Alla inlägg den 24 mars 2009

Av /A - 24 mars 2009 20:59

Idag har vädret pendlat mellan strålande vårsol och det här:


Snöyra. 5 minuter innan var det strålande sol och gröna gräsmattor...


Mera snöyra.


Mina tankar på att ta en snabb promenad skrinlades rätt omedelbart när vädret började pendla från den ena ytterligheten till den andra inom några minuter bara. Istället började jag plocka lite här hemma.


Har satt upp några flera av de konstverk barnen gjorde på dagis i Söderhamn. Gipstavlorna hängde ovanför deras respektive platser i hallen på dagis där uppe. Ska byta ut korten mot nya kort så fort jag hittat dem.


Har plockat mest i barnens rum idag, som var ett riktigt katastrofområde.


En tv-hörna har fixats. Och ja, det är 5 proppfulla flyttkartonger med leksaker ni ser under fönstret där. Plus en vanlig, liten leksakslåda som står i kartongen längst till höger. Utöver det står det fyra vanliga leksakslådor längs väggen till höger i bild. Ja, jag vet...jag borde verkligen rensa i barnens leksaker...


Väggdekoration: Snövitklänning och fjärilsvingar.


Barnens dockhus. Både fick inte plats i bredd, så istället fick de stå "rygg mot rygg".


Dotterns del av sängen. Har satt upp hennes prinsess-myggnät samt några av hennes affischer, och hon har fått en läslampa.


Minstingens del av sängen. Blixten McQueen för hela slanten...skruvade även upp facklan som sänglampa åt honom. Glödlampan var trasig, men jag hade tur och hade en likadan hemma. Gillar facklan, dels lyser den med fast sken, dels fladdrar den också, som om den vore en riktig fackla. Och den blir inte jättevarm, vilket är anledningen till att jag vågade skruva upp den där under.


Man kan ju inte annat än bli glad när man vaknar till en sån klämkäck Musse Pigg :-)


My true love :-)


Det här, mina vänner, är inget mindre än början på en av barnens julklappar i år. Jag har nämligen i flera år tänkt att jag skulle göra en låda med utklädningssaker och -kläder åt barnen, och idag beslöt jag att de ska få just det i julklapp. Hädanefter blir det till att besöka loppisar och fynda roliga saker till lådan, och inte minst hitta en bra låda att ha allting i. Tänk vilken julklapp! Flera timmar av lek och bus! :-)


Hm...min kamera fixar inte riktigt det där med fokusering när man ska mysfota utan blixt. Jaja, det här är iaf dotterns säng.


Minstingens sovhörna. Förvisso sover han i huvudsak med mig, men han har iaf en egen sovplats också. Och nu har Buzz Lightyear också hittat hit.


Gipsmasken jag gjorde på lärarprogrammet har äntligen kommit upp, likaså barnens längdmätare.


Det börjar komma upp lite grejer på väggarna i vardagsrummet också...


Minstingen ska få "draperi" till sin säng, och har fått ärva storebrors gamla bilgardiner till ändamålet. De ska kortas och fållas någon av de närmaste dagarna.


Mys :-)


Har påbörjat dotterns väst också. Funderar på att sticka benvärmare, väst och varsin miniduffel åt barnen i påskpresent. Kanske lägga en varsin serietidning i duffeln?


Ja...det är väl i princip vad jag har gjort idag. Har städat lite också. Borde ha pluggat, men...tja, det stannade liksom lite på tankestadiet. Istället går den kreativa ådran på högvarv, och jag inspireras hela tiden av än det ena, än det andra. Har massa möbler jag skulle kunna måla t.ex...Och jag har hittat Midbec, som har huuuur mycket roliga tapeter som helst! Om jag ändå kunde vinna en MASSA pengar! *s*

Av /A - 24 mars 2009 14:02

Andra människor namnger sina bilar, sina penisar, sina...ja, allt möjligt. Jag namnger mina hem. Det föregående kallades "Palatset", men det nuvarande har hittills varit namnlöst eller också fått låna epitetet "palatset". Idag kom jag dock på vad namnet på vårt nya hem ska vara: Regnbågen.


Jag ville ha något som representerade lycka, kreativitet, trygghet och barn. Regnbågen kändes rätt självklar. Färgglatt som både kan stå för lycka och kreativitet, barnsången "Barn av regnbuen" som får representera barndelen, och en omfamnande båge som får representera trygghet. Vi bor under regnbågen, under ett valv av färger.


Sen finns det givetvis ytterligare tolkningar man kan läsa in. Regnbågen har ju helt klart blivit en symbol för gay-communityn och så, och det är ju inte heller fel. Jag tillhör ju inte det heteronormativa, jag heller, och bland mina vänner hittar vi båda homosexuella, lesbiska, polyamorösa och allt där emellan. I går kom en av mina vänner ut som transsexuell, dessutom (och på ett sånt sätt som gjorde att jag, som är så svår att imponera på blev hejdlöst imponerad. SÅ strongt!).


Vi bor under Regnbågen. Mitt och barnens hem. Och till hösten, om allt går i lås, så kommer jag åka till Danmark för att se om det finns ett önskebarn som vill komma till oss nästa sommar...


 

Av /A - 24 mars 2009 01:18

Har packat upp lite mer saker. Räknade lådorna som är kvar - 10 stycken fortfarande. De tycks aldrig ta slut.


Har diskat lite och städat hallen. Fått satt upp barnens klädkrokar till sist, deras egendesignade tavlor och flyttat hallspegeln. Nyckelskåpet är på plats. Over knee-strumporna åt Michis är färdigstickade, monterade och blockade. Hade hoppats få det gjort ikväll, för onsdag kväll ska de sova hos mig. Ja, inte strumporna, utan Michaela och Johan förstås. Och Emma.


Har tagit fram mitt vackra tyg igen, och försöker bestämma mig för vad jag ska göra med det. Beslutsångesten står som spön i backen. Men det blir nog gardiner, även om de blir lite kortare än jag hade velat.


Barnens hörna i hallen. Fattas bara en skohylla åt dem.


Barnens hörna. Deras egendesignade tavlor på väggen ovanför krokarna.


Andra laddningen magneter är klara.


Over knee-strumporna är klara.


Beslutsångest.


Jättetrött, trots att jag sov hela eftermiddagen. Sova. Natti! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards