Alla inlägg den 11 mars 2009

Av /A - 11 mars 2009 22:14

Så här har min kväll sett ut:


Gjorde Leilas Rocky Road-godis.


Stekte på lite kyckling och thaiwok, som avnjöts med en cider. Snabbt, enkelt och gott.


Tända ljus är givetvis ett måste.


Fick för mig att prova eggnog för första gången, och det var ju riktigt gott. Ska helt klart göra det till jul :-)


Nu är Ruby nästan färdigmonterad, det fattas bara knappkanter och halskant, samt knappar och sidenband. Undrar vart jag lagt knapparna förresten?


Mina Hearts for you-sockor har också vuxit på sig, och jag är klar med hälen på andra sockan nu. Inget Second Sock Syndrome än så länge ;-)


Dessa påbörjade jag efter tentan igår. Det är over knee-strumporna åt Michis.


Nu ska jag återgå till tv'n och mina stickningar. Vi hörs i morgon! :-)


Av /A - 11 mars 2009 10:08

Hemmadag och lugnt några dagar innan nästa kurs börjar. Jag är barnledig, och avser att använda tiden till att få packat upp det som är kvar sen flytten, samt att sticka, läsa och bara vara.


Just idag är jag hundvakt åt söta Emma. Hon ska vara här hela dagen idag och halva dagen på fredag. Bra, då får jag ett brejk från städandet och är tvungen att gå ut i friska luften. Synd bara att det ska snöa så förbaskat. Det har snöat i 1½ dygn nu, och jag är måttligt road. Jag vill ha vår!


Hittills idag så har jag tagit emot Emma, druckit kaffe och jävlats med min mailklient, Thunderbird. Åskfågeln. Well, den av oss som varit mest åskfågel här det senaste dygnet är jag. Plötsligt igår så la mailen av. När jag drog igång den, så fick jag ett meddelande om att mata in alla uppgifter för att skapa ett mailkonto. Det gamla hade spårlöst försvunnit. Efter en del efterforskningar visade det sig att Thunderbird tydligen gör så här lite då och då, om man kör POP istället för IMAP. Rätt vad det är, så glömmer den helt enkelt bort att det finns en användare, och beter sig som om man nyss installerat programmet för första gången.


Det finns sätt att felsöka så att man kan ta reda på om kontot finns kvar, och den bara glömt bort det, eller om det helt enkelt är gone forever. I mitt fall var användaren bortglömd, men filerna finns kvar. Dock kunde jag inte accessa dem direkt eftersom jag inte hade back up på just de filerna, så jag fick skapa en ny användare - och här ska vi inte ens gå in på allt bök jag hade innan jag fick mailservern att gå med på att jag hade ett giltigt lösenord för att logga in och hämta mina mail - och får importera alla gamla mail sen. Nyckelordet här är "sen". Jag har fått igång mailen åtminstone, och tänker skita i att jävlas mer med det där för stunden. Jag har nog med att återskapa alla mappar och skriva om alla förbannade filterregler osv.

Jävla skitprogram, säger jag bara.


Nå. Nu fungerar iaf mailen, som sagt, Emma är här, jag har diskat en laddning och hunnit sticka lite mer på Hearts for you-sockorna. Hade tenta igår med efterföljande tentafest, men Sophia och jag (vi som är lite äldre och småbarnsmammor) avvek redan strax efter 21:30, så jag känner inte av det idag. Var dock läskigt trött på slutet igår. Vet inte vad det är med mig nu för tiden, för det är banne mig inte normalt att vara så här trött. Jag har toksomnat så fort jag satt mig ner och försökt läsa på mina latinska termer, och trots en god natts sömn och en ganska lugn dag igår, så var jag så trött vid 21-tiden att jag var helt kräkfärdig. 


Anyway, jag har nån öl och nån cider kvar, och efter att de hämtat Emma i eftermiddag, så tänker jag göra lite god mat, avnjuta en alkoholhaltig dryck, titta på TV och bara vara. Och förhoppningsvis har jag fått mycket gjort under dagen, så att jag kan göra det med gott samvete.

Apropo TV förresten - kan ni tänka er att jag faktiskt har TV'n på nu, och tittar på day time TV? Inte bara det - jag kom faktiskt på mig själv med att sitta och titta på tv-shop tidigare! Alltså....seriously! Måste vara ett virus eller nåt ;-) Har inte tittat på day time TV sen...jag var gravid med min äldsta son, tror jag, för 14 år sedan ;-)


Söta Emma.


Nehepp, det är väl dags att man får nånting gjort. Eller åtminstone får hämtat mer kaffe ;-)

Ovido - Quiz & Flashcards