Alla inlägg den 14 februari 2009

Av /A - 14 februari 2009 18:29

Middagen avklarad, och i soffan ligger det två mätta och belåtna barn och tittar på Bolibompa. Det blev pannkakor idag, som jag sa tidigare, men när vi var på affären beslöt jag att göra det hela lite mera näringsrikt, och servera dem som jag själv växte upp med. Därav bloggtiteln :-)


Här i Sverige äter man ju ärtsoppa och pannkaka, och det ena efter det andra. Min mamma brukade däremot göra en grönsakssoppa, som serverades samtidigt som pannkakorna. Och pannkakorna gräddade hon klart innan en endaste en serverades, hade socker på dem, rullade ihop dem och delade dem i tu. Det gjorde att sockret smälte i de varma pannkakorna, och sedan varvar man den salta grönsakssoppan med de söta pannkakorna när man äter. Jättegott! Det blev klart godkänt av mina barn också, som vräkte i sig både av soppa och pannkakor.


Nu blir det lite städning och uppröjning här, innan jag bänkar mig framför tv'n och Melodifestivalen. Sen tror jag Bruce Almighty går på 4:an efter det. Blir nog tv-kväll ikväll, känner mig sliten och krasslig fortfarande. Kanske rent av tar ett glas vin också :-)


Måste förresten visa vilka fina ljusreflexer vi hade på väggen tidigare idag. Det syns inget vidare på kortet, men det var en massa olika färger. Jättefint!


Veckans favorit btw: Bubbelvatten (från Soda Streamern) och svart vinbärssaft. Gott! Mycket godare än koncentraten man köper till, och utan sötningsmedel dessutom :-)

Av /A - 14 februari 2009 16:15










 

Av /A - 14 februari 2009 13:06

14 februari. På dagen en månad sedan min ansökan registrerades hos CSN, och - tadaa - fortfarande inget svar. Alla Hjärtans Dag. Inget märkvärdigt i mitt hushåll, har aldrig varit det. Tänkte eventuellt pyssla lite med barnen sen bara, om vi hinner och orkar.


Annars så är det tvättstuga idag. Fick vänta en timme innan jag lyckades lägga beslag på två maskiner. Skönt att få tvättat. Badrummet var knökfullt i tvätt. Vi har också varit ner i källaren och hittat vårt förråd, och konstaterat att det inte är något lämpligt ställe att förvara torktumlaren. Dels för att det är en förbaskat brant trappa ner dit, och dels för att många av förråden bar tydlig prägel av att ha blivit uppbrutna. Jag kommer inte förvara något av värde där nere, den saken är säker.


När tvätten är klar ska vi gå till lekparken en stund. Sen på affären och köpa ägg och mjölk, så att vi kan göra lite pannkakor. Gräsligt onyttig och näringsfattig middag, men vad fasen...det är ju Alla Hjärtans Dag :-) Utöver det ska jag plugga lite, städa lite och titta på Melodifestivalen ikväll. En ganska lugn dag, med andra ord. Men jag orkar inte så mycket heller, mår riktigt risigt idag med.


Lite kaffe nu, innan det är dags för tvättstugan igen...

Av /A - 14 februari 2009 02:03

Nu är det hög tid att pallra sig i säng, hör ni...Barnen sover skafötters i soffan, och jag krånglar mig nog ner med dem, tror jag. Drar igång nån mysfilm som jag kan somna till kanske...


Har faktiskt fått lite gjort ikväll. Bokhyllorna har fått sina hyllplan och en stor hög med dukar och sängkläder har fått ett hem i respektive skåp. Jag lyckades även lokalisera den sista kökslådan, där större delen av alla kaffemuggar befann sig, likaså träslevor och lite annat smått och gott. Men det känns lik förbaskat som att det aldrig tar slut. Det finns huuuur mycket som helst fortfarande som ska på plats. I morgon måste jag dessutom leta rätt på mitt förråd, för jag har akut behov av att stuva undan alla tomma flyttkartonger. Även om de är ihopvikta, så tar de förbannat mycket plats.


Mår fortfarande väldigt risigt, och så fort alvedonet slutar verka, så får jag hejdlös feberfrossa. Mycket irriterande. Men jag har åtminstone tagit ett bad nyss, och hoppas på att det i kombination med lite sömn ska göra att jag känner mig piggare och fräschare i morgon.


God natt med er! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards