Direktlänk till inlägg 6 mars 2009

Fredagstänk.

Av /A - 6 mars 2009 08:17

Vaknar och känner mig ledbruten, men hyggligt utsövd. Slocknade på soffan igår kväll, bredvid minstingen, som somnade redan kl 17 igår. Vaknar till vid 4-tiden, och efter en stund vaknar även sonen. Han vill ha saft, men jag orkar bara inte kliva upp, så jag ber honom gå och hämta juicepaketet han har står i kylen. Stänger av tv'n medan han gör det. Tittade på film igår och den stumma bilden från dvd'n hänger kvar på skärmen.


Sonen drar i sig juicen, och vi lyckas somna om igen. Jag sover oroligt. Drömmer om Petri. Söta, rara Petri. Konstiga, passionerade, erotiska drömmar. Jag har ägglossning idag, det märks.

Vaknar vid 6-tiden igen, och kollar mobilen. Har ett missat samtal och två sms jag inte svarat på. Exet har messat, Björn har ringt. Suck. Orkar inte med någon av dem just nu. Exet är ett av skälen till att jag inte är online särskilt mycket på msn just nu. Han och en annan tjej, som jag inte heller riktigt orkar med just nu. Så jag är mestadels offline. Ledsen, mina övriga vänner...skicka sms eller mail om ni vill nå mig just nu. Eller kommentera här.


Kliver upp till sist och drar igång datorn, medan sonen och jag delar upp det som är kvar av äppelpajen mellan oss till frukost. Nyttiga mamman slår till igen. Nåja, han fick ju faktiskt välling innan dess. Och det är ju inget vi gör varje dag. Dåså. Lite fredagsmorgonlyx bara.

Skummar igenom några av favoritbloggarna lite snabbt. Några har inte skrivit något sen sist jag var in, andra har bloggat om kläder, gravidmagar, bröllopssjalar och metastaser i levern. Eventuella metastaser i levern, that is. Har följt Lotta Gray ett tag nu. Vi har jämngamla barn. Hennes Lennox är jämngammal med min Benjamin. Vi sliter båda med det ofantliga 3-årstrotset nu, men sen upphör likheterna. Jag har inte cancer, behöver inte oroa mig för metastaser i andra organ.


Borde bada, eller åtminstone tvätta håret. Borde gå ut i tvättstugan. Borde röja. Borde plugga mera. Orkar inte riktigt. Det är som om kroppen helt enkelt tagit lite time out den här veckan. Jag behöver förmodligen det. Försöker fokusera på att läsa till tentan, och att roa mig med matlagning och bakning. Lasagne idag. En god sallad till det. Kanske ett glas vin? Vi får se. Funderar på att göra en fruktsallad till efterrätt idag. Lite nyttigt som motvikt till alla bakade sötsaker den här veckan.


Får hem dottern senare under dagen. Hon har varit hos sin pappa i Stockholm sen i förrgår kväll. Äldsta sonen har jag inte sett på ett tag nu, kan undra om han kommer nåt i helgen?

I morgon har jag förresten varit rökfri i 3 veckor - yeay me! Och den 14 mars rökfri en hel kalendermånad. Det går framåt. Tänker sällan på rökningen. Någon enstaka gång har jag varit röksugen, men det har varit snabbt övergående. Trots att jag storrökte. Ett paket om dan. Och trots att jag bara la av tvärt, utan några som helst hjälpmedel. Jag har haft tur. Eller om det är min envishet som talar, kanske *s*.


Slöhögsfredag. Lullar runt i samma röda, mjukisbrallor som igår, samma svarta raggsockor, samma svarta t-shirt med texten "Högskolan i Gävle". Håret slarvigt uppsatt med en stor klämma, och osminkad. Väntar på att kaffet ska bli klart, har inte orkat koka förrän nu. Slö, slö, slö. Vill mest av allt krypa ner i soffan med stickningen, och inte alls plugga inför tentan på tisdag. Men jag måste. Sju miljarders uttryck att hålla reda på och kunna utantill. 


Ute är det grått, trist och blött. Vi har haft väldigt mycket milt nu, men det hade gärna fått vara mer. Jag bryr mig inte så mycket om att det blir blött och skitigt, däremot irriterar det mig att det blir is överallt. På gångvägarna alltså. Och så grusar de på det, vilket bara leder till att det blir strängar av grus ovanpå isen, när den sköljs runt och bort med smältvattnet. Så det får gärna vara mera milt, så att isen på gångvägarna försvinner. Eller också kanske jag skulle börja skridskoträna där istället.


Söndag om 3 veckor går vi över på sommartid, och då är det officiellt vår, i mitt tycke. Och två veckor efter det igen är det påsk. Har börjat spåna lite på påskpyssel åt barnen...Funderar på att köpa äggkoppar från Panduro som de kan få måla, samt köpa lite filt att göra en tavla med påskfigurer på. Klippa ut lite kycklingar och sånt som de kan få limma på nån lämplig bakgrund. Sen har vi ju textilfärger också. Kanske skulle låta dem göra en varsin duk eller nåt.


Ska prata med min första ex-svärmor också, och fråga om receptet på hennes laxgryta som hon alltid brukar göra på påsk. Vi brukar normalt sett inte fira påsk så himla mycket, men iår tänkte jag faktiskt göra lite av det. Saknar dock fortfarande den norska tv-påsken, med den obligatoriska påsk-krim-serien på tv. Det är det som först och främst är påsk för mig. Det och att läsa och sticka och bara ta det lugnt. Åka skidor i solskenet. Såna saker. Det är vad jag förknippar med påsk.


Nej, jag kanske skulle samla mod och ork att pallra mig bort på affären. Behöver handla till vår lasagne och tillaga den under dagen. Lasagne är alltid godast när den fått stå till sig lite innan den serveras.


Ha en bra dag, people :-)

 
 
Ingen bild

Morgana

6 mars 2009 10:38

Mmmm lasagne lät gott... :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards