Alla inlägg den 21 mars 2009

Av /A - 21 mars 2009 16:57

Den senaste tidens kreativa frossa har lett till förnyade funderingar kring vilken väg min utbildning ska ta egentligen, och jag har i praktiken beslutat att ta en dubbel utbildning. Inte så att jag tänker läsa på dubbel hastighet, utan jag ska försöka sy ihop tidigare studier med de nuvarande, och komplettera det hela lite, så att jag i slutändan förhoppningsvis inte bara är behörig för ett arbete inom litteraturens värld, utan även har plockat ihop en lärarbehörighet inom språk/retorik/litteratur/bild- och textilkunskap. Jag syr helt enkelt ihop min egen utbildning och skapar en bredd som gör mig behörig för att jobba inom alla de områden jag är intresserad av och ägnar mycket tid på hobbybasis. Så får det bli, helt enkelt :-)


Ska prata med studievägledningen på UU nästa vecka, och höra hur jag lämpligtvis går till väga för att få ihop det som fattas.  Har ju läst en termin inom lärarprogrammet redan, det s.k AU1, och det enda som fattas från den terminen är två veckors praktik för att den ska vara komplett. När allting är klart, så borde jag inte ha några större svårigheter att hitta jobb iaf, för jag kommer ha kvalifikationer både på längden och tvären. Det enda jag inte riktigt får att passa in är mina två terminer på SSK, men jag skulle ju å andra sidan kunna komplettera med lite biologi och därmed få behörighet för att undervisa även inom det området.


Nu ska jag kolla vad som går på tv ikväll och ägna mig åt att sticka lite på dotterns påskpresent :-)

Av /A - 21 mars 2009 09:22

Ligger på soffan och tittar på Bolibompa, när jag plötsligt blir havande. Bara sådär. Med en bok. Slet åt mig ett skrivblock och klottrade ner de första idéerna snabbt som ögat, i samma takt som de trillade in i mitt huvud. Det blev nästan en hel A4:a-sida.


Kommer fortsätta spåna idéer under dagen, och sen sätta mig att skriva. Sen får vi se. Idén är annorlunda, tror inte det här konceptet har använts tidigare, faktiskt. Sen om det är nåt som går att ge ut återstår ju att se...Men jag får väl knåpa ihop ett manus och skicka in. Förhoppningsvis är jag klar inom ett halvår. Keep your fingers crossed :-)

Av /A - 21 mars 2009 00:38

Dagen inleddes med bus i sängen och en lugn frukost, innan vi klädde på oss och gick bort på Ica för att storhandla. Efter att ha varit hem med alla matvaror var det så dags för att åka in till stan. Vinglade runt på lite olika affärer, och kom hem vid 12:30-tiden.


Köpte några nystan vitt yllegarn till projektet åt dottern jag pratade om här om dagen, samt hobbylack och några extra magneter.


Väl hemma blev det så lunch, och idag bjöd palatsets kök på den kulinariska läckerheten korv med bröd...


Lunch framför tv'n...är det mysdag, så är det :-D


Efter lunch var det dags för pyssel. Barnen hade fått köpa ett varsitt (svindyrt) kort till sina fina ramar, och det skulle målas gipsfigurer.


De färdigtorkade gipsfigurerna samt de kort barnen valt till sina ramar.


Och så här blev tavlorna när de var klara.


Sen målades det gipsfigurer.


Minstingen är djupt koncentrerad.


Våra vattenfärger börjar helt klart se en smula medfarna ut, MEN...även om dessa block är mycket dyrare än vanliga vattenfärger, så är de värda vartenda öre. Dessa färger har varit med i 12 år nu, och har varit föremål för åtminstone ett 30-tal barns skaparlusta - då kan de faktiskt få se lite medfarna ut ;-)


Figurerna är färdigmålade och ligger på tork, i väntan på lack och magneter.


Sen gjorde vi en utställning av en bunt ritningar som barnen gjort den senaste veckan.


Mathilda ritade ett jättefint hjärta, som fått hedersplats på hallskåpet, där alla kan se det när de kommer in till oss.


Vi satte även upp några av de bilder barnen gjorde inför vernissaget på sitt gamla dagis förra hösten.


Sen fikade vi. Kanellängd från vårt Ica för bara 14:90. Inte ens jag ids baka själv då :-)


Påbörjade godistillverkningen. I vattenbadet smälter Nutella, nougat och ljus choklad, som sen ska blandas med cornflakes för att bli Leilas Cornflakes Crisps


Choklad-, nougat- och conrflakesblandningen på väg in i kylen för att stelna.


Stoppade vildbattingarna i ett bad, och under tiden passade jag på att lacka gipsfigurerna.


Dagens tips: Små lådor som annars brukar vara tänkta för allehanda skruvar och dylikt är perfekta för pysselpryttlar.


Godiset har stelnat och jag har skurit upp det. Nästa moment är...


...att doppa alla bitar i smält, mörk choklad. Sen ska det stelna på nytt.


Vi gjorde hemlagad pizza till middag. Det var ett tag sen senast.


Mys i soffan. Cheese doodles, hemlagat godis och geléhallon (köpta) är ett alldeles lagomt sätt att avsluta dagen, tycker kidsen.


Båda toksomnade innan vi ens hann in i sängen.


Medan pizzan stod i ugnen, passade vi på att limma på magneterna, och efter att barnen hade somnat hade limmet torkat tillräckligt mycket för att jag skulle kunna sätta upp dem på kylskåpet. Genuine work of art! *s*


Big Mama har också fått lite godisfrossa efter att barnen somnat...


...och så har jag stickat Norge-raggsockor åt minstingen, eftersom han nu ville ha det.


Nu, kära vänner, ska jag sova. Har tagit en lång dusch (mental note to self: Köp nytt duschmunstycke - det där värdelösa åbäket som sitter där nu ska i soporna ASAP!), och är mer än lagligt trött. So...God natt med er! :-)


Ovido - Quiz & Flashcards