Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Spegel, spegel på väggen där...

Av /A - 27 mars 2009 09:58

Usch! Min spegelbild och jag är inte alls överens just nu. Inte ett dugg. +4 kg (nästan) sen jag fimpade, vilket är fyra kilon åt helt fel håll. Det ska ju stå ett minus före!


Har mått rätt kasst på sistone, och det i kombination med de hormonsvängningar rökstoppet gav upphov till, har lett till en överkonsumtion av snabba kolhydrater. Men nu har det vänt, äntligen. Kroppen börjar vänja sig och hormonerna har taggat ner lite. Nu är det socker-detox som gäller. Det är SÅ skönt! Mycket frukt, grönsaker och långsamma kolhydrater. Det är ju så jag oftast äter. Lustigt nog är det bara när jag äter så som jag får frågan om jag går på någon sorts diet...Go figure.


Nå, nu har skeppet vänt iaf, och de fyra extrakilona ska bort, samt ett gäng till. Får dock lägga inköp av träningskort på is på obestämt tid, eftersom min trasiga hälsena aldrig vill läka, och jag inte vill lägga en massa pengar på ett kort jag kanske inte kan utnyttja. Jag får hålla mig till promenader och hemmaträning i första hand, och springa de dagar hälsenan håller för det, så kanske jag kan lösa ett kort längre fram.

Tog en långpromenad med Emma igår förresten, och gick på upptäcktsfärd åt ett håll vi inte gått tidigare. Det slutade med att vi hamnade vid Ekeby Bruk, vilket var lite roligt. Det var där jag först började studera i Sverige, så man kan väl säga att det var startskottet för den utbildning jag idag står mitt uppe i. Minns att jag läste företagsekonomi då, bland annat. 


Ekeby Bruk, ursprungligen en tegel- och keramikindustri som anlades 1886. Idag innehåller de gamla fabrikslokalerna mestadels olika småindustrier och gymnasieskola.


Den här helgen, med start igår, hjälper jag M&J att flytta. I skrivande stund sitter de och skriver kontrakt på nya lägenheten, och därefter åker de och besiktigar sin bil. Sen ska vi åka till nya lägenheten en sväng innan vi åker till den gamla och packar det sista, och börjar köra grejer. Som tur är mår jag bättre idag, och har slutat kräkas.


Åt pizza igår när vi höll på, och alldeles för mycket dessutom, vilket fick min mage att bli alldeles galen. Jag tål inte så fet mat längre, jag blir kanondårlig av det och bara kräks. Hamburgare också, även om jag brukar klara mig från att kräkas. Men jag blir fruktansvärt illamående, får ofta ont och bör inte befinna mig alltför långt bort från en toalett. Min kropp är inte van att äta sånt längre, det är som om jag ätit tvättmedel eller nåt. Kroppen vill bara stöta bort det. Däremot kan jag äta hemlagad pizza eller hamburgare, det brukar gå bra. Eller bättre åtminstone...det är en fördel att ha nära till toan även då, faktiskt. Men jag brukar inte kräkas iaf.


Här om dagen hade de en kundvagn på mitt Ica med lite smått och gott i, och där fanns det även en kokbok för vegetarisk matlagning för en femtiolapp, som jag la vantarna på. Känner att jag behöver lite inspiration på den fronten. Och mera kunskap, i synnerhet om baljväxter och sånt. Jag tycker ju hemskt mycket om frukt och grönsaker, är inte så förtjust i fet mat, och tycker att kött tenderar att innebära att man använder en massa extra fett för att tillaga det. Så jag behöver lite ny inspiration på god, nyttig och inte så fet mat.


Vegetarisk kokbok, och ännu en ny skolbok.


Annars är ju en av mina favoriträtter Fried Rice Chicken med Chili Fish Sauce, dels för att jag tycker det är gott, men även för att den inte är så fet. Kyckling, ris och ägg, och lite grönsaker, som man snabbt fräser ihop i lite olja, och så med Chili Fish Sauce till...perfekt. Det är mat som gör min kropp glad. Inte minst själva chilin, som ju utöver att vara nyttig i sig, även stimulerar kroppens endorfiner. Sånt gillar vi :-)

Chili Fish Sauce har förresten tagit steget upp till att bli min favoritsmaksättning till både det ena och det andra. I Thailands används det istället för salt t.ex., och jag börjar allt mer anamma samma princip.


Chili FIsh Sauce.


Jättegott till äggröra, bland annat.


Köpte förresten jordgubbar här om dagen. Inte mycket smak på dem så här års, men jag kunde inte motstå. De är min absoluta favoritkälla till antioxidanter :-D Kanske skulle plantera ett par jordgubbsplanter i en kruka på balkongen sen?


Antioxidanter! :-D


Nej, nu ska jag sjunga lite innan M&J kommer tillbaka. Skrålar lite rockopera med jämna mellanrum nu för tiden, vilket utöver att vara kul även har en praktisk effekt. Vi håller ju tal stup i kvarten på universitetet, och då ingår det även att ha en röst som hörs, som bär och som inte är så monoton att folk somnar. Jag har alltid använt mig av olika sångtekniker (har ju fifflat en del inom det området som ung) inför såna saker. Uppvärmning av rösten och stämbanden, andning, att arbeta utifrån diafragma...såna saker. Och opera är faktiskt ett väldigt bra sätt att träna rösten, tycker jag :-)


Vi hörs ikväll nån gång...tror jag. Om jag hinner och orkar och så. Vet inte hur mycket vi kommer köra idag, det beror lite på vad M&J själva orkar, men det är väl inte omöjligt att hela kvällen försvinner innan vi ger oss.

 
 
Ingen bild

Morgana

27 mars 2009 11:04

BLÄK för kräk!!!
Hoppas att du mår bättre nu!
Här blåser det som tusan idag, så jag lär gå och elda en stund för att få upp värmen igen :-)
Lycka till med flyttkörning!
Kram på dig

 
Ingen bild

Peter

29 mars 2009 18:16

Kul att du anamat det Thailändska matkulturen lite med maten..Chili ökar förbränningen oxå..Men det vet du ju säkert:P

 
Ingen bild

/A

29 mars 2009 22:44

@Morgana: Jodå, det gav med sig. Det är bara att acceptera att man inte tål den typen av mat i någon större omfattning längre.

Blåste ja...vi höll på att blåsa bort stundtals *s*. Men det gick bra. Kram!

@Peter: Jo, jag jag har alltid varit matintresserad, och plockar gärna på mig såna där favoritgrejer undervägs, som sedan blir en del av min egen matlagning :)

Jo, det visste jag. Chili var väldigt "inne" på den tiden jag läste till aerobicsinstruktör och tränade mycket, så då diskuterades det både i det vida och det breda :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards