Alla inlägg den 5 februari 2009

Av /A - 5 februari 2009 21:27

Dags att sätta lite fart igen. Var tvungen att lägga mig och vila någon timme tidigare, och sen har jag varit till stan en sväng och hämtat lite lådor. Har även fått några lådor till av Jocke, och ytterligare några kommer i morgon. Nice :-)

Och så har jag lagat mat. När fan gjorde jag det senast? Inte sen barnen var hemma, tror jag. Har inte tagit mig tid till det. Länge leve micromaten, säger jag bara! ;-) Men ikväll har jag lagat mat, och tryckt i mig så mycket jag bara kunde, för att jag ska orka. Kroppen är helt klart sliten. Och så denna bihåleinflammation jag dragits med sen i helgen då...inte så kul när man ska flyttpacka.


Det är sanslöst vad mycket pryttlar jag och barnen har. Småprylar, dippedutter...eller "pjark", som vi säger på Senja. En jäkla massa pjark är det. Men men, jag har fått packat det mesta av alla såna saker nu iaf. Det är inte så hiskeligt mycket kvar. Däremot har jag hela köket kvar, och där blir det ju en hel del pryttlar. Pjark.


Fick ett tips av M ikväll. En sjal, som hon tyckte skulle passa mig och bloggen bra, och det hade hon ju alldeles rätt i - mönstret heter Revontuli, vilket betyder "norrsken", eller aurora borealis, på finska :-) Den ska jag sticka sen! Måste bara göra klart Ruby först, och sen sticka kortärmade tröjan jag har ligger, och göra klart de lettiska vantarna, och sen var det de där strumporna, och sen...hm...får nog bli en sommarstickning, det där ;-)


Nej, dags att ta ett nytt ryck! :-)

Av /A - 5 februari 2009 15:38

Vad irriterande. Jag är så matt! Och yr. Förbannat irriterande, jag har ju hur mycket som helst att göra nu. Det känns verkligen i kroppen att jag har haft några tuffa veckor. Måste ta pauser stup i kvarten för att orka, och det retar mig nåt fruktansvärt. Men men...man får bita ihop bara.


Det går framåt iaf. Har fått packat i stort sett allt i äldsta grabbens rum också nu. Ska snart börja skruva isär möblerna där inne. Sen är det bara badrummet, mitt rum och garderoberna kvar på övervåningen. Och att städa, men det borde gå fort. Tar nog städningen i morgon dock, och fokuserar på att packa idag.


Fy fan, vad glad jag ska vara när vi har burit in det sista i Uppsala på lördag!

Av /A - 5 februari 2009 14:18

En liten paus. Har demonterat allt i dotterns rum nu, och packat ihop det sista där. Erikshjälpen har varit här och hämtat soffan, tv'n, barnvagnen och sulkyn. Soffan tyckte de var jättefin, vilket får mig att undra lite vad de får in för grejer egentligen...Jag tyckte den var halvkass och ful, och jag är då inte kinkig annars.


Paus som sagt. Nästa på schemat är äldsta sonens rum...huga, säger jag bara. Min plan är att bli helt klar på övervåningen idag, och gärna hinna packa en del i köket också. Vi får väl se hur det går. Det flyter på bra så här långt iaf, men så har jag ju vanan inne.

Av /A - 5 februari 2009 12:11

Att jag önskar mig helikoptercert och en egen helikopter är allmänt känt, och ibland får jag lite tips från kompisar på billigare alternativ, medan jag försöker skrapa ihop pengar till en riktig helikopter. Här är det senaste förslaget:



Av /A - 5 februari 2009 11:23

Hjäääälp, jag översvämmas av prylar! Vet inte ens vart jag ska börja. Fast jag har iofs redan börjat, men känslan sitter i ändå. Blir nog lättare efter att de varit här och hämtat soffan och tv'n, tror jag. Kommer bli rätt tomt i vardagsrummet efter det. En känsla av att det händer något liksom.


Tror jag tar övervåningen sen, efter att Erikshjälpen varit här. Grannarna har barn, så det är ju bra om jag kan ha härjat klart där uppe innan det är sängdags för de små liven ikväll.

Undrar förresten om jag ska skicka barnvagnen med Erikshjälpen också....suffletten funkar lite sådär, så det är väl kanske inte så mycket att sälja egentligen. Och så blir det en pryl mindre här. Ska höra med dem när de kommer.


Tvättmaskinen går för fullt här - otroligt vad mycket tvätt det blir när man ska flytta! Tycker inte jag gör annat än att tvätta när jag är här. Men så vill jag ju ha så mycket som möjligt rent innan flytten. Filtar och alla såna grejer. Det är ju onekligen väldigt mycket enklare att tvätta här än där nere, där jag måste ränna till tvättstugan, vart nu den ligger. Tvättmaskin där nere står överst på önskelistan sen...Johan berättade att han hade sett små, toppmatade maskiner någonstans för under tusenlappen, och det ska jag nog kunna få ihop till inom en inte alltför avlägsen framtid.


Nej, dags att plocka isär soffan, och montera ihop barnvagnen, så att de prylarna är klara för avhämtning sen :-)

Av /A - 5 februari 2009 10:11

Ringde Erikshjälpen. De kommer efter lunch och hämtar tv'n och soffan :-) Nice! Slipper böka själv med de grejerna då. Bara att städa av/ur grejerna, så att de kan hämtas sen. Men först lite kaffe...

Av /A - 5 februari 2009 09:38

Ibland har man äckligt mycket flyt. Gick ner till grannen, men hon var ute med hunden just då. Eftersom jag vet vart hon brukar gå, så lyckades jag haffa henne på parkeringen, där jag frågade om hon ville köpa min diskmaskin. Det ville hon, eftersom hennes dog igår kväll. Kan man ha mera flyt?? Haha! Underbart juh! Det tog mig 3 minuter att få åbäket sålt :-D


Undrar om jag kan ha lika mycket flyt med att bli av med soffan och tv'n...hm...

Av /A - 5 februari 2009 00:11

Jag tycker inte om min soffa. Den är en riktigt ful jäkel. Så ful att jag inte ens vill ta med den till nya lägenheten. In fact, jag fick en idé ikväll...dotterns säng blir ju liksom över, likaså extrasängen, som består av en resårmadrass med ben. Lösningen är givetvis att ställa de två sängarna i vardagsrummet och lämna soffan kvar här. Dotterns säng har dessutom kanter kring tre sidor, så att det blir rygg- och armstöd, vilket gör att den blir som en soffa om man fyller den med kuddar. Och ni inser förstås vad det innebär? Jag har hittat mitt syprojekt: Överkast till båda sängarna + kuddar, så att de kan fungera som soffor i vardagsrummet :-)


Okej, jag får improvisera lite tills jag har råd att köpa tyger, men filtar har jag ju gott om, så det ska nog ordna sig. Och jag slipper släpa fulsoffan ner dit, slipper kånka den uppför trapporna osv. Dock återstår ett annat problem - hur fasen ska jag bli av med den här uppe?? Tippen har inte öppet på lördag, och jag har inte tillgång till kärra förrän då. Fasen också...får klura på hur jag kan lösa det. I vilket fall känns det skönt att slippa släpa med sig det åbäket, och likaså stora tv'n.


Hmm...undrar om jag skulle kunna skänka bort dem? Så fort jag ställt grejer på baksidan, så har det ju kommit folk och velat ha dem...Kanske skulle kontakta Soc i morgon, och säga att det finns en soffa och en tv att hämta här, för den som vill ha dem? Det är ju en tanke.


Skulle egentligen sova nu, men det snurrar i huvudet av tankar och idéer, och jag är minst sagt övertrött.

Just ja, det kanske har dykt upp en möjlighet att bli av med diskmaskinen - tydligen letar mina barns farmor och farfar efter en ny sådan, så de kanske skulle vara intresserade av att köpa min :-) Det vore ju kanonbra, för då behöver vi bara flytta den typ 30 meter. Ska höra med dem i morgon.


Mitt flyttlass krymper hela tiden...fortsätter det så här, så räcker det snart med én vända på lördag bara ;-)

Ovido - Quiz & Flashcards