Alla inlägg den 26 februari 2009

Av /A - 26 februari 2009 21:47

Tanken var att jag skulle sova ut idag, men jag vaknade förstås vid 7, som vanligt. Tog det dock lugnt någon timme eller så, och ägnade mig åt att koka kaffe, dricka den, och gå igenom gårdagens mailskörd. Sen plockade jag lite i alla prylar jag tog ner i går.


Vill ni se den syn som mötte mig när jag klev upp idag? Håll i er, säger jag bara...:



Jag har att göra de närmaste dagarna, den saken är säker.


Hann inte plocka så mycket idag, men fick iaf städat ur förrådet här uppe i lägenheten, så att jag kan ställa in de saker som ska förvaras där. Sen blev det ett snabbt bad, innan det var dags att bege sig ut igen. Det är banne mig inte mycket man är hemma nu för tiden...Fast idag undrade jag faktiskt om jag skulle vara tvungen att fira ner mig i ett rep från balkongen för att kunna ta mig ut över huvud taget ;-)


Nå, ut kom jag iaf, och första stopp var Ängby Krog i Knivsta, där jag skulle möta upp äldsta grabbens pappa och återlämna hans bil, som jag lånade igår. Stannade till en stund och drack lite kaffe med honom och hans polare, de hade precis fått in kaffe efter sin lunch.

Därefter styrde jag kosan mot tåget och Stockholm. Skulle på föräldramöte på barnens dagis där. Just det mötet ska jag berätta mer om en annan dag, för jag blev oerhört besviken på deras arbete, men just ikväll är jag lite för trött, så jag får återkomma till det ämnet en annan dag.


Efter mötet tog jag iaf tunneln in till centralen, hoppade på första, bästa tåg till Uppsala - och under över alla under - hann faktiskt i tid för att se Frost/Nixon tillsammans med min klass! Hade rent av 30 sekunder till godo innan filmen drog igång. Bra film för övrigt, där Frank Langella gör en oerhört bra roll som president Nixon, och såväl psykiskt som fysiskt lyckas porträttera den osårbara armadillon som stundtals var ett retoriskt geni, om än inte osårbar i det avseendet heller. Rekommenderas om man har politiskt, journalistiskt, eller retoriskt intresse. Om inte tycker man nog den är tråkig.


Efter filmen åkte jag hem till Flogsta, handlade lite, och begav mig in i den röra min lägenhet för tillfället består av. Men ikväll tänker jag strunta i det. Pyjamas på och ett jättelass av Findus' laxpasta är vad som gäller ikväll, kompat av Khaled Hosseinis Tusen strålande solar. Och efter laxpastan finns det både semlor och en Ben & Jerry's som väntar på mig. Ikväll är jag ledig.

Av /A - 26 februari 2009 00:55

Hemma. Dödstrött. Blickar ut över rummet, över den ofantliga röran. Igår hade jag någorlunda ordning, nu...totalt kaos. Förstår inte ens hur jag lyckats få med mig alla dessa prylar i bilen och på kärran ner, så mycket är det. Begriper inte heller hur jag ska få plats med allting här inne.


Orkar inte duscha ikväll ens. Fick bli en kattvask, sen värmde jag lådan med Ingelas goda köttgryta som jag fick med mig ner. Nästa på schemat: Sova.


I morgon ska jag njuta av vetskapen om att jag aldrig mer behöver återvända till Söderhamn. Nu är jag för trött. Men i morgon...då ska jag njuta av det.


Ramlade där uppe förresten. Det sista jag gjorde var att halka omkull, åt sidan liksom, och tog emot hela kroppstyngden på rak arm, rakt på handleden liksom. Det är såna gånger jag är glad att jag är så mjuk i kroppen, att benen rör sig lite åt alla håll eftersom senor och ligament inte håller emot tillräckligt. Hade det varit någon annan än jag som vurpat sådär så hade de garanterat brutit handleden. Det slapp jag. Fast det kommer nog kännas i morgon, skulle jag tro.


Sova. Vi hörs i morgon.

Ovido - Quiz & Flashcards