på hur mina barn beter sig hemma hos mig och hur saker och ting fungerar här. Allvarligt talat. Det må så vara att det händer olyckor där borta, men det gör det inte här. Och en sak till - varför har inte jag fått veta att min dotter har varit väldigt mycket ledsen på sitt dagis i Stockholm och gråtit jättemycket där ända sedan hon började där? Varför ska jag få höra sånt av dagispersonalen när vi sitter där på möte, och inte av flickans pappa, som måste ha känt till det i ett halvår - minst? Och varför får inte jag veta vilket fruktansvärt dåligt dagis hon går på där? Är det av rädsla för att bli "fråntagen" barnen på halvtid? Well, ärligt talat, om man ska se till sådant istället för till barnens behov, så ska man banne mig inte ha barnen på halvtid, det är vad jag tycker.


Nu måste jag plugga. Hade hoppats på att bli klar tidigt, så att jag kunde roa mig med att läsa en stund innan jag måste sova.

Av /A - 1 mars 2009 18:35

Det har varit en trött och soft söndag. Var uppe alldeles för länge inatt, så jag har varit oerhört trött hela dagen, så det var väl lika bra att det blev hemmadag. Har försökt ta mig igenom ett kompendium om retorik, men envisas med att somna hela tiden. Inte hjälpte det att jag har haft tv'n på hela dagen med skidåkning, för få saker har så lugnande inverkan på mig som det.


Nu är iaf barnen hemma. Vi har ätit middag, fläskkött, potatisgratäng, grönsaker och svart vinbärssgele, och pannacotta till efterrätt. Sen somnade jag efter maten. Igen. Otroligt vad trött jag har varit idag.


Söndagsmiddag.


Efterrätt. Pannacotta med bärsås och björnbär.


Köpte förresten en ny sorts mjölk idag. Eller ja, ny sort är det egentligen inte, utan ett nytt bolag bara - Sju Gårdar här från Uppland. Tanken bakom är att det ska vara miljövänligare med närproducerat, och sånt vill man givetvis stödja.


Mjölk från Sju Gårdar.


Tänkte på det där på hemvägen från affären idag, att ju äldre man blir, desto mer medvetna val börjar man göra. Det är inte bara jag liksom, utan jag tycker alla i min ålder gör det, framförallt alla kvinnor. Närproducerat, miljövänligt, vi stödjer ideella saker, engagerar oss...Själv försöker jag alltid handla lokalt och närproducerat (jag är dock dålig på att handla ekologiskt), jag är medlem i FRG och Civilförsvaret, jag stödjer Läkare utan gränser...såna saker. Andra i min bekantskapskrets försöker vara självförsörjande, handlar ekologiskt, engagerar sig i fattiga barn i Kambodja osv.


Ämnesbyte. Det är kallt här idag. Vet inte riktigt hur kallt, men de hade -10 grader i Stockholm iaf. Men igår morse såg det ut så här:




Snön bara vräkte ner, och våren kändes långt borta. Samma sak idag, med tanke på kylan. Men idag sken solen och det var en sån där underbar vinterdag då man antingen skulle ha varit ute och åkt skridskor, pulka och skidor hela dagen, med matsäck, varm choklad och apelsiner med sig. Eller också krupit upp i soffan med sin stickning och tittat på skidåkningen. Nu blev det inte någondera för min del, men jag har haft en okej dag ändå. Borde ha fått pluggat mera än jag har gjort, men men...kan jag bara få barnen att lugna sig, så ska det nog gå bra ändå.


1 mars idag. Det har redan hunnit gå hela två månader av det här året, och så här långt har det varit en förfärligt massa jobb, men saker och ting har samtidigt förbättrats högt avsevärt sedan nyårsafton. Det ska bli intressant att se vad den här månaden har i sitt sköte för mig. Jag misstänker att den kommer innehålla ett tandläkarbesök iaf, för nu har jag förfärliga spänningar i en sprucken tand och lär snart åtgärda det, hur jag nu ska få plånboken att medge sådana hallingkast. Men det löser sig nog.


Dags att plugga. Och försöka få de motsträviga barnen att komma till ro och somna.


Kvällens låt:

Av /A - 1 mars 2009 11:49

Jag har en hemlighet. En alldeles underbar, mysig hemlighet. En sån som man vill berätta om för alla som ids höra, men som man samtidigt inte kan säga något om, just eftersom det är en hemlighet. Och nej...jag har inte skaffat pojkvän och jag är inte gravid ;-) Det är bara något som får mig att må väldigt bra :-)


Efter lunch kommer mina barn hem. Mina underbara barn. Egentligen skulle vi ha åkt till Morgongåva idag, men det blev lite omkastningar i tabellerna, och det var nog lika bra. Ska pallra iväg mig på affären lite snabbt nu bara, innan barnen kommer, så blir det hemmadag i övrigt. Ikväll kommer min grupp hit, så jag ska försöka röja och plugga lite mer under dagen också. Men i övrigt blir det lugnt.


Ha en underbar Vasaloppssöndag :-)


Söndagssmusik som passar mitt humör, även om jag normalt sett inte är en jazzinfluerad sort. Gillar klänningen också...blir nog en sån längre fram i vår *s*.



Ovido - Quiz & Flashcards