Alla inlägg den 8 februari 2009

Av /A - 8 februari 2009 23:15

Jag har faktiskt fått gjort mer än jag trodde jag skulle orka ikväll. Nice! Soffan (eller den möbel som får tjäna som soffa då) är ihopskruvad, och köksbordet likaså (god damn, vilket tungt as det är!). Bokhyllorna är på plats, och saknar bara hyllplan och böcker. Glas och tallrikar har hittat ett hem i köksskåpen, och julservisen i vitrinskåpet. Det artar sig, med andra ord. Jag har till och med hittat golvet i vardagsrummet - bara en sån sak! :-)


Nu får det dock vara kväller, jag är jättetrött. Har skola i morgon förmiddag. Sen blir det inköp av antennsladd och lite middag, sedan raka spåret hem för att ställa i ordning ungarnas rum och städa lite. Jag har världens skitigaste golv just nu. Men nu har jag åtminstone fått fram stora delar av sagda golv, så att det ens går att städa.


Sängen nästa, och läsa några rader i min bok, sen ska jag sova. God natt med er! :-)

Av /A - 8 februari 2009 19:15

Hemma igen efter gruppträff på Storken. Mycket trevligt vattenhål, tycker jag :-) Nu är alltså studierna avverkade för idag, och det är dags att försöka bibringa en smula ordning i vårt nya palats. Barnen kommer hem i morgon kväll, och jag har mycket att fixa innan dess. Mer än jag riktigt mäktar med, känns det som. De senaste veckorna har verkligen satt sig i kroppen nu, och jag är fruktansvärt spänd. Nästan så jag är villig att döda för en massage, följt av sisådär 12 timmars sömn. Eller bara att dö framför tv'n - som saknar antennsladd. Hade hoppats hinna köpa en idag, men tyvärr hann affärerna stänga innan jag var inne i stan. Jaja. Jag klarar mig utan tills i morgon, har ju internet och musik iaf :-)


Även fast jag är sliten och spänd, så är jag ändå lite inspirerad att komma i ordning. Eller rättare sagt att få det som jag vill ha det. Få inreda mitt hem som jag vill. Och som den rock-tjej jag egentligen är, så planerar jag att låta vardagsrummet präglas av det. Svart, rött och vitt är det färgtema jag har i åtanke...Hoppas jag får pengar snart bara, så jag kan förverkliga mina idéer.

Sovrummet blir det nog lite tusen-och-en-natt-prägel på, tror jag...Resten av lägenheten får vi väl se hur det blir med. 


Puh...bävar för att börja släpa runt grejer här, men det är väl bara att bita ihop och börja någonstans...

Av /A - 8 februari 2009 12:19

Det var en riktigt jobbig flytt igår. Det började med att M&J fick problem när de skulle hämta släpet, då nån lett hade parkerat sin lastbil framför alla släp på Statoil, och lagt sig att sova. De fick sparka upp honom, men vänta en halvtimme medan han körde upp trycket i lastbilen så att han kunde flytta bilen (varpå han sedan parkerade mitt framför biltvätten istället, så ingen kom in där).


På vägen upp rasade avgasröret, och de sista 40 minuterna fick de köra utan ljuddämpare. Inte så kul...Men upp kom de, lagade avgasröret, och vi kunde börja lasta. Vid 13:30 åkte vi ner med första lasset, och 17:30 hade vi lastat av och kunde åka norrut igen, efter nästa lass. 20:30 var vi uppe, lastade på igen, och 22:30 kunde vi på nytt åka ner. Tur det var lördag åtminstone...Vi var inte nere förrän 01:30 på natten, och var inte klara med urlastningen förrän 02:45. Och så bor jag på översta våningen utan hiss, så vi fick ju springa i trapporna hela tiden. Men vi försökte vara tysta iaf, så inte grannarna skulle bli störda.


På slutet hade vi nära-döden-upplevelser, allihop. J och jag var de enda som kunde bära tunga saker, och det känns i kroppen idag. Lite mör är man allt. Dock ska jag inte klaga, för jag tillhör den lyckliga skara som sällan får någon träningsvärk, eftersom jag är så mjuk i kroppen, så jag är bara lite mör. Men handflatorna känns nästan såriga däremot. Använder sällan handskar när jag bär flyttgrejer, tycker jag får bättre grepp utan.


Nu är jag här iaf. Vid 3 inatt åkte de andra, och jag tog faktiskt ett bad. Sen, som den geek man är, drog jag igång router och dator, och gick för att bygga ihop sängen och leta rätt på sängkläderna medan de grejerna tuggade. Klockan blev till sist 04:30 innan jag kom i säng, och då var jag allt tämligen slut som artist. Det hör ju till saken att jag inte har kunnat sova de senaste nätterna (för stressad, förmodligen), så natten till igår somnade jag kl 6 på morgonen, och natten innan vid 5.


Det är lite saker kvar uppe i Söderhamn, men det är mest bara småplock, frånsett mitt vardagsrumsbord och ett stort skrivbord jag för många år sedan lånat av äldsta grabbens pappa. Och torktumlaren, som vi helt enkelt struntade i, eftersom den ändå inte ska användas här. Men i övrigt är det bara småplock som jag inte behöver - undantaget antennsladden, som jag glömde. Jaja. Får klara mig utan den, eller köpa en ny då bara. Åker nog upp nästa helg eller så, för att hämta det sista och att städa ur lägenheten.


Det ser ut som fan här. Fullt av lådor och grejer överallt. Det kommer ta mig ett tag att komma i ordning, den saken är säker. Första prioritet är dock att hitta lite kläder, eftersom jag ska iväg på gruppmöte på eftermiddagen. Kan ju vara bra att ha ;-) Måste även förbereda mig inför det, samt komma överens med de andra om vart vi ska träffas.


Tänk, nu bor jag i Uppsala! Det har definitivt inte sjunkit in ännu...Vaknade inte förrän vid 12 idag, så jag har nyss klivit upp och fått mig lite kaffe. Men det känns bra så här långt iaf. Känslan igår var uteslutande att jag fick komma hem, och det kändes inte alls vemodigt eller så att lämna Söderhamn. Jag är hemma igen! :-)


Nej, jag lär väl gå och leta efter mina kläder kanske, och skolböckerna. Vi hörs sen! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards