Alla inlägg den 31 mars 2009

Av /A - 31 mars 2009 20:56

Klockan är 21 på kvällen, denna sista dag i mars. I morgon är det 1. april, denna dag som jag tycker så illa om. Aprilskämt hit och aprilskämt dit...Okej för tv's olika skämt, och tidningar och nyhetssändningar som fabricerar nyheter, det kan jag med tycka är roligt, men inte det här skämtandet som går ut på att man ska skratta på någon annans bekostnad. Det är elakt och oförskämt tycker jag, och jag blir alltid lika illa berörd av det. Inte för egen del, för jag vet bättre än att tro på något som helst som människor berättar för mig den 1. april och blir därmed aldrig lurad, utan för andras skull. Jag blir illa berörd av att se någon bli lurad och skrattad åt. Vari ligger det roliga egentligen? Jag ser det inte. Det ger mig bara en negativ syn på den som försöker roa sig på någon annans bekostnad. 1. april eller ej - en människa som gör sådant tappar jag förtroendet för helt och hållet.


Sen finns det givetvis oskyldiga skämt också, såna som inte har som syfte att någon ska bli utskrattad, utan att man skrattar tillsammans. Eller sånt man inte riktigt vet om man ska tro på eller ej, eftersom det är 1. april. Som en bekant, som för ett par år sedan annonserade att hon skulle gifta sig, och råkade göra det den 1. april. Ja, det var inte medvetet från hennes sida, utan det bara föll sig så, och hon tänkte inte närmare över saken förrän folk hörde av sig under veckorna därefter för att kolla om det var sant eller ej. Det var faktiskt lite festligt.


Hur som helst, det var nu inte 1. april jag skulle skriva om nu. Jag skulle skriva om min populärvetenskapliga essä, som jag poar lite med nu och då idag. Det vore synd att säga att jag stressar med den. Försättsbladet är klart, referenslistan någorlunda klar, och jag har skrivit sisådär 1½ sida. Av 4-5 sidor. Den ska vara klar och inskickad senast kl 14 i morgon. Jag borde förmodligen vara stressad över det hela, men icke. Jag tycks inte kunna bli stressad över en sådan sak. Bevares väl, jag har ju 17 timmar på mig. Ska väl sova ett antal timmar iofs, få upp och iväg barnen till dagis i morgon och så, men säg att jag har iaf 9 timmar på mig. Ja, jag ska iofs ta ett bad också, och diska lite, så där försvinner det en timme till. 8 timmar. Eoner av tid. Hur lugnt som helst. Tycker jag. Därför att jag är en rå talang på det här, och skriver bäst under lite press. Latinska termer är pest och pina för mig, och att harva med uppbyggnad av tal, essäer och allt vad det är. Därför att jag gör det ändå, utan att behöva ägna det en tanke. Det sitter i ryggmärgen. Frågan är bara...hur länge håller det? Kommer det en dag då jag går på en jäkla nit? Eller har jag tillräckligt mycket talang för att kunna använda den praktiskt? Fan vet.


Nu ska jag skriva lite igen. Och äta en bulle. Tjing på er!

Av /A - 31 mars 2009 13:41

Tvättstuga idag. Någon hade spillt ut en flaska sköljmedel på golvet, och givetvis går jag och druttar på arslet i det där. Men men...aldrig så illa att det inte är bra för något: Min rumpa har nog aldrig förr luktat så gott! ;-)


Av /A - 31 mars 2009 10:29

Tisdag förmiddag. Har gått till dagis med barnen på morgonen. De är jätteduktiga, det är trots allt en dryg kilometer att gå. Men idag sken solen och det var jättefint att vara ute, och vi hittade på sagor medan vi gick där. Regnbågsskor med vingar skulle vi ha, bestämde barnen, så att vi kunde flyga som Tingeling *s*.


På dagis gjorde minstingens avdelning sig precis beredda att gå ut i skogen när vi kom, så han får mycket motion idag :-) Jag hade även sorterat ut lite regnkläder för donering till dagis, och tagit med dit. Vi har fått så mycket, så vi hade både 3, 4 och 5 uppsättningar regnkläder i någorlunda samma storlek, så jag frågade igår om de var intresserade av sånt. Det var de, så idag fick de tre uppsättningar galonisar och jackor, och de blev jätteglada för det. Kul när man kan hjälpa till. Man vet aldrig, rätt vad det är, så kan det vara mina barn som har glömt galonisarna hemma, eller vars kläder går sönder, eller...ja. Barn är barn, och barn i samma åldrar som mina är aktiva. Kläder går åt nu (jämfört med när de var bebisar och bara låg på en filt och var allmänt söta). Då är det skönt att det finns lite extra man kan låna om det kniper.


Jag gjorde samma sak på gamla dagiset, i Söderhamn. Jag donerade både barnvagnar och kläder till dem, och det som är lite lustigt är att det är oftast såna som jag som gör det. Vi som är ensamstående studenter och småbarnsmammor. Eller arbetslösa. Vi som har absolut minst resurser är de som donerar saker till dagis. De som hade fast arbete och bra inkomster gjorde aldrig det. Man kan ju undra varför...Visst är det kommunen som ska hålla dagis med resurser, men när de knappt ens har pengar att köpa ritpapper åt barnen, så ruckar jag gärna på sådana principer. Dagiset i Söderhamn hade 5000 kr per termin som skulle räcka till allt. Ritpapper, pennor, pyssel, bakning, utflykter, teater osv. På 18 barn. Det är 2 kronor och 14 öre per barn och dag. Det är inte mycket. Då donerar jag när och om jag kan, så att de antingen slipper lägga extra pengar på nödvändigheter, eller så donerar jag pysselsaker och sånt, så att de kanske kan ta med barnen på en teaterföreställning eller köpa glass till alla en varm sommardag. För hur det än är, så är det ju barnen som i slutändan får lida för att det inte finns resurser. Och jag är aldrig så fattig att jag inte kan göra nånting för barnen på dagis, vare sig det är mina egna eller någon annans barn.


Nå. Nog om det. Är hemma sedan en timme snart, och ska ta itu med min essä snart. Måste även få diskat lite, och jag hade hoppats få tvättat lite idag också. Dock var det fullt i tvättstugan när jag tittade på hemvägen, så jag får kolla igen om en stund. Minstingen producerar fortfarande väldigt blöta blöjor på morgonen, och de vill gärna läcka, vilket innebär att jag rätt ofta får tvätta sängkläder numera. Jag hoppas dock det ska vara ett rätt snabbt övergående fenomen. I övrigt är han helt torr nu.


Annars är planen att husfrua mig lite sådär...Ni vet, städa lite, laga mat, baka, sticka...sånt som jag brukar göra. Inget märkvärdigt. Det är en alldeles vanlig tisdag, och det är hög tid att jag får tummen ur och börjar med min essä.


Ha en bra dag!


Barnen ville ha frukostpicknick på golvet i sovrummet idag :-)

Ovido - Quiz & Flashcards