Alla inlägg den 2 mars 2009

Av /A - 2 mars 2009 21:39

Om ni visste vad trött jag var när jag vaknade i morse...ojoj, det var knappt jag hade puls ens. Men jag tog mig upp, satte mig med dagens redovisning på én gång, samtidigt som barnen började vakna till. Det stod dock klart rätt snabbt att dottern skulle behöva en lugn dag till för sin mages skull. Det har inte varit några kräkningar på flera dagar nu, men oj, vad hon är lös i magen. Så nu var goda råd dyra. Dagis var inte riktigt lämpligt, även om hon rent tekniskt är frisk, och jag kunde inte riktigt vara borta från skolan idag. Lösningen: Uppfylla dotterns önskan sen ett par år tillbaka om att få följa med mamma till skolan en dag.


Dottern har således avverkat sin allra första skoldag någonsin idag, och inte på vilken nivå som helst, utan på universitetet ;P Inte illa pinkat för en 5-åring - hehe. Patrik, min lärare alltså, was a good sport, och tillät mig att ha tösen med mig, och det hela förlöpte faktiskt ganska bra. Jag tror inte det var någon som störde sig nämnvärt på att hon var med, och det var inga problem att genomföra redovisningen heller.


Efter skolan, som slutade vid 12 idag, så gick vi ner på stan för att inhandla kuddar och tyger. Barnen ska nämligen ha sittkuddar på samlingen på dagis, och därmed fick jag ju en ursäkt för att gå in på Ohlssons Tyger idag ;-) Hittade både kuddar av lämplig storlek för små rumpor att sitta på, samt tyg att klä dem med:



Dottern bestämde att hon skulle ha katter på sin kudde, och sonen ha hundar på sin (han var på dagis, och fick således inte bestämma i frågan). Sagt och gjort, det inhandlades innerkuddar, tyger, tråd och lite kantband för att göra upphängningsöglor av. Nu ikväll har jag sytt kuddarna, och så här blev resultatet:



Måste nog ta en sväng tillbaka till Ohlssons Tyger i morgon dock. De hade ett sånt otroligt vackert tyg i skyltfönstret, för 69:-/meter, och jag ångrar djupt att jag inte köpte en meter eller två av det. Jag ska inte ens försöka beskriva det, utan ni får se när jag har fått köpt på mig lite av det.


I övrigt så fick jag besked från Garnkorgen idag om att de skickat mitt strumpgarn, vilket ju är bra...inte minst med tanke på att garnet ifråga är till februarisockorna i Sockklubben *erh* ;-) Jag ligger en liten smula efter med min stickning...hehe. Har dessutom sista ärmen kvar på min Ruby fortfarande, samt några andra projekt som befinner sig i olika UFO-stadier.


Jag är fortfarande rätt matfixerad, och idag blev det Fried Rice Chicken till middag, med minimajs till förrätt (dotterns enväldiga beslut, och vem är väl jag att bråka om den saken? *s*) och blåbärspaj och vaniljglass till efterrätt (vi gillar att lyxa på måndagar, eftersom måndagar annars brukar vara en riktigt dumdryg dag sådär över lag).


Förrätt. Minimajs med smör. Notera de färgglada servetterna till vänster...vi gillar att pigga upp oss med sådant på annars jobbiga måndagar :-)


Fried Rice Chicken. Jasminris, (förkokt) kyckling, ärtor, stekt ägg, lök och salladslök, smaksatt med soyasås och oyster sauce.


Fried Rice Chicken, med Chili Fish Sauce.


Blåbärspaj och vaniljglass till efterrätt. Fuskade dock och köpte färdigt, var så vansinnigt trött.


Har förresten experimenterat lite med min Chili Fish Sauce, och nu ser mitt personliga recept ut ungefär så här:


6 msk fish sauce

2,5 msk salladslök

1,5 msk färskpressad citronjuice

1 hel, stor chili el. 2 små.

1 pressad vitlöksklyfta.


Salladslöken skär man i små bitar, likaså chilin. Beroende på hur stark man vill ha den, så kan man låta fröna följa med eller ej. Blanda allting och ställ i kylen. Håller sig i ca 3 dagar.


Suddig bild på min personliga Chili Fish Sauce. För övrigt något barnen tycker det är väldigt roligt att vara med och göra i ordning.


Endera dagen ska jag försöka göra Sweet Roti med banan, måste bara hitta ett ställe som säljer söt, kondenserad mjölk. Och så har jag av någon anledning varit sugen på sushi den senaste veckan. Jag som aldrig varit någon stor fan av sushi. Visst kan jag smaka, och några av de där bitarna är helt okej, men därifrån till att både vara sugen på att tillaga och äta sushi...?? Wtf? Jaja, ska ha en sushi-kokbok ligga nånstans här, får se om jag kan hitta den och leta rätt på nåt recept jag kan prova. Kanske skulle passa på nästa söndag, när jag blir barnledig, och tänkte gå på bio och se Milk


Nehepp...om man skulle ta och lägga sig i ett bad kanske, och läsa antingen lite retorik, eller några sidor i Tusen Strålande Solar...Lär iofs diska lite först, men sen så blir det nog ett bad och därefter att krypa ner i sängen med barnen. I morgon ska det röjas, städas och pluggas här, och barnen ska till dagis, där de har Asa-lopp i morgon. Anledningen till att det heter Asa-lopp är givetvis att de har norrön mytologi som tema på sitt dagis. Avdelningarna heter t.ex Oden, Tor, Loke och Freja, och när man ska ha ett sånt där lopp, så måste det givetvis heta Asa-loppet, och ingenting annat. Fyndigt! :-D Efter loppet ska det grillas korv, så barnen kommer ha en riktigt trevlig dag i morgon, skulle jag tro. Och om vädret tillåter, så kanske vi åker lite pulka på eftermiddagen, innan middagen (som i morgon kommer bli något så oerhört tråkigt som fiskpinnar med mos, men min ursäkt till frys börjar bli full, så vi får äta oss igenom det som finns där nu ;-)).


Just ja, köpte ägg idag, och såg för första gången en grön äggkartong. Jag har sett vita, rosa, gula, bruna, blå äggkartonger, men aldrig gröna. Lite upp-piggande faktiskt. Och så var det Krav-odlat och ekologiskt och allting, så jag kunde ju köpa dem med gott samvete ;-)


Green eggs and ham, anyone? ;-)


Så. Slutrapporterat från mig för idag. Nu ska det diskas och badas lite, sen blir det sängen. God natt med er, och kramas i trafiken mellan lakanen! :-D

Ovido - Quiz & Flashcards