Alla inlägg den 6 mars 2009

Av /A - 6 mars 2009 19:48

Den här låten har ungarna och jag shakat loss till idag, de stunder vi nu haft någon energi över till dylikt, vill säga. Sjung med i refrängen, vet jag! ;-)


"Ooh to the eeh the ooh the ahah to the ting to the tang the wallawalla bingbang
Ooh to the eeh the ooh the ahah ting tang wallawalla bingbang
Ooh to the eeh the ooh the ahah to the ting to the tang the wallawalla bingbang
Ooh to the eeh the ooh the ahah ting tang wallawalla bingbang"



Av /A - 6 mars 2009 19:04

Dagens lasagne blev nog den godaste jag tillverkat hittills, vilket säger en del, med tanke på att jag är rätt bra på att tillverka sådana :-)


Lasagnetillverkning.


Den färdiga lasagnen.


Tillbehör: Tomat, gurka, majs och salladslök. Istället för att blanda, så får barnen lägga upp de sorter de vill ha själva och själv blanda på på tallriken. Mycket bättre sätt att få barn att äta grönsaker än att försöka mota i dem.


Sen avslutade vi det hela med en 80-talsklassiker i efterrättsväg: Glass, cocktailfrukt, wafers och chokladsås.


Nu har barnen vilat en stund, och jag har försökt plugga lite. Det går sådär. Tog boken med mig in i badet till slut, och lyckades läsa några sidor åtminstone, innan jag fick ge upp igen. Nu har jag nog gett upp för idag, och ska istället bänka mig framför tv'n med barnen. Tänkte faktiskt titta på Let's dance för én gångs skull, för nu har Pernilla skrutit så mycket om sin brors danstalang, så nu får jag ju lov att se med egna ögon *s*. Och senare inatt är det första delen av två av Robert Ludlums Project Hades, och sucker som jag är för katastroffilmer, i synnerhet medicinska sådana, så måste jag ju titta på den med. Det blir mycket stickning ikväll med andra ord :-D


En krasslig M.


Jag är inte alldeles säker, men antingen förevisar minstingen sina tonsiller här, eller också vad han åt till frukost...


Dagens Lassie: En av killarna i min studiegrupp är barnbarnsbarn till nobelpristagaren i litteratur i 1951 :-)


Av /A - 6 mars 2009 13:00

Bah. Får inte mycket gjort idag. Åtminstone inte i studieväg. Känner mig trött igen, och det är bara att inse att den förlamande tröttheten som drabbat även mina barn är "något som går". Det och den här febern som just kommer och går. Bara precis tillräckligt för att man inte ska vara i högform, men utan att däcka en helt. Jaja, jag får väl plugga så gott det nu går sen ikväll, när barnen somnat. Just nu är det livat värre här hemma, givetvis.


Dottern har iaf kommit hem, och hon är den av oss som mår sämst. Sen är det minstingen, som då och då måste ligga ner och vila. Sen jag, som mest bara har svårt att hitta ork och engagemang för saker och ting, och som bara vill sova hela tiden. Men jag har iaf fått handlat, diskat, röjt lite och packat upp några lådor och tömt några säckar. Och jag har även hittat den där sushiboken jag visste att jag skulle ha någonstans, så på söndag blir det sushitillverkning här efter att barnen åkt till sin pappa.


Annars så har jag beställt en av böckerna till nästa retorikkurs, samt bokat biobiljett. Tänkte att jag skulle gå och se Milk efter tentan på tisdag. Och på fredag har Che - Argentinaren premiär, som jag också är sugen på att gå och se. Tvåan, Che - Gerillaledaren, har premiär 17. april.


Nu får det vara nog slöat här. Det finns en lasagne att tillverka! :-)

Av /A - 6 mars 2009 08:17

Vaknar och känner mig ledbruten, men hyggligt utsövd. Slocknade på soffan igår kväll, bredvid minstingen, som somnade redan kl 17 igår. Vaknar till vid 4-tiden, och efter en stund vaknar även sonen. Han vill ha saft, men jag orkar bara inte kliva upp, så jag ber honom gå och hämta juicepaketet han har står i kylen. Stänger av tv'n medan han gör det. Tittade på film igår och den stumma bilden från dvd'n hänger kvar på skärmen.


Sonen drar i sig juicen, och vi lyckas somna om igen. Jag sover oroligt. Drömmer om Petri. Söta, rara Petri. Konstiga, passionerade, erotiska drömmar. Jag har ägglossning idag, det märks.

Vaknar vid 6-tiden igen, och kollar mobilen. Har ett missat samtal och två sms jag inte svarat på. Exet har messat, Björn har ringt. Suck. Orkar inte med någon av dem just nu. Exet är ett av skälen till att jag inte är online särskilt mycket på msn just nu. Han och en annan tjej, som jag inte heller riktigt orkar med just nu. Så jag är mestadels offline. Ledsen, mina övriga vänner...skicka sms eller mail om ni vill nå mig just nu. Eller kommentera här.


Kliver upp till sist och drar igång datorn, medan sonen och jag delar upp det som är kvar av äppelpajen mellan oss till frukost. Nyttiga mamman slår till igen. Nåja, han fick ju faktiskt välling innan dess. Och det är ju inget vi gör varje dag. Dåså. Lite fredagsmorgonlyx bara.

Skummar igenom några av favoritbloggarna lite snabbt. Några har inte skrivit något sen sist jag var in, andra har bloggat om kläder, gravidmagar, bröllopssjalar och metastaser i levern. Eventuella metastaser i levern, that is. Har följt Lotta Gray ett tag nu. Vi har jämngamla barn. Hennes Lennox är jämngammal med min Benjamin. Vi sliter båda med det ofantliga 3-årstrotset nu, men sen upphör likheterna. Jag har inte cancer, behöver inte oroa mig för metastaser i andra organ.


Borde bada, eller åtminstone tvätta håret. Borde gå ut i tvättstugan. Borde röja. Borde plugga mera. Orkar inte riktigt. Det är som om kroppen helt enkelt tagit lite time out den här veckan. Jag behöver förmodligen det. Försöker fokusera på att läsa till tentan, och att roa mig med matlagning och bakning. Lasagne idag. En god sallad till det. Kanske ett glas vin? Vi får se. Funderar på att göra en fruktsallad till efterrätt idag. Lite nyttigt som motvikt till alla bakade sötsaker den här veckan.


Får hem dottern senare under dagen. Hon har varit hos sin pappa i Stockholm sen i förrgår kväll. Äldsta sonen har jag inte sett på ett tag nu, kan undra om han kommer nåt i helgen?

I morgon har jag förresten varit rökfri i 3 veckor - yeay me! Och den 14 mars rökfri en hel kalendermånad. Det går framåt. Tänker sällan på rökningen. Någon enstaka gång har jag varit röksugen, men det har varit snabbt övergående. Trots att jag storrökte. Ett paket om dan. Och trots att jag bara la av tvärt, utan några som helst hjälpmedel. Jag har haft tur. Eller om det är min envishet som talar, kanske *s*.


Slöhögsfredag. Lullar runt i samma röda, mjukisbrallor som igår, samma svarta raggsockor, samma svarta t-shirt med texten "Högskolan i Gävle". Håret slarvigt uppsatt med en stor klämma, och osminkad. Väntar på att kaffet ska bli klart, har inte orkat koka förrän nu. Slö, slö, slö. Vill mest av allt krypa ner i soffan med stickningen, och inte alls plugga inför tentan på tisdag. Men jag måste. Sju miljarders uttryck att hålla reda på och kunna utantill. 


Ute är det grått, trist och blött. Vi har haft väldigt mycket milt nu, men det hade gärna fått vara mer. Jag bryr mig inte så mycket om att det blir blött och skitigt, däremot irriterar det mig att det blir is överallt. På gångvägarna alltså. Och så grusar de på det, vilket bara leder till att det blir strängar av grus ovanpå isen, när den sköljs runt och bort med smältvattnet. Så det får gärna vara mera milt, så att isen på gångvägarna försvinner. Eller också kanske jag skulle börja skridskoträna där istället.


Söndag om 3 veckor går vi över på sommartid, och då är det officiellt vår, i mitt tycke. Och två veckor efter det igen är det påsk. Har börjat spåna lite på påskpyssel åt barnen...Funderar på att köpa äggkoppar från Panduro som de kan få måla, samt köpa lite filt att göra en tavla med påskfigurer på. Klippa ut lite kycklingar och sånt som de kan få limma på nån lämplig bakgrund. Sen har vi ju textilfärger också. Kanske skulle låta dem göra en varsin duk eller nåt.


Ska prata med min första ex-svärmor också, och fråga om receptet på hennes laxgryta som hon alltid brukar göra på påsk. Vi brukar normalt sett inte fira påsk så himla mycket, men iår tänkte jag faktiskt göra lite av det. Saknar dock fortfarande den norska tv-påsken, med den obligatoriska påsk-krim-serien på tv. Det är det som först och främst är påsk för mig. Det och att läsa och sticka och bara ta det lugnt. Åka skidor i solskenet. Såna saker. Det är vad jag förknippar med påsk.


Nej, jag kanske skulle samla mod och ork att pallra mig bort på affären. Behöver handla till vår lasagne och tillaga den under dagen. Lasagne är alltid godast när den fått stå till sig lite innan den serveras.


Ha en bra dag, people :-)

Ovido - Quiz & Flashcards