Alla inlägg den 19 mars 2009

Av /A - 19 mars 2009 21:37

Om ni, som jag, växt upp med att läsa Kalle Anka, så är ni också bekanta med alla dessa lustiga namn som manusförfattare och översättare kokar ihop. Inge T. Vidare t.ex Och inget vidare är också en bra sammanfattning av mitt mående de senaste dagarna.


Jag har varit tvungen att träffa mitt ex både igår och idag, när han hämtade och lämnade dottern, och jag avskyr det, ärligt talat. Jag räknar sekunder tills han ska gå igen, för jag kan inte med honom. Alls. Ju längre tid som gått sen skilsmässan, ju större distans jag får, och ju mer han beter sig som han gör, desto mer äcklad och förbannad blir jag.


Sen fick jag min mens igår, någon dag för tidigt. Förmodligen ett utslag av stressen över att behöva träffa exet, även det. Har rejält ont den här månaden dessutom, och känner mig helt förstörd. Somnade dessutom sent inatt, så jag har varit dundertrött idag. Inte hjälpte det heller att minstingen väckte mig med upplysningen om att blöjan hade läckt, så två av täckena var jätteblöta. Bara att pallra sig ut i tvättstugan alltså - idag igen. Vi tvättade i fyra timmar igår, och jag var så glad åt att ha fått undan en massa tvätt och att jag skulle slippa tvätta på några dagar...jo tjena. Sen tog det halva dagen idag med, trots att jag hade bara fyra maskiner allt som allt att köra. Men jag fick bara tag på én maskin idag, och tre av de sju maskinerna i tvättstugan var trasiga. Dessutom satt det lappar där idag som upplyste om att tvättstugan kommer stängas fr.o.m måndag, eftersom den ska renoveras pga vattenskador. Frågade nån av grabbarna som kom förbi där idag med en ny maskin, och han sa att de räknade med att den skulle vara stängd i några veckor...Så nu kommer man få ränna runt halva området för att försöka få tvättat. Jaja, det ska väl gå, det med.


I övrigt hände det inte mycket igår. Gjorde mat, lite husmanskost-inspirerat, och testade att göra en pulvervariant av brylépudding, som faktiskt var helt okej.


Köttfärsbiffar, potatis, stekt lök, lingonsylt och brunsås.


Brylépudding - snabbvarianten.


Tog även ett kort på dottern innan hennes pappa kom och hämtade henne. Hon hade satt sig på vardagsrumsbordet, och det blev så påtagligt hur stor hon har blivit...var det inte alldeles nyss hon tog sina allra första trevande steg med stöd av samma bord??


Liten blir stor...


Mådde rätt kasst igår kväll, och saknade givetvis tösen, och det föll sig så att jag hamnade på discshops sidor i ett försök att tänka på något annat. Där trillade jag dels över en film jag letat efter i flera år, men som inte funnits någon annanstans, och dels hade de en av mina favoritserier, så innan jag visste ordet av, så hade jag klickat hem följande filmer:


Love this one...Feelgood-rulle med kraftig chick flick-varning. Inget för grabbarna, med andra ord.


Den här har jag inte sett på evigheter, ser fram emot att se om den.


En av mina favoritfilmer för många år sedan, som jag också ser fram emot att se igen.


Den här vet jag inte riktigt varför jag beställde den. Den är ju inte särskilt bra egentligen...men jaja, den råkade nu slinka med.


Första säsongen av Andromeda. Gissa om jag ska filmfrossa när jag är barnledig! Älskar den här serien, och skulle utan tvekan offra vilken som helst date för att hellre kolla på den ;-)


Och så utökar vi barnens filmbibliotek lite också :-)


Inte riktigt bra för plånboken, det där, men men...jag får väl dra in på något annat. Eller hoppas på att det trillar in flera stickbeställningar (det börjar röra lite på sig på den fronten också :-)).


Idag blev det alltså tvättstuga igen, och det var en rejält reducerad kvinna som släpade sig mellan lägenheten och tvättstugan idag, med minstingen i släptåg. Han har å andra sidan varit något lättare att tas med igår och idag, vilket inger ett visst hopp om att det här 3-årstrotset kanske har en ände, trots allt. Eller också är han bara matt av sin förkylning och hosta, kanske...:P

Lagom till lunchdags var vi klara med tvätten, stekte på lite köttbullar och pasta och snodde ihop en pastasås, och vi hann knappt ens svälja lunchen innan vi toksomnade, både två. Sen sov vi. Och sov. Och sov. Tills klockan var drygt 17. Då först vaknade vi. Lite slitna, båda två, med andra ord.


Tog det lugnt ett tag medan vi väntade på att dottern skulle komma hem. Diskade lite bara, annars stickade jag mest bara på hennes Norge-vantar. Och till sist kom hon hem, exet sa inget idag (vi hade en kortare ordväxling igår som jag inte kommer återge, eftersom jag bara kommer bli arg då), och  han åkte relativt snabbt, som tur var.


Nu sover dottern, efter att vi ätit lite mat och förberett lite inför morgondagen. Minstingen är fortfarande vaken (han sov ju hela eftermiddagen), men trött, så han kommer nog somna snart, han med.

I morgon är det planeringsdag på dagiset här, så båda barnen är lediga. Vi har bestämt att vi ska ha mysdag hela dagen lång, så jag har planerat lite aktiviteter. Bland annat ska barnen få köpa ett varsitt fint kort att sätta i ramarna de gjorde i förrgår, och jag har gjort i ordning gipsfigurer som de ska få måla (sen lackar vi dem och sätter magneter på, så får vi nya kylskåpsmagneter, vilket vi behöver).


Kylskåpsmagneter to be.


Tips: När man ska göra gipsfigurer åt barn - använd stengips! Håller mycket bättre.


I övrigt ska vi ta en promenad i naturskyddsområdet om det är bra väder, tänkte jag. Barnen ska få bada, vi ska handla godis och vi ska göra pizza. I övrigt tar vi det som det kommer. Jag hoppas förstås hinna sticka lite också mellan varven, men vi får väl se vad vi hittar på. Minstingen har lagt in beställning på Norge-raggisar i samma variant som dotterns vantar, så jag kanske påbörjar ett par såna i morgon, parallellt med Michis' långstrumpor, som jag ju också håller på med.


Färdiga Norge-vantar. Namnade och klara (lapparna sitter inuti, så de syns inte på det här kortet), det återstår bara att skölja upp dem.


Den som följt mig ett tag, kanske har noterat att vantar jag stickar åt barnen tenderar att vara väldigt färgranna eller åtminstone ha starka färger, vilket är ett väldigt medvetet drag från min sida. Försök hitta en vit vante i snön, eller en mörkgrön eller brun eller svart vante i skogen/sandlådan/what ever...De syns inte! Alltså får mina barn färggranna vantar som det går att hitta ifall de tar av sig dem och lägger dem ifrån sig.


Nu ska jag sticka lite innan det är sängdags. Är ganska så trött redan nu, så det dröjer nog inte länge förrän jag trillar omkull.


Natti!

Ovido - Quiz & Flashcards