Alla inlägg den 9 mars 2009

Av /A - 9 mars 2009 23:37

Morgana - vad sägs om den här färgen? Sydd av sömmerska på 50-talet, ligger i min ska-göra-om-låda. Kan lånas ut för modifiering, så länge jag får tillbaka den sen (affektionsvärde). Gillade din idé nämligen, men hinner ju aldrig göra något åt den själv! :) Tyget skimrar förresten...jättevackert. Kan ta med den nästa tisdag om du vill titta på den.




Finns gott om utrymme för underkjolar, och överdelen borde kunna tas in och sys om enligt dina idéer utan några problem :)


Vad har Vilje och Lo för storlekar? Tyckte bestämt jag såg ett par svarta kostymbyxor här om dagen, och klänningar kan det nog tänkas finnas kvar några också. Dottern fick grymt mycket klänningar när hon var liten (enda tjejen bland alla kusiner...).

Av /A - 9 mars 2009 23:07

Blockning pågår...


No cables and/or bobbles were injured during blocking.


Endera dagen, när jag hittar mina skissblock igen, ska jag visa er några av mina egna designs. Tror jag :P

Av /A - 9 mars 2009 20:31

Så fort jag försöker verkligen plugga alla dessa latinska och grekiska termer, så toksomnar jag. Varenda gång. Zzzzzzzzzzzzzzzzz bara. Jag kan inte hjälpa det. Sen vaknar jag efter en timme eller två, utan att ens ha något minne av att ha somnat. WTF??


Blev ju så även ikväll. Drömde jättemysko också. Nånting om ett sjukhus, där jag jobbade på nåt vis, en kvinnlig patient som till synes låg i koma, kläder som försvann, och så dessa erotiska undertoner som jag haft i mina drömmar på sistone. Trodde nog det skulle ha försvunnit vid det här laget. Ägglossningen var i fredags, och det brukar ta högst två dygn efter det innan det släpper.


Har stickat klart Ruby nu. Dvs, så långt som jag kan sticka innan blockning iaf. Nu ska trådarna fästas, hon ska blockas, och först därefter kan jag sticka knappkanter och halskanten. Men sen är hon helt klar. Äntligen :-) Ska bli kul att se hur hon passar sen...

Medan Ruby blockas ska jag prioritera Hearts for you-sockorna innan jag påbörjar strumporna till Michis, min Land Girl-tröja eller tar itu med Kurzeme-vantarna. Känns som det är dags att beta av lite projekt nu. Men samtidigt kommer det bli allt flera...barnens julklappströjor, mina egna stjärnstrumpor, mars-sockorna i sockklubben, och sen sneglar jag lite på Pulsklubben också. För inte att tala om alla övriga projekt jag är sugen på.


Går förbi en liten affär nedanför Carolina-backen titt som tätt, där de har en tunika i Spencermodell som jag är rätt sugen på. 299 kr är inte så fasligt dyrt heller, men jag är en liten aning i valet och kvalet om jag ska köpa den sen, eller om jag ska sy en sådan själv. Är dessutom sugen på att sy en del åt ungarna, och samma tunika skulle passa jättebra åt dottern.


Nog om det. Det kan jag tänka på en annan dag. Nu ska jag försöka tänka på tentan i morgon, och inte äppelgröna sekretärer och Ruby's som ska blockas och så vidare. Ska lägga mig i ett bad och plugga. Då måste jag väl ändå kunna hålla mig vaken??

Av /A - 9 mars 2009 15:38

Jag är 36. Frågan om vad jag ska bli när jag blir stor är mer aktuell än någonsin. Borde man inte veta svaret på den frågan när man är 36?


Jag vet inte. Jag vet att jag vill skriva. Vara skribent på ett eller annat sätt. Författare? Gärna. Övriga alternativ? Ingen aning. Politisk skribent, kanske. Jag är hyggligt insatt i den idéhistoriska politiken, även om jag inte är alldeles ajour med de senaste händelserna. Skulle även kunna tänka mig att arbeta på EU-nivå sen, typ Brüssel eller så. Frågan är om det skulle passa min personlighet i längden...


Jag befinner mig långt till höger på skalan. Har i alla år i Sverige kallat mig Moderat, även om hela FRA-grejen fått mig att till viss del anse mig vara partipolitisk obunden. Skulle kunna tänka mig att jobba politiskt, att ha det som karriär, fast...jag skulle nog vara en rätt udda moderat, tror ni inte? Strikta kostymer i all ära, jag bär gärna sådana också, men jag kan lika gärna dyka upp klädd i rött och vara allt annat än pk. Men kanske är det vad som skulle behövas...En politiker som vågar vara färgstark, kalla en spade för en spade (tack för den, Hanna Kvanmo!), och som hellre vill ha en äppelgrön sekretär än den senaste BMW'n. Jag är en sort full av kontraster.


Det går åt helvete med pluggandet idag. Fastnar i kvasi-intellektuella funderingar kring framtid, dåtid, nutid, fastnar i Falkmans blogg och funderar på om jag ska skita i allting en timme och åka in och kolla på SATS' lokaler istället. Tenta i morgon. Kommer gå åt helvete. Men jag tänker dricka en öl efteråt i vilket fall.


PS. Vart kan man hitta en sekretär i den här stan? Jag vill ha en sån, som jag ska måla äppelgrön och förvara mina hemligheter i. Några av dem iaf.

Av /A - 9 mars 2009 14:27

...skrev ett brev till mig idag. Eller jag fick ett brev från honom idag iaf. Tillsammans med en bunt andra som nyligen flyttat hit, skulle jag tro.

Datorutskrivet och utan ens en personlig signatur. Det kändes inte särskilt personligt, faktiskt. Inte ens när han skrivit om hur han lärt sig mycket om dinosaurier genom att spela drake för barnen. Och att han har döpt en 80-åring.


Jag undrar vad han åt till frukost. Eller om han kanske rökt sina strumpor.

Av /A - 9 mars 2009 13:53

...på det här utan att bli åtminstone lite tårögd. Jag kunde det inte.


Av /A - 9 mars 2009 12:25

Tänk...


...så roligt...



...man kan ha...



...när man egentligen...



...borde plugga till morgondagens tenta.


Trött idag med, men pallrade iväg mig till skolan för genomgången inför den populärvetenskapliga essän. Dock hade Håkan, vår allmänt virriga lärare, strulat till det och dubbelbokat både sig själv och lokalen, så det slutade med att vi fick skjuta upp det hela en vecka. Gör inte mig så mycket, han är bedårande söt i all sin vimsighet (får man säga så om någon som fyller 50 iår, förresten?) och jag har ju nära till skolan.


Nu har jag fixat lite ärenden och ätit lunch, och samlar mod att ta itu med tentapluggandet. Måste koka kaffe först dock...och lyssna lite mer på Sara Löfgren:


Ovido - Quiz & Flashcards