Alla inlägg den 1 februari 2009

Av /A - 1 februari 2009 22:52

I Knivsta hos M&J. Tog mig till Uppsala utan problem idag, och hade en dryg timme på mig innan det var dags för gruppträff, vilket innebar att jag inte kunde motstå frestelsen att gå in på Pocket Shop på Centralen i Uppsala. Ajabaja. Givetvis gick jag därifrån med en bok; Rysk Dagbok av Anna Politkovskaja. Så kan det gå. Mitt behov av att få läsa annat än bara studielitteratur tycks ha kommit till den gräns då jag inte längre kan låta bli.


Gruppträffen idag gick bra, och vi har redan nu, på andra träffen, fått till ett väldigt bra gruppsamarbete. Känns skönt, och det är riktigt roligt att umgås med de andra i gruppen. Det gör mycket för min annars avoga inställning till grupparbete efter åren i Gävle.


Efter gruppträffen ringde exet för att barnen skulle få prata med mig, och vi lyckades faktiskt föra ett riktigt trevligt samtal innan barnen tog över och berättade om sin dag. De hade lekt kycklingar, tydligen, och blivit jagade av en varg. Och minstingen berättade utförligt om sina bravader på pottan, samt förklarade för mig att eftersom jag nu skulle åka tåg vidare till Knivsta, så skulle jag absolut iföra mig hjälm, för tåget skulle åka en sväng i yttre rymden, och det förelåg en överhängande risk för kraschlandning. Hm. Vådliga grejer, det där att åka tåg ;-)


Kvällen har spenderats i sällskap med M&J, jag har fått mat serverat, och jag har fört långa samtal via msn och mail med mina gruppkamrater medan vi fortsatt arbetet med vår retoriska analys av Per Albins beredskapstal. För övrigt ett förbannat eländigt tal att försöka plocka någon tes ur, bara så ni vet. Till sist fick jag helt enkelt slå fast att det rörde sig om en tes som även var syfte som även var budskap. Låter enkelt och bra, eller hur? :P

Hur som helst, jag har gjort ett utkast (som jag givetvis inte är nöjd med, men när har jag någonsin varit nöjd med något jag har skrivit?), och ska strax ägna en stund åt att försöka lära mig så mycket som möjligt utantill, samt att jag behöver läsa igenom de andra gruppernas texter som diskussionsunderlag inför morgondagen. Lär nog inte bli särskilt mycket läst i ryska dagboken ikväll...


Annars så är det ju den stora dagen i morgon. Dags att hämta nycklarna, och att åka ut och titta på lägenheten. Pirr-pirr! :-D Måste kolla upp adressen till studentbostäder ikväll eller i morgon bitti bara, så jag vet vart jag ska nånstans för att hämta nycklarna.


Det har varit en lång dag...åtminstone känns det så i kroppen. Jag är trött och sliten, och förra veckan sitter helt klart i. Så, en snabbtitt på de där texterna nu, sen är det sovdags! :-)

Av /A - 1 februari 2009 10:38

Jag hade jättesvårt att somna inatt. Jag var liksom inte trött nog, så jag låg och vred mig tills klockan var över 4 i morse. Tur jag inte behövde kliva upp tidigt iaf...Ska åka hemifrån vid 12 idag, så jag kunde ju utan bekymmer sova till 10. Fast nog är jag lite trött nu allt...


Nå, Uppsala idag, och grupparbete i eftermiddag. Sen till Knivsta för att sova över, och redovisning i morgon. Och efter det hämta lägenhetsnyckeln och åka ut till lägenheten :-D
Måste ta itu med hur jag ska lösa själva flyttandet också. Har tittat på Statoils lastbilar, och det blir ju dyrt som fan med soppa och allting. Minst 4000 *suck*.  Får fundera lite mer på hur jag ska göra med det där.


Ska egentligen hämta barnen på fredag, men funderar på om jag inte är tvungen att skjuta upp det till måndag kväll...Har ju skola på måndag, och jag kan ju inte gärna lämna barnen på nya dagiset samma dag som de börjar. Men sen är jag ledig från redovisningar och dylikt en hel vecka, så då kan vi ta itu med inskolningen. Det får nog bli så.


Nej, nu får jag nog börja klä på mig och plocka ihop papper. Ska ju åka om en timme.

Av /A - 1 februari 2009 02:08

Jag har just satt nytt rekord i att bada länge. Nästan iaf. Låg i badet i 1½ timme, vilket är väldigt mycket längre än jag brukar göra. Läste klart Orwells 1984 - rekommenderas! Bra och tankvärd bok, helt klart (inläggets titel är en hänvisning till bokens nyspråk btw). Funderar på att läsa någon av Strindbergs böcker härnäst...Har Hemsöborna i bokhyllan, som jag läst några gånger, och det kan väl vara läge att läsa något annat av Strindberg också. Å andra sidan har jag två små böcker jag ska läsa inom programmet i Uppsala ligger också; Bariccos Silke och Tabucchis Påstår Pereira. Läser nog dem först. Till sommaren ska jag nog ta mig an Shakespeare, tror jag. Vill läsa dem på originalspråket, så det kan nog vara lagomt att göra det när jag inte behöver fokusera på andra saker också, som skolarbete - hehe. Original-Shakespeare är inte precis lättläst.


Badade läääänge, som sagt var. Riktigt skönt. Kände mig alldeles klibbig och...bläig. Typiskt efter-mensen-sunkig liksom. Så ett långt bad, raka benen, skrubba hela sig med peelingcreme var inte helt fel. Känns mycket bättre nu. Kanske sover gott inatt då också. Inte för att jag har någon lust att lägga mig egentligen, trots att klockan är så mycket. Stickningen lockar fortfarande, men det är alldeles för sent nu. Då kommer jag ju aldrig i säng.


Åker till Uppsala igen i morgon eftermiddag. Sista veckan med pendling, hoppas jag. Flytt nästa helg...jag längtar! Ska bli sååå skönt när jag för sista gången låser dörren här och vet att jag inte behöver återvända (utom för besiktningen, som nog blir senare i månaden). Jag längtar efter att få boa i nya lägenheten, att ta med barnen på upptäcktsfärd i omgivningen, såna saker. Det sägs att Ica där vi bor dessutom är väldigt bra. Sånt gillar jag. Gångavstånd till en bra matvaruaffär är alltid en bonus. Lika nära har vi till vårdcentralen, men den hoppas jag vi inte ska behöva bevista i någon större omfattning. Det ska vara BVC, som jag också tror finns där. Och 20 minuter med buss in till stan och universitetet. Haleluja :-) Inga fler 3-timmarsresor för att ta sig till skolan.


Nej, nu måste jag krypa ner under täcket, annars kommer jag sova bort hela förmiddagen i morgon. Natti! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards