Alla inlägg under mars 2009

Av /A - 21 mars 2009 16:57

Den senaste tidens kreativa frossa har lett till förnyade funderingar kring vilken väg min utbildning ska ta egentligen, och jag har i praktiken beslutat att ta en dubbel utbildning. Inte så att jag tänker läsa på dubbel hastighet, utan jag ska försöka sy ihop tidigare studier med de nuvarande, och komplettera det hela lite, så att jag i slutändan förhoppningsvis inte bara är behörig för ett arbete inom litteraturens värld, utan även har plockat ihop en lärarbehörighet inom språk/retorik/litteratur/bild- och textilkunskap. Jag syr helt enkelt ihop min egen utbildning och skapar en bredd som gör mig behörig för att jobba inom alla de områden jag är intresserad av och ägnar mycket tid på hobbybasis. Så får det bli, helt enkelt :-)


Ska prata med studievägledningen på UU nästa vecka, och höra hur jag lämpligtvis går till väga för att få ihop det som fattas.  Har ju läst en termin inom lärarprogrammet redan, det s.k AU1, och det enda som fattas från den terminen är två veckors praktik för att den ska vara komplett. När allting är klart, så borde jag inte ha några större svårigheter att hitta jobb iaf, för jag kommer ha kvalifikationer både på längden och tvären. Det enda jag inte riktigt får att passa in är mina två terminer på SSK, men jag skulle ju å andra sidan kunna komplettera med lite biologi och därmed få behörighet för att undervisa även inom det området.


Nu ska jag kolla vad som går på tv ikväll och ägna mig åt att sticka lite på dotterns påskpresent :-)

Av /A - 21 mars 2009 09:22

Ligger på soffan och tittar på Bolibompa, när jag plötsligt blir havande. Bara sådär. Med en bok. Slet åt mig ett skrivblock och klottrade ner de första idéerna snabbt som ögat, i samma takt som de trillade in i mitt huvud. Det blev nästan en hel A4:a-sida.


Kommer fortsätta spåna idéer under dagen, och sen sätta mig att skriva. Sen får vi se. Idén är annorlunda, tror inte det här konceptet har använts tidigare, faktiskt. Sen om det är nåt som går att ge ut återstår ju att se...Men jag får väl knåpa ihop ett manus och skicka in. Förhoppningsvis är jag klar inom ett halvår. Keep your fingers crossed :-)

Av /A - 21 mars 2009 00:38

Dagen inleddes med bus i sängen och en lugn frukost, innan vi klädde på oss och gick bort på Ica för att storhandla. Efter att ha varit hem med alla matvaror var det så dags för att åka in till stan. Vinglade runt på lite olika affärer, och kom hem vid 12:30-tiden.


Köpte några nystan vitt yllegarn till projektet åt dottern jag pratade om här om dagen, samt hobbylack och några extra magneter.


Väl hemma blev det så lunch, och idag bjöd palatsets kök på den kulinariska läckerheten korv med bröd...


Lunch framför tv'n...är det mysdag, så är det :-D


Efter lunch var det dags för pyssel. Barnen hade fått köpa ett varsitt (svindyrt) kort till sina fina ramar, och det skulle målas gipsfigurer.


De färdigtorkade gipsfigurerna samt de kort barnen valt till sina ramar.


Och så här blev tavlorna när de var klara.


Sen målades det gipsfigurer.


Minstingen är djupt koncentrerad.


Våra vattenfärger börjar helt klart se en smula medfarna ut, MEN...även om dessa block är mycket dyrare än vanliga vattenfärger, så är de värda vartenda öre. Dessa färger har varit med i 12 år nu, och har varit föremål för åtminstone ett 30-tal barns skaparlusta - då kan de faktiskt få se lite medfarna ut ;-)


Figurerna är färdigmålade och ligger på tork, i väntan på lack och magneter.


Sen gjorde vi en utställning av en bunt ritningar som barnen gjort den senaste veckan.


Mathilda ritade ett jättefint hjärta, som fått hedersplats på hallskåpet, där alla kan se det när de kommer in till oss.


Vi satte även upp några av de bilder barnen gjorde inför vernissaget på sitt gamla dagis förra hösten.


Sen fikade vi. Kanellängd från vårt Ica för bara 14:90. Inte ens jag ids baka själv då :-)


Påbörjade godistillverkningen. I vattenbadet smälter Nutella, nougat och ljus choklad, som sen ska blandas med cornflakes för att bli Leilas Cornflakes Crisps


Choklad-, nougat- och conrflakesblandningen på väg in i kylen för att stelna.


Stoppade vildbattingarna i ett bad, och under tiden passade jag på att lacka gipsfigurerna.


Dagens tips: Små lådor som annars brukar vara tänkta för allehanda skruvar och dylikt är perfekta för pysselpryttlar.


Godiset har stelnat och jag har skurit upp det. Nästa moment är...


...att doppa alla bitar i smält, mörk choklad. Sen ska det stelna på nytt.


Vi gjorde hemlagad pizza till middag. Det var ett tag sen senast.


Mys i soffan. Cheese doodles, hemlagat godis och geléhallon (köpta) är ett alldeles lagomt sätt att avsluta dagen, tycker kidsen.


Båda toksomnade innan vi ens hann in i sängen.


Medan pizzan stod i ugnen, passade vi på att limma på magneterna, och efter att barnen hade somnat hade limmet torkat tillräckligt mycket för att jag skulle kunna sätta upp dem på kylskåpet. Genuine work of art! *s*


Big Mama har också fått lite godisfrossa efter att barnen somnat...


...och så har jag stickat Norge-raggsockor åt minstingen, eftersom han nu ville ha det.


Nu, kära vänner, ska jag sova. Har tagit en lång dusch (mental note to self: Köp nytt duschmunstycke - det där värdelösa åbäket som sitter där nu ska i soporna ASAP!), och är mer än lagligt trött. So...God natt med er! :-)


Av /A - 20 mars 2009 00:32

Hur geeky är man inte om man blir alldeles lycklig över dessa BSG Viper Pilot-sockorna? Och nej, om du inte vet vad BSG är, så är du inte tillräckligt geeky ;-)


Viper Pilot socks.


Mönstret är designat av Crazy Knitting Lady, och finns att köpa på Ravelry.

Mönstret, och sockorna, hamnar givetvis på min måste-ha-lista, vilket innebär att det kommer bli väldigt mycket sockor framöver...Dels dessa, sen mars- och april-sockorna från sockklubben, Norge-sockor åt sonen och de långa strumporna åt Michis, som ska göras klara. Får väl hoppas att Anne Lene vill ha jackan hon spanat på, så jag får sticka lite annat än sockor också ;-) Fast iofs...jag har ju även min Land Girl Sweater, som jag inte påbörjat än.


Glömde förresten berätta tidigare att jag hittade en massa roliga affischer på discshop, bland annat dessa Ed Hardy-affischerna:






Det blir nog en beställning till hos discshop så småningom...


Nej, nu ska jag titta klart på Navy CIS, sen får det bli sängen nästa.

Av /A - 19 mars 2009 21:37

Om ni, som jag, växt upp med att läsa Kalle Anka, så är ni också bekanta med alla dessa lustiga namn som manusförfattare och översättare kokar ihop. Inge T. Vidare t.ex Och inget vidare är också en bra sammanfattning av mitt mående de senaste dagarna.


Jag har varit tvungen att träffa mitt ex både igår och idag, när han hämtade och lämnade dottern, och jag avskyr det, ärligt talat. Jag räknar sekunder tills han ska gå igen, för jag kan inte med honom. Alls. Ju längre tid som gått sen skilsmässan, ju större distans jag får, och ju mer han beter sig som han gör, desto mer äcklad och förbannad blir jag.


Sen fick jag min mens igår, någon dag för tidigt. Förmodligen ett utslag av stressen över att behöva träffa exet, även det. Har rejält ont den här månaden dessutom, och känner mig helt förstörd. Somnade dessutom sent inatt, så jag har varit dundertrött idag. Inte hjälpte det heller att minstingen väckte mig med upplysningen om att blöjan hade läckt, så två av täckena var jätteblöta. Bara att pallra sig ut i tvättstugan alltså - idag igen. Vi tvättade i fyra timmar igår, och jag var så glad åt att ha fått undan en massa tvätt och att jag skulle slippa tvätta på några dagar...jo tjena. Sen tog det halva dagen idag med, trots att jag hade bara fyra maskiner allt som allt att köra. Men jag fick bara tag på én maskin idag, och tre av de sju maskinerna i tvättstugan var trasiga. Dessutom satt det lappar där idag som upplyste om att tvättstugan kommer stängas fr.o.m måndag, eftersom den ska renoveras pga vattenskador. Frågade nån av grabbarna som kom förbi där idag med en ny maskin, och han sa att de räknade med att den skulle vara stängd i några veckor...Så nu kommer man få ränna runt halva området för att försöka få tvättat. Jaja, det ska väl gå, det med.


I övrigt hände det inte mycket igår. Gjorde mat, lite husmanskost-inspirerat, och testade att göra en pulvervariant av brylépudding, som faktiskt var helt okej.


Köttfärsbiffar, potatis, stekt lök, lingonsylt och brunsås.


Brylépudding - snabbvarianten.


Tog även ett kort på dottern innan hennes pappa kom och hämtade henne. Hon hade satt sig på vardagsrumsbordet, och det blev så påtagligt hur stor hon har blivit...var det inte alldeles nyss hon tog sina allra första trevande steg med stöd av samma bord??


Liten blir stor...


Mådde rätt kasst igår kväll, och saknade givetvis tösen, och det föll sig så att jag hamnade på discshops sidor i ett försök att tänka på något annat. Där trillade jag dels över en film jag letat efter i flera år, men som inte funnits någon annanstans, och dels hade de en av mina favoritserier, så innan jag visste ordet av, så hade jag klickat hem följande filmer:


Love this one...Feelgood-rulle med kraftig chick flick-varning. Inget för grabbarna, med andra ord.


Den här har jag inte sett på evigheter, ser fram emot att se om den.


En av mina favoritfilmer för många år sedan, som jag också ser fram emot att se igen.


Den här vet jag inte riktigt varför jag beställde den. Den är ju inte särskilt bra egentligen...men jaja, den råkade nu slinka med.


Första säsongen av Andromeda. Gissa om jag ska filmfrossa när jag är barnledig! Älskar den här serien, och skulle utan tvekan offra vilken som helst date för att hellre kolla på den ;-)


Och så utökar vi barnens filmbibliotek lite också :-)


Inte riktigt bra för plånboken, det där, men men...jag får väl dra in på något annat. Eller hoppas på att det trillar in flera stickbeställningar (det börjar röra lite på sig på den fronten också :-)).


Idag blev det alltså tvättstuga igen, och det var en rejält reducerad kvinna som släpade sig mellan lägenheten och tvättstugan idag, med minstingen i släptåg. Han har å andra sidan varit något lättare att tas med igår och idag, vilket inger ett visst hopp om att det här 3-årstrotset kanske har en ände, trots allt. Eller också är han bara matt av sin förkylning och hosta, kanske...:P

Lagom till lunchdags var vi klara med tvätten, stekte på lite köttbullar och pasta och snodde ihop en pastasås, och vi hann knappt ens svälja lunchen innan vi toksomnade, både två. Sen sov vi. Och sov. Och sov. Tills klockan var drygt 17. Då först vaknade vi. Lite slitna, båda två, med andra ord.


Tog det lugnt ett tag medan vi väntade på att dottern skulle komma hem. Diskade lite bara, annars stickade jag mest bara på hennes Norge-vantar. Och till sist kom hon hem, exet sa inget idag (vi hade en kortare ordväxling igår som jag inte kommer återge, eftersom jag bara kommer bli arg då), och  han åkte relativt snabbt, som tur var.


Nu sover dottern, efter att vi ätit lite mat och förberett lite inför morgondagen. Minstingen är fortfarande vaken (han sov ju hela eftermiddagen), men trött, så han kommer nog somna snart, han med.

I morgon är det planeringsdag på dagiset här, så båda barnen är lediga. Vi har bestämt att vi ska ha mysdag hela dagen lång, så jag har planerat lite aktiviteter. Bland annat ska barnen få köpa ett varsitt fint kort att sätta i ramarna de gjorde i förrgår, och jag har gjort i ordning gipsfigurer som de ska få måla (sen lackar vi dem och sätter magneter på, så får vi nya kylskåpsmagneter, vilket vi behöver).


Kylskåpsmagneter to be.


Tips: När man ska göra gipsfigurer åt barn - använd stengips! Håller mycket bättre.


I övrigt ska vi ta en promenad i naturskyddsområdet om det är bra väder, tänkte jag. Barnen ska få bada, vi ska handla godis och vi ska göra pizza. I övrigt tar vi det som det kommer. Jag hoppas förstås hinna sticka lite också mellan varven, men vi får väl se vad vi hittar på. Minstingen har lagt in beställning på Norge-raggisar i samma variant som dotterns vantar, så jag kanske påbörjar ett par såna i morgon, parallellt med Michis' långstrumpor, som jag ju också håller på med.


Färdiga Norge-vantar. Namnade och klara (lapparna sitter inuti, så de syns inte på det här kortet), det återstår bara att skölja upp dem.


Den som följt mig ett tag, kanske har noterat att vantar jag stickar åt barnen tenderar att vara väldigt färgranna eller åtminstone ha starka färger, vilket är ett väldigt medvetet drag från min sida. Försök hitta en vit vante i snön, eller en mörkgrön eller brun eller svart vante i skogen/sandlådan/what ever...De syns inte! Alltså får mina barn färggranna vantar som det går att hitta ifall de tar av sig dem och lägger dem ifrån sig.


Nu ska jag sticka lite innan det är sängdags. Är ganska så trött redan nu, så det dröjer nog inte länge förrän jag trillar omkull.


Natti!

Av /A - 17 mars 2009 23:26

Det har varit en bra dag. Lämnade barnen på dagis i morse (förmiddags), och åkte sedan raka spåret in till stan för att fika med Morgana, Annika och Helena. Och dundersöta Lo :-D

Det blev en rejäl fika. 4 timmar satt vi och pratade, och det gjorde underverk på alla sätt och vis. Dels den sociala biten i sig, men framförallt att få umgås med _mina_ vänner, människor jag kan få vräka ur mig allt jobbigt skit som gnager en...Tack tjejer, jag mår SÅ mycket bättre nu. Och tack för tipsen!


Efter fikat åkte jag hem och bytte om, och hämtade sedan barnen lite tidigare från dagis. Solen sken, och idag kom våren hit, utan tvekan. Snön smälter så snabbt att dagvattenbrunnarna inte hinner ta undan allting, och det har bildats gigantiska vattenpölar här och var. Perfekt att gå hem från dagis, tyckte jag, så kunde vi njuta av både solen och barnen kunde få springa och härja i alla vattenpölar på hemvägen. Vilket de gjorde med besked. Benjamin så till den milda grad att han på nåt vis lyckades fylla stövlarna med vatten, trots att han hade galonisar utanpå. En skotork står helt klart på min shoppinglista nu, med andra ord...;P


Vi gjorde middag lite tidigare än vanligt, och efter maten toksomnade B (som varit lite hostig och snorig de senaste dagarna), och snart nog slumrade även jag en stund. Dottern satt tillsammans med oss, och ägnade sig åt att göra de mest fantastiska ritningar som hon sedan visade upp för mig. Hon börjar bli riktigt duktig, och jag fascineras över hennes fantasi och idérikedom :-)


18:30 vaknade sonen, och jag fick vackert pallra mig upp från horisontal ställning igen. Bestämde mig för att försöka få plockat undan lite mer här, så jag tog mig i kragen och skruvade ihop den sista bokhyllan. Det var dessutom den sista möbeln över huvud taget som skulle skruvas ihop, så nu är jag till sist klar med den biten iaf.


Sista bokhyllan ihopskruvad - haleluja!


Medan jag grejade, så ville barnen pyssla, så jag plockade fram lite grejer åt dem för att dekorera ramar:


Pysselfabriken är öppen...


Och så här blev resultatet:


Sonens ram till vänster, dotterns till höger.


Jag fick även packat upp mina kokböcker, och det var ett kärt återseende. Jag älskar mina kokböcker, och kan ägna timmar åt att sitta och bläddra i dem.


Kokböckerna har kommit på plats.


Nu har jag burit de sovande barnen in i säng (de somnade på soffan, båda två, medan jag plockade), diskat, och satte mig ner för att blogga lite och kolla om 3:an och 5:an kommit igång igen. Har haft lite problem med att kortet tappar bort inställningarna. Anyway, kollade även ifall jag fått några av de kanaler jag har beställt - och nu är de igång! :-D Tv4-paketet rullar, vilket innebär att mina två absoluta favoritkanaler äntligen är tillgängliga igen (har varit utan dem sen mellandagarna) - Tv4 Fakta och Science Fiction-kanalen. Förra året på påsken, när det var bara äldsta grabben och jag, så bodde vi praktiskt taget framför SciFi-kanalen hela påsken, och gjorde inget annat än att titta på tv och äta. Jag misstänker att det blir en upprepning i år ;)


Nå, nu ska jag sticka ett par varv på dotterns vantar, sen får det bli sängen. Dottern ska till dagis, men den hostiga sonen får nog vara hemma med mig, tror jag. Dessutom är ju hans galonisar (som är fleecefodrade) och stövlar dyngsura, så det är ju lika bra. Dotterns avdelning ska på utflykt i morgon, annars skulle nog även hon fått vara hemma. Sonen var dock iväg med sin avdelning idag, och då måste givetvis dottern få gå i morgon, så är det ju bara.


Kvällstrött och osminkad.


God natt med er! :-)

Av /A - 16 mars 2009 23:06

Det har varit en lång dag, och jag är hemskt trött. Ska strax krypa ner med barnen och försöka sova några timmar.


Vi hade en relativt lugn morgon med massa mys och bus i sängen innan vi klev upp och käkade frukost. Nå, barnen åt iaf frukost, jag hann inte riktigt med. Kokade kaffe som jag inte heller hann dricka något av innan det var dags att bege sig, så jag slet fram termosen och tog helt enkelt med mig det till skolan. Dessutom kunde jag ju bjuda några av klasskompisarna också på kaffe då. Och för att göra det hela ännu bättre, så hade Håkan (läraren) tagit med sig en stor korg med kanelbullar och en korg med småkakor, som kompensation och ursäkt för att han hade dubbelbokat förra måndagen, så att vi kom till skolan helt i onödan då. Kaffe hade han dock inte kunnat fixa, så han inledde lektionen med att ge alla tillfälle att gå till cafeterian och fixa kaffe/te/dricka.


Som väntat, så lossnade det för mig medan vi satt på genomgången av upplägget inför den populärvetenskapliga essän, och plötsligt visste jag bara vad jag skulle skriva om: Hjärtat. Både ur medicinsk och kulturhistoriskt perspektiv. Problemet är bara att essän ska vara 5 sidor lång - inklusive försättsblad och referenslista, vilket innebär att den i praktiken bara blir 3 sidor lång. Tre sidor är inte mycket på ett sånt omfattande ämne, så jag kommer inte kunna göra mer än att skrapa på ytan.


Efter genomgången blev det långlunch, och vi var ett gäng som bänkade oss i Maticum. Vi har blivit ett riktigt sammansvetsat gäng på den här korta tiden vi pluggat tillsammans, och diskussionerna pågick hela tiden runt bordet. Jättekul!

Introduktionen till Tala-kursen var inte mycket att ropa hurra för, det var mest bara repetition av alla basic-grejer vi läst de senaste veckorna, vilket ledde till att det hela blev mördande tråkigt. Men det blir nog desto roligare framöver. Nästa vecka ska vi ha egoföredrag och hålla tal om oss själva, och veckan därefter ska vi hålla lite mer omfattande tal och dessutom bli filmade när vi håller talen. Kul och lärorikt (undrar dock om jag möjligtvis kan gå ner 20 kg innan dess ;-)).


Det blev sent innan dagen var över för barnen och mig. Vi stannade till på affären en snabbis på hemvägen också, så klockan var 18 när vi klev innanför dörren här hemma. Drog igång Bolibompa åt barnen och kastade mig igång med matlagningen omedelbart, så att minstingen skulle hinna äta innan han somnade. Det blev middag framför tv'n idag, och jag lovade även att vi kunde titta på tecknat en liten stund efter att vi borstat tänderna. Sagt och gjort. Vid 19 var godnatt-proceduren med tandborstning osv klar, och barnen kröp ner under varsin filt i soffan. Jag gjorde dem sällskap med en ny stickning - har fått kasta på till ett nytt par vantar åt dottern, för idag slarvade hon bort andra paret på bara ett par veckor. Det blir Norge-inspirerade vantar denna gång ;-)


Norge-vantar åt dottern.


Tog ett välbehövligt bad nu ikväll också, och passade på att läsa klart Tusen strålande solar. Bra bok, som har fått stå till sidan lite till fördel för tentapluggande, och en bok som även varit lite svårläst en stund. Det var ett stycke i boken som handlade om barn som far illa och en mor som måste "ge upp" sitt barn på sätt och vis, och min egen och barnens situation just nu gjorde att det helt enkelt blev för jobbigt att läsa den. Men nu har jag äntligen läst klart den. Bra bok - rekommenderas!


Nu är det hög tid att sova. I morgon ska jag till stan efter att barnen är lämnade på dagis, för att träffa ett gäng kompisar på tjejfika! :-D Ska bli sååå roligt! Hoppas bara jag kan slappna av och sova inatt...är rätt stressad och spänd över hela grejen med barnen, och har till sist kommit så långt att jag letat rätt på telefonnummer till en advokat. Vi får väl se vart det här slutar...


Nej, god natt med er, vi hörs i morgon! :-)

Av /A - 15 mars 2009 23:03

Det har varit en relativt lugn söndag. Åkte till Knivsta och hälsade på M&J, innan M och jag åkte till Järfälla och hämtade mina barn. Sen tillbaka hem, via Knivsta där vi plockade upp Johan och Emma. Åkte även förbi deras nya lägenhet en sväng, så nu vet jag vart de kommer bo sen :-)


Väl hemma så blev det middag, och idag testade vi Tikka Masala. Betyg: Ok, men inte mer. Åtminstone inte med snabbvariant-såsen från Ica.


Tikka Masala.


Eftersom det är söndag, så blev det givetvis efterrätt:


Vaniljglass med chokladkross, marshmallows (hade bara stora, så jag klippte dem i mindre bitar), choklad- och kolasås, tutti-frutti-strössel och några rån. Barnens betyg: Klart godkänt :-)


Efter maten blev det en stunds vila och mys, innan barnen plockade fram papper och pennor, och jag tog mig själv i kragen och började röja i mitt sovrum. Klädförvaringen har varit ett halvlöst problem bara, och det stod grejer överallt där inne. Hade inte ens lyckats få upp gardinerna än. Än mindre skruva ihop helveteshyllan. Jag lovar, jag kan montera vilken köksinredning som helst med förbundna ögon, det är ingenting i jämförelse med helveteshyllan. Inte för att den är svår rent tekniskt, utan därför att varje gång du blinkar eller ens tänker tanken på att sträcka ut handen och sätta dit nästa skruv eller hyllplansfäste, så säger det bara POFF! och så ligger hyllan för sjutusende gången återigen i molekyler vid dina fötter. Den är gräslig. Ihopsättningen av den kan liknas vid renodlad tortyr. Men jag lyckades. Naturligtvis. Den möbel finns inte som jag inte kan få ihop.


Den är dock anskrämligt ful, och eftersom jag tänkte använda den som garderobslösning för mina egna kläder (en del av dem iaf), så letade jag rätt på en gardinspiral med tillhörande krokar, klippte till den i lagom längd och skruvade fast den upptill, så att jag kunde sätta ett draperi framför - och voila!, jag hade en garderob :-)


Garderobslösningen. Till vänster är gallerkorgstornet, som innehåller alla barnens kläder, och som också ska kamoufleras på lämpligt sätt sen.


Medan jag höll på, så hade jag bäddat ner barnen och dragit igång en sago-cd, så de somnade medan jag pysslade med alla kläder.


Sovande sötnosar.


Jag fick även upp gardiner i sovrummet till sist, samt den stackars ögonlösa duvan jag sydde för några år sedan (dottern pillade bort ögonen på den när hon var liten).


På motsatta väggen bor ett par av mina bokhyllor, där några av mina böcker kommit på plats.


Passade även på att sortera ut en del av barnens urvuxna kläder. Nåt du är intresserad av Morgana? Mestadels pojkkläder i storlekarna 92-104, men ett och annat plagg i storlekarna både över och under också. Det är byxor, tröjor, t-shirts, strumpor, shorts osv, samt en bävernylonoverall i stl. 92 som inte ens syns att den är använd. Och apropo kläder...


...så har jag den här ljusrosa och vitrandiga skjortan i stl 92, som bara använts ett par gånger - kan det vara nåt åt Vilje till bröllopet? Eller har han hunnit växa ur den storleken? Hojta, jag kan ta med den också på tisdag om du vill :-)


Nu är det sovdags. Vi har en lång dag framför oss i morgon. Barnen ska på dagis, och jag har en infoträff om den populärvetenskapliga essän på förmiddagen, och börjar en ny kurs under eftermiddagen. Ska egentligen gå till kl 17 då, men kommer antagligen sluta tidigare för att hämta barnen på dagis. Tycker inte de ska behöva ha så långa dagar på dagis.


Sovdags. Nattinatt! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards