Alla inlägg den 10 februari 2009

Av /A - 10 februari 2009 23:55

Äntligen har jag fått iväg min ethosargumentation. Men den satt långt in. Hade världens beslutsångest om vad jag skulle skriva om. Inte för att jag hade svårt att komma på något, jag hade bara svårt att välja. Men nu är den skriven och inskickad, och jag kan släppa den ett tag.


Borde gå och sova nu, men känner mig inte så värst trött eftersom jag somnade med ungarna tidigare ikväll. Funderade på att ta fram stickningen, men vet inte om jag vågar. Då blir jag väl sittande halva natten...Och vi ska ju vara på dagis hela dagen i morgon.


Apropo det, så skulle exet hämta dottern i morgon och ha henne ett dygn, för att hon ska få gå på dansskola på torsdag eftermiddag. Jag hörde mig för lite idag om det där, för jag tycker ändå det är viktigare att prioritera hennes inskolning på dagis, som vi ju gör denna vecka. Men icke. Här skulle inte ändras några planer i sista sekund, utan han hade lovat henne att komma och hämta henne, och det fanns ingenting att diskutera. Att hon är den som kan bli lidande i slutändan spelar tydligen ingen roll. På måndag ska de vara själva på förskolan här på förmiddagen eftersom jag ska i skolan, och då har dottern bara fått två inskolningsdagar. Ja, om han nu ens kommer hem med henne torsdag kväll. Vem vet vad han har "lovat" henne i det avseendet...Det hela irriterar mig, men jag tog inte diskussionen vidare. Han kommer bara argumentera att jag får vara frånvarande från skolan på måndag istället då, för att kunna skola in henne då. Så jag får svälja min irritation och göra det bästa av det hela. Men han kan ju glömma att hädanefter boka in aktiviteter som dels ska inkräkta på min och barnens tid tillsammans, och att jag ska försöka ställa upp och se till att hon kommer emellan Uppsala och Stockholm. Det är faktiskt inte mitt problem att han förlorar en halv arbetsdag om han ska hämta och lämna samma dag.


Nog om det. Jag får ta den diskussionen med honom en annan dag. Just nu vill jag inte ens tänka på det, för då blir jag bara förbannad. Ska nog krypa ner i sängen med min bok istället, tror jag. Tar nog med mig B in i min säng, han ligger på soffan just nu. Han kom upp vid 21:30-tiden och upplyste mig om att han faktiskt inte orkade sova mera, sötnosen. Sen fick han lägga sig på soffan, där han somnade om direkt :-)


God natt med er! :-)

Av /A - 10 februari 2009 20:06

Det har varit en bra dag. Började lugnt, dagis kändes bra, och sen har jag plockat lite här hemma medan barnen har lekt. Vi tog en promenad också, och tittade på tvättstugan och hittade soprummet, och gick runt lite här på området. Förrådet har jag dock inte lokaliserat än, men jag förmodar att det är det som ligger i källaren, med ingång på kortändan av huset. Och vi har hittat en stor lekpark mellan oss och Ica, dit vi planerar att styra kosan på lördag. Sen handlade vi lite, innan vi gick hem och gjorde fiskburgare till middag. Hittade lax/torskburgare från Findus här om dagen, och de fick klart godkänt av både mig och barnen. Vi åt med god aptit idag, allihopa :-)


Efter maten var det baddags för barnen, och jag passade på att plocka lite till. Steg för steg blir det lite mera ordning här, även om det idag inte skett några jättestora förändringar. Men jag har iaf fått lite bättre ordning i mitt rum, alltid något :-)

Efter badet snodde jag ihop en tunisisk efterrätt/mellanmål med couscous och russin, som avnjöts till Bolibompa. Kröp sedan ner med barnen, och vi toksomnade, allihop. Välbehövligt, för jag har varit väldigt trött de senaste dagarna. Dock har jag inte skrivit min ethosargumentation än, så det får jag göra nu ikväll. Ska ta ett bad först bara, och bestämma mig för vad jag ska skriva om bara. Tror det får bli en krönika av något slag...


Fortfarande inget beslut från CSN. Bläää....är nästan pank nu, har typ 200 kr i plånboken, så nu får de banne mig sätta fart. Tur jag har tänkt sluta röka, förmodar jag, även om jag gärna hade köpt några nikotinplåster för de första 2-3 dagarna. Jaja. Det ordnar sig väl.


Nu: Bada :-)

Av /A - 10 februari 2009 11:52

Nu är vi tillbaka från dagis, och det gick jättebra. Det är ett stort, fint dagis med 4 avdelningar, massa olika rum för olika aktiviteter, och engagerad personal. Magkänslan sa bara "Jaaaaa!" :-) De har en jättestor gård att vara ute och leka på, och de prioriterar utevistelse väldigt mycket, vilket jag uppskattar. Det kändes helt enkelt sååå bra! Barnen gillade också sitt nya dagis, och ville inte alls åka hem. Skönt!


Nu är vi hemma dock, barnen har på begäran fått fil och flingor till lunch, och jag dricker lite kaffe innan jag ska börja poa lite här. Behöver få lite ordning på alla kläder framför allt, så jag slipper leta mig fördärvad efter trosor och strumpor varje morgon ;-) Ska fundera lite på vad jag ska skriva om i min ethosargumentation också, måste hitta nåt lämpligt ämne. Men det borde inte vara något större problem, jag har ju ändock varit chef i olika sammanhang under en stor del av livet, så där finns ju massor att ta av.


Ikväll, om jag hunnit klart med ethosargumentationen, så ska jag nog faktiskt unna mig lite stick- och tv-tid. Har hittat lådan med alla dvd-filmer, och har fortfarande några ligger som jag inte tittat på än.


Väntar fortfarande på besked från CSN förresten...börjar onekligen kännas drygt nu. Min ansökan har legat inne i snart en månad nu, och det är fortfarande inte klart :-/ Hoppas de kan ta ett (positivt) beslut idag, så jag hinner få pengar innan helgen.

Av /A - 10 februari 2009 08:25

Äntligen har jag kommit så långt att jag kan börja dra ner lite på tempot. Nu fungerar kök och vardagsrum hjälpligt, och barnens rum är i stort sett klart. Det ser ut som ett bombnedslag mest över allt här, men vi tar oss åtminstone fram nu.


Nu har vi ätit frukost i lugn och ro, och barnen har fått en säck med gosedjur att packa upp. Själv sitter jag med kaffet och bara njuter av att inte behöva stressa nu på morgonen. Bussarna går med 10-15 minuters mellanrum hela dagen, så vi behöver inte stressa för att passa bussen heller.


Idag ska vi åka till nya dagiset, och barnen ska påbörja sin inskolning. Blir nog inte så långvarigt idag, utan vi åker dit och hälsar på, bekantar oss lite med dagiset, de andra barnen och personalen, sen åker vi hem igen. Ska skriva min ethosargumentation idag, och plocka lite här i lägenheten, och vi ska bada och bara mysa. 


Jag har förresten blivit otroligt matfixerad de senaste dagarna. Det märks att jag har ätit dåligt under längre tid, för nu tänker jag på mat hela tiden. Inte så att jag är hungrig, men det finns ett sug efter riktig mat. Surfar runt på olika ställen och kollar på recept, och planerar att baka en del. Kanske skulle sno ihop lite kanelbullar eller nåt idag eller i morgon, om jag hinner och orkar. Har bokat in veckans gruppträff här hemma hos mig, eftersom jag ska skola in barnen på dagis, och jag inte kommer kunna lämna dem någon längre tid, och det ju är enklare här hemma, där det finns leksaker och film att roa sig med medan vi gör grupparbetet. Då vore det ju trevligt att ha lite fika att bjuda på också. Synd bara att alla mina receptböcker är kvar uppe i Söderhamn...Får väl googla fram ett recept annars.


Lite mera kaffe nu, sen ska vi klä på oss och åka iväg till dagis.

Ovido - Quiz & Flashcards