Alla inlägg under november 2009

Av /A - 12 november 2009 21:37

Det är underbart med barn. Det fick min klasskompis, också trebarnsmamma, erfara (återigen) här om dagen. Hon hade kommit in i yngsta sonens (5 år) rum, där han satt och lekte med fyra leksaksfigurer.

- Vad gör du?, frågade mamman.

- Leker med mina kompisar, svarade sonen.

- Jaha, vad heter de då?, frågade mamman.

- Tönt, Fjant, Snopp och Bånge, var grabbens svar...Flört


Nåväl. Så kan det vara att ha barn. En annan sak man får uppleva som förälder är ju alla dessa föräldramöten. Jag har ikväll varit på föräldramöte på lillebrors dagis, det första sedan vi flyttade hit i februari. Tyvärr fick jag istället offra dotterns teaterföreställning i Stockholm, men det är ju så det är...ibland blir man tvungen att välja mellan barnens olika "tillställningar", och jag kände att jag behövde prioritera mötet den här gången. Och sen var ju hennes pappa på teaterföreställningen, så det var ju inte så att ingen av oss kom.


Hur som helst, så hade de ett lite annat upplägg på det här föräldramötet jämfört med de jag varit på tidigare. Det var trevligt, avslappnat och även roligt. Bland annat fick vi teckna våra egna porträtt, som sedan sattes upp på en dörr, där barnen i morgon ska få försöka gissa vems mamma/pappa som är deras. Vi får väl se om lillebror känner igen mig då Tungan ute


Anyway, det jag egentligen skulle berätta var att det var första gången under de 15-16 år jag sprungit på allehanda föräldramöten som jag faktiskt inte kände mig som en fjortis som smugit in på pensionärsbaluns. Haleluja! Där fanns inte ens en storblommig kjol så långt ögat nådde Skrattande


Annars så har dagen innehållit den sedvanliga lämningen och hämtningen på dagis, följt av ett besök på biblioteket på vår institution. Hade tre noveller som stod på läslistan inför nästa vecka, och samtliga fanns enbart som läsexemplar på biblioteket. Kände mig måttligt inspirerad att deala med dem idag, eftersom min mens anlände med buller och bång sent igår kväll, men har man planerat, så har man planerat. Så jag släpade min lekamen dit, och betade av eländet.


Som belöning gick jag istället och fikade med världens bästa Morgana efteråt. Ett par timmars prat om allt möjligt, i sällskap av en stor, varm chilichoklad med lite grädde, var precis vad jag behövde. Sen blev det en snabb sväng på affären på hemvägen, där jag införskaffade en liten överraskning åt lillebror tills nu ikväll. Jag köpte mjölk, O'boy och saffransgifflar, som vi har myst med. Och dessutom kom det leksakskatalog från Barnens Hus idag, vilket alltid är en stor källa till glädje för barnen, åtminstone i det här hushållet.


Nu är det kväller, och jag njuter av att inte behöva gå ut mer ikväll. Faktum är, att när jag stod och väntade på bussen runt 18:15 för att åka på föräldramötet, så kändes det oerhört slående hur sällan jag är ute och åker på kvällstid. Tror det är bara andra gången i höst som jag åker buss efter kl 18 på kvällen. Och det spelar ingen roll om jag är barnledig eller ej - jag är aldrig ute på vift om kvällarna. Nej, då kurar jag hellre ihop mig hemmavid, och bara myser.


Nå, nu ska det stickas lite innan det är sängdags. I morgon har jag planerat tvätt och städ för hela slanten, vilket har visat sig vara riktigt klokt planerat, eftersom jag kanske får fikabesök av någon särskild i morgon em/kväll...Flört

Av /A - 11 november 2009 19:25

Huuu, idag har jag varit (och är fortfarande) en riktig fryslort. Fast konstigt nog har jag frusit mest inomhus. En del av förklaringen ligger nog i att jag har haft svårt att somna på sistone, och jag fryser alltid när jag är trött.


Jag är inte den enda som är trött och hängig nu för tiden. Tycker alla omkring mig är det. Vet inte riktigt vad det beror på, men kanske är det vädret? Mulet och blött mest hela tiden, liksom. Det har inte riktigt varit den där vackra hösten vi brukar ha i våra trakter, tycker jag. Nej, det kan faktiskt få lov att bli vinter nu, tycker jag. Gnistrande snö och kyla, med vintersolen som lyser upp. Det vore nice.


Med åren har jag kommit att inse att jag faktiskt gillar alla årstider. Jag skulle inte vilja leva någonstans där man har samma väder året om. Visst kan det vara trevligt med några veckors sol och värme mitt i vintern, men jag skulle inte vilja vara utan vinter. Jag gillar vintersporter, som skidåkning och att åka skridskor, eller att åka pulka eller bygga snögubbe med barnen. Och det är ju inte jul om det inte är vinter och kallt och snöigt.


Jag längtar verkligen till jul. Och jag längtar till den 14 december, till sekunden efter att jag skickat in min B-uppsats. Efter det har jag i princip ledigt ända fram till 11 januari. Välbehövligt! Sen blir det litteraturstudier nästa termin, vilket faktiskt känns som ett välkommet brejk från retoriken, som just nu känns tung och seg. Fast det blir inte precis lugnt och avslappnat i vår, det är otroliga mängder litteratur vi ska läsa. 3-4 romaner per vecka, som det verkar, och ett antal noveller och lite annat smått och gott. Tur man gillar att läsa Glad


Jag skulle kunna göra en lång lista på allt jag borde och skulle kunna göra ikväll, men jag känner mig vansinnigt orkeslös just nu. Kanske beror det lite på att min mens är i antågande också, vilket i sin tur får mig att tänka på att jag faktiskt inte haft någon pms alls den här månaden. Ingenting. Nada. Det är ju lite lustigt, all den stund jag haft det varje månad de senaste åren, även om det är ganska lindrigt (åtminstone jämfört med de som verkligen plågas av det. För min del yttrar det sig mest bara i dåligt tålamod och kort stubin). Men den här gången - inte en tillstymmelse till något sådant. Däremot har jag haft ont i brösten de senaste dagarna, ungefär som när man är gravid. Fast det är jag inte.


Jaja, det är ju bara att tacka och ta emot vad gäller frånvaron av pms iaf. Och...hm...det slog mig just att det dessutom råder en total frånvaro av sug efter både choklad och kakor och allt vad det nu är jag kan bli sugen på just veckan innan mens. Inte ens det. Very weird. Men bra på sitt vis. Åtminstone blir vågen glad då Flört


Nej, det får bli en soft kväll tror jag. Inget tokpluggande. Spåna lite på uppsatsen kanske, sådär rent mentalt bara, och i övrigt ägna mig åt att titta på julfilmer och att sticka. Blir nog lagomt.

Av /A - 10 november 2009 22:37

Jag är lite dålig på att uppdatera just nu. Jag tycker inte riktigt jag hinner, samtidigt som jag inte riktigt orkar vara online speciellt mycket nu för tiden. Men jag är här. Har fullt upp med det vanliga. Ungar, studier och...tja, karlar. På sätt och vis. Anyway, mycket blir det. Julklappar ska tillverkas och B-uppsatser skrivas. Julpysseldagen ska planeras och det ska skrivas hemtenta. Nästan så det känns lite mycket nu, faktiskt.


Men lite bilder ska ni få iaf Glad


 
Busiga barnen.


 
Lek i badet.


 
Strumppåklädning.


 
Pysselrummet börjar arta sig. Väntar dock fortfarande på mer hyllor, så att jag kan få packa upp alla saker.


 
Vi har ett ordentligt arbetsbord iaf.


 
Lite halvfärdigt här dock...Dockhusen ska få flytta ut (måste bara komma på vart de ska stå), och alla barnböcker ska få flytta in i en av bokhyllorna, så fort de kommer hem. Sen blir det ett extra bord för barnen att hålla till på, ifall jag ockuperar stora bordet, och i hörnet ska båda stafflierna stå.


 
Kurzeme-vantarna är klara! Här på blockning, och så fort de torkat kan jag börja använda dem. Välbehövligt, för det blåser kallt ute om dagarna nu, och vantarna är riktigt varma och sköna.


 
Apelsinstrumporna blockas också nu, så snart kan jag slå in en julklapp till.


Annars så har inbjudningarna till pysseldagen börjat komma fram. Åtminstone det som gick till Gävle, för det kom ett samtal därifrån idag, med bekräftelse på att de kommer. Jättekul! Jag vet inte om de andra har hunnit få sina inbjudningar också, det kanske dröjer tills i morgon, beroende på hur posten sorterar.


Nu blir det lite mer julklappstillverkning, innan det är dags för sängen. Nattinatt på er! Glad

Av /A - 8 november 2009 10:27

En rätt så lugn och skön söndag i Regnbågspalatset. Barnen ska bada, och de ska få göra farsdagspresenter. Jag ska plocka och städa lite till, och kan ju konstatera att det blev en enorm skillnad i hemmet efter att jag burit in större delen av alla pyssel- och handarbetsgrejer in i pysselrummet. Plötsligt finns det lite YTA här! Man kan andas igen. Helt fantastiskt! Har dock inte plockat i ordning i pysselrummet än, men ska börja med det idag. Fast jag har bara en hylla än så länge, så det dröjer lite innan jag får allting på plats. Jag hoppas dock hinna göra klart där innan den 6. december, när vi ska ha pysseldag.


I eftermiddag åker båda barnen tillbaka till sin pappa igen, trots att lillebror egentligen skulle ha stannat kvar här i två veckor. Det beror på att han missade dagisfotograferingen här (han var hos sin pappa då, och dagispersonalen här glömde meddela mig när fotograferingen skulle vara), men de har fotograferingen i Stockholm på tisdag. Han kommer alltså hem igen tisdag eftermiddag.


Pappan åkte iväg med sonen för att försöka få honom klippt inför fotograferingen, för typ femte gången i rad. Gossen brukar tvärvägra klippning så fort det blir hans tur, även om det går bra att vänta innan. Nu brukar jag normalt sett klippa barnen själv, men eftersom det har verkat vara viktigt för pappan med hela frisörgrejen, så har jag inte protesterat på det. Hur som helst, förra veckan hade de gjort ett nytt försök igen, och den här gången gick lillebror faktiskt med på att bli klippt. Men på fråga från frisören om hur han ville klippas, så hade han svarat "Kort, så jag inte behöver komma tillbaka på länge!" Flört


Efter att barnen åkt på eftermiddagen så kommer jag nog ta det rätt så lugnt. Lånade första säsongen av Lost av M&J igår, så det blir nog att titta lite på den och att sticka, medan jag funderar lite mer på vad jag ska skriva B-uppsats om. Första kursträffen är i morgon, och även om jag har en idé om vad jag ska skriva om, så är jag fortfarande inte helt hundra på ämnesvalet.

Av /A - 7 november 2009 17:35

Herregud, vilket kaos vi har här hos oss. Men så fort vi får ordning på pysselrummet, så tror jag nog det kan bli väsentlig skillnad. Har iaf ägnat en del av dagen åt att fixa där inne, och kan ju konstatera att stora garderoben blev nästan tom efter att jag plockat ut alla pyssellådor...det säger ju en del.


Nu ska det gräddas pannkakor. Och förhoppningsvis får jag liv i lillebror snart också. Han sov länge idag, men var ändå toktrött under förmiddagen. Vid 13-tiden tokslocknade han, och det går fortfarande inte att få liv i ungen...Det är ju inte utan att man undrar vad sjutton de gör med honom där borta hos pappan.


Nej, pannkakor var det...


Trevlig lördagskväll på er!

Av /A - 7 november 2009 11:41

Okej, people. Nu ska vi bena ut ett och annat här, om svininfluensan och vaccinet.


Först - all information har jag inhämtat från forskningsrapporter och myndigheter, t.ex Smittskyddsinstitutet, krisinformation.se, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, CDC (Centers for Disease Control and Prevention - USA), Emea (European Medicines Agency) och WHO. En enda källa är en svensk tidning: Dagens Nyheter, och det rör uteslutande rapporteringen om att människor dött till följd av vaccinet.


Så. Jag förlitar mig alltså inte på kvällstidningarnas rapporter här nedan.


Om svininfluensan och dess utbredning:

Ur historisk synpunkt har det alltid funnits influensaepidemier, som ibland utvecklats till pandemier. Svininfluensan, eller A(H1N1) som den egentligen heter, är en av dem som utvecklats till pandemier. Och pandemi innebär alltså att det är en global smitta.


Svininfluensan är en typ A-influensa, vilket är den vanligaste och därför mest smittsamma varianten. Det är en droppsmitta som smittar dels vid kontakt, men som också är luftburen (om någon hostar eller nyser t.ex.)

Vi har nya influensautbrott varje år, oftast under vintersäsongen, vilket beror på att virus muterar och nya influensavarianter dyker upp.


Svininfluensan är inte i egentlig mening en "ny" influensa, det är fortfarande frågan om muterat virus, vilket är orsaken till att den drabbar åldersmässigt som den gör. De av oss som närmar oss 40 har ett långt bättre skydd än våra barn, eftersom vi har varit med tillräckligt länge för att ha hunnit bygga upp en  naturlig immunisering mot svininfluensan. Det är också anledningen till att de som faktiskt drabbas minst och som har det bästa naturliga skyddet är människor över 60 år, eftersom de i sin tur har varit med ännu längre, och har ett ännu bättre utvecklat immunförsvar mot just svininfluensan.


Jag har läst de forskningsrapporter som ligger till grund för utvecklingen av Pandemrix-vaccinet. Det är så att influensavaccin är något man forskar på fortlöpande, och när svininfluensan dök upp, så pågick det redan forskning på ett nytt influensavaccin, ett så kallat "mockvaccine". Ett fejkvaccin, helt enkelt. De baserade det på två andra influensa A-virus, de så kallade Vietnam- och Asien-virusen. När så svininfluensan dök upp, så började man även forska på och framställa vaccin med A(H1N1)-viruset.


Varför väljer man att vaccinera som man gör?

Jo, att man i första hand väljer att vaccinera riskgrupperna beror inte på att de nödvändigtvis löper större risk att bli sjuka. Men de löper större risk att bli allvarligt sjuka, och där konsekvenserna i långt högre grad kan leda till döden än för oss andra. Därför har man prioriterat de som har underliggande sjukdomar, gravida, kraftigt överviktiga, personer med multipla handikapp. Nästa prioriteringsgrupp är barn och äldre, den här gången med fokus i första hand på barn mellan 3 och 17 år. Det beror på att de inte hunnit leva tillräckligt länge för att ha utsatts för samma omfattning av influensavirus som vi andra, och de kliniska studierna har visat att barn i stort sett helt saknar skydd mot svininfluensan. Att även äldre prioriteras trots att de tycks ha det bästa naturliga skyddet beror på att om de insjuknar, så drabbas de hårdare och får oftare följdsjukdomar och komplikationer som direkt följd av influensan.


Forskningen har visat att barn svarar mycket positivt på vaccineringen, och de flesta uppnår ett fullgott skydd efter två doser. Det kan kanske tyckas onödigt att ge barn två sprutor med minimum tre veckors mellanrum, men detta är faktiskt för barnets bästa. Barn får en vuxen fulldos när de vaccineras, fast uppdelat på två tillfällen, alltså en halvdos per gång. Detta beror på att barnen får mindre biverkningar av själva vaccinet då, och att kroppen bättre tillgodogör sig vaccineringen. Vuxna som i övrigt är friska får i dagsläget en fulldos vid ett tillfälle.


Vad med biverkningarna?

Enligt dn.se har det dött fyra personer i Sverige kort tid efter att de fått sina vaccin mot svininfluensan. Det hör dock till saken att alla fyra hade allvarliga underliggande sjukdomar, som t.ex KOL, allvarlig hjärtsjukdom, allvarlig muskelsjukdom etc, samt att två av de avlidna var över 90 år, en var 74 år och den yngsta i 50-årsåldern. Den sistnämnda var den som hade en allvarlig hjärtsjukdom. Vi pratar alltså om människor som befinner sig i högriskgruppen, och där det inte är troligt att de skulle överleva att smittas med svininfluensan. Jag kan dessutom inte hitta att det fastslagits att det var influensavaccinet som var orsaken till att de dog - det är ett samband som dras av TT, som skickade telegrammet till dn.se, men som inte är medicinskt förankrat.


I övrigt är biverkningarna i huvudsak lätt feber (under 39 grader), muskelvärk, huvudvärk, frossa, forstoppning/diarré, hudrodnad och ont där man fått sprutan. De av oss som har små barn kommer känna igen de här biverkningarna, eftersom det är de biverkningar man kan drabbas av vid de allra flesta vacciner. Det är inte heller alla som drabbas. Den vanligaste biverkningen är hudrodnad och ömhet/ont där man fått sprutan, följt av frossa, huvudvärk och lättare feber. Hos mindre barn, i åldersgruppen 3-5 år, är lätt feber och irritation vanligast.


Bör man vaccinera sig?

Om man tillhör någon av riskgrupperna och frekvent umgås med andra människor, så är det rekommenderat att göra det, ja. Kan man däremot isolera sig själv i större eller mindre grad, så kan man naturligtvis väga riskerna annorlunda, om man är rädd att de dödsfall som skett kort efter att man tagit vaccinet de facto beror just på vaccinet. Jag skulle också rekommendera att man vaccinerar sina barn, även om jag hittills har varit av motsatt åsikt av principiella skäl. Jag anser att den här typen av sjukdomar i normala fall är bättre att drabbas av på naturlig väg, och att man på så vis bygger upp det egna immunförsvaret. Det som har fått mig att ändra åsikt är att de rapporter jag granskat visar att man löper högre risk att drabbas av svininfluensa än vanlig influensa, och att dess konsekvenser kan bli väldigt allvarliga för våra barn, som ju helt saknar ett naturligt grundskydd mot den här typen av infektion. Det är därför barn utan underliggande sjukdomar dör av det här.


Vi som är lite äldre, 30+ kan dock avvakta med vaccineringen om vi är friska i övrigt. Detta därför att vi redan har ett grundskydd som gör oss mera motståndskraftiga, och skulle vi drabbas av svininfluensan så kommer de flesta av oss inte uppleva den som värre än en vilken annan influensa som helst. Det är alltså ingen panik för oss, och så länge det i vissa landsting råder brist på vacciner, så tycker jag vi kan låta de som bäst behöver den få ha företräde.


Verkar vaccinet på én gång?

Nej. Det kan ta upp till två veckor innan immuniseringen kommit igång.


Tjänar staten något på den här masshysterin?

Nej. Tvärt om. I Sverige är läkemedel till viss del subventionerade, och det här innebär även att det måste sättas in ökade resurser både inom sjukvården och på administrativ nivå.


Är norrmännen inte riktigt kloka, som först ber om hjälp från WHO och därefter avvisar den?

Det är möjligt att norrmän är galnare än andra, men det är inte relaterat till influensavaccinet. Norge bad WHO om hjälp eftersom över 120 000 doser vaccin förstördes i en olycka, och man tvingades begära mer. WHO erbjöd då ytterligare hjälp i form av observatörer, vilket Norge har tackat nej till, med motiveringen att de gör det de kan och att observatörer inte kan förbättra situationen ytterligare.


Varför har Schweiz sagt nej till att ge vaccinet till barn under 18 år, gravida och äldre över 60 år?

Därför att de anser att forskningsunderlaget är för bristfälligt, vilket inte är en osanning i sig. Det har gått för kort tid från det att pandemin fastslogs i somras för att man ska hinna testa tillräckligt stora grupper. Det innebär dock inte att man administrerar otestade vacciner. Vaccinet är testat bland annat i USA och Tyskland, men tidsaspekten gör att man inte kunnat testa lika stora grupper som "normalt". Resultaten har dock varit entydiga i alla försök, och det är därför man ändå väljer att administrera vaccinet nu. Det i sin tur innebär dock inte att forskningsdelen är undanstökad, utan  det åligger varje läkare och sjuksköterska att rapportera alla inrapporterade biverkningar som uppstår, för att man ska ha så stor kontroll som möjligt. Det är därför också viktigt att alla som fått vaccinet faktiskt rapporterar in alla potentiella biverkningar som uppstått, därför att man ska säkerställa att det inte dyker upp faktorer som gör vaccinet olämplig för någon grupp, vare sig det handlar om att man har underliggande sjukdomar som normalt sett inte har betydelse för huruvida man tar ett influensavaccin eller ej, eller om det skulle visa sig att alla vänsterhänta plötsligt får grönt hår istället.


Viktigt att veta är att man även har ett hundratal sentinelövervakare i Sverige, vilket alltså är läkare på olika vårdinrättningar ute i landet som rapporterar in totalantalet patienter de har per vecka, och samtliga patienter som uppvisar någon form av influensasymptom, vare sig det handlar om svininfluensa eller ej. Detta för att skapa en så tydlig bild som möjligt av pandemin och hur den utvecklar sig.


Kan alla ta vaccinet?

Nej, vaccinet innehåller bland annat små mängder äggprotein, vilket gör det olämpligt för allergiker. Dock är det frågan om mycket små mängder, och det går att genom blodprov fastställa om man kan ta vaccinet eller ej. I förekommande fall kan man även ge vaccinet till den som är känsligare, men det är enbart i absoluta nödfall. Det är då även ett krav att det finns ett team på plats som kan vidta åtgärder för återupplivning om det skulle gå riktigt illa. Vi pratar nu alltså om det skulle uppstå en akut allergisk reaktion, ett anafylaktiskt chock, där det t.ex kan vara aktuellt att administrera adrenalin t.ex


Hur utbredd är svininfluensan nu?

Se länk nedan, rapporterat av WHO i går:

http://gamapserver.who.int/h1n1/geographic-spread/h1n1_geographic-spread.html


Hur många har dött i svininfluensan?

I Sverige har vi 3 konstaterade dödsfall till direkt följd av svininfluensan, i Norge 15 fall, och på världsbasis dryga 6000 människor.


Jag ska åka utomlands - bör jag vaccinera mig?

Ja, utan tvekan. Svininfluensan ökar fortfarande på de flesta ställena i världen, så oavsett om du ska resa till Japan, Thailand, USA eller någon annanstans där svininfluensa har brutit ut, så bör du vaccinera dig innan. Inget land har ännu rapporterat att de nått kulmen av pandemin, utan utbrotten ökar fortfarande på världsbasis.


Kan jag smitta mina husdjur med svininfluensa?
Indikationer tyder på att man kan smitta grisar, kalkoner, katter och illrar genom direktkontakt, men på den nuvarande tidpunkten är det inget som tyder på att detta påverkar utbredningen av svininfluensa utöver smittan människa till människa. Smittade djur utgör i dagsläget inget ökat hot mot människan.


Varför är det kvicksilver i vaccinet?
Det fungerar som konserveringsmedel, och det är mycket liten mängd som inte är skadlig för oss.


Hur kan jag skydda mig mot svininfluensan?

Det viktigaste är att vara noga med handhygienen. Sprita händerna noga. Droppsmitta innebär att det räcker att du tar dig  själv på näsan eller kliar dig i mungipan för att du ska överföra ett virus du själv bär på till någon du därefter skakar hand med t.ex


Jag är inte orolig för att få svininfluensan - bör jag vaccinera mig ändå?

Ja, det finns faktiskt en poäng i att vaccinera sig även för oss som inte löper någon större risk att drabbas allvarligt av svininfluensan. Detta därför att även om vi själva skulle klara av ett influensautbrott kan ha människor i vår omgivning som inte skulle tolerera smittan lika bra. Du smittar i första hand innan du blivit sjuk, och därför omedvetet, och har du människor i din omgivning som har allvarliga underliggande sjukdomar, eller ett yrke som innebär kontakt med många människor eller människor med allvarliga underliggande sjukdomar (som hälsovårdspersonell) så bör du vaccinera dig av hänsyn till din omgivning. Att deklarera detta som en pandemi innebär dels att det är något som sprider sig snabbt och på världsbasis, men också att det är viktigt att försöka stoppa spridningen så snabbt som möjligt. Klassificeringen "pandemi" innebär att det är andra protokoll än vanligt som gäller, och det är därför man från myndigheternas sida går ut och rekommenderar alla att vaccinera sig.


Varför vaccinerar man inte barn under 6 månader?

Man tar det säkra före det osäkra i det här fallet. Man vet helt enkelt inte hur så små barn skulle reagera på vaccinet, och väljer därför att inte vaccinera de allra minsta. De utgör inte heller någon stor grupp ur smittsynpunkt.


Så. Det var väl det mesta jag hade att säga om svininfluensan och vaccinering, tror jag...Ni får hojta om jag missat något väsentligt Glad

Av /A - 7 november 2009 09:05

Det tog sin tid att somna inatt, som förutspått, men OJ vad jag har sovit gott nu när barnen är hemma igen! För all del får jag mera utrymme när jag sover själv i sängen, eftersom lillebror envisas med att vilja ligga mig på nätterna, men jag sover ändå bättre när jag har sällskap där inne.


So. Planer för dagen. Inget stort egentligen. Det ska städas och diskas lite, och vi ska plocka i ordning mera i pysselrummet. Börjar verkligen behöva de där hyllorna nu...måste höra med M&J om de kanske kan få in dem i nya kombin, det vore ju smidigt. Annars så blir det nog rätt så lugnt idag. Vet inte ens om vi ids gå ut idag, det ser väldigt grått och trist ut ute. Det ska vara för att posta våra inbjudningar möjligtvis, men det är ju ingen panik. Kan ju lika gärna posta dem i morgon, eftersom det är helg nu.


Nåväl, det finns mer att berätta, men det kommer senare idag. Tjejer - de av er som inte fått lösenordet till mina låsta inlägg kan ju bara hojta, så kommer det per mail eller på FB. Ja, ni vet själva vilka ni är. Oktobrisar och så.


Nu ska även jag äta lite frukost Glad

Av /A - 7 november 2009 00:34

Det lär bli fullt under granen i år. Har redan fyllt en flyttkartong med julklappar, och lär nog fylla minst en till innan jag är klar. Har slagit in ett par julklappar till ikväll iaf, skrivit klart inbjudningarna till pysseldagen och börjat spåna lite på vad jag kommer behöva införskaffa av materiale och vad vi ska bjuda på. Det svåra är inte att hitta på varken pyssel eller något att bjuda på ifall alla kommer (då blir vi ett redigt gäng, vilket vore jättekul), det svåra är att begränsa sig. Får nog dela upp det på lite olika stationer också, så alla får plats. Men det löser sig - finns det hjärterum, finns det stjärterum Flört


Jag hann inte riktigt göra klart tummen på Kurzeme-vanten, för jag ägnade säkert en timme åt att leta både högt och lågt efter mina frimärken. Ett tag var jag heligt övertygad om att det var det där svarta hålet som nu och då glider igenom lägenheten som hade svalt dem, precis som det brukar svälja strumpor, nycklar och viktiga papper, men till sist lyckades jag lokalisera dem. Det innebar dock att det bara blev en halv tumme ikväll Tungan ute


Egentligen borde jag sova nu, men jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt ikväll. Det tycks nämligen vara så att det har kommit in en ny granne i en av de angränsande portarna, och den här människan spelar musik så högt att till och med jag reagerar på det. Annars brukar jag ytterst sällan reagera på det, än mindre störas av det, men här pratar vi en ljudvolym som upplevs som om man sitter direkt framför en av förstärkarna på en hårdrockkonsert. Vi pratar VOLYM här nu, med andra ord. Men vet ni vad det värsta är? Den människan bor inte ens i en angränsande lägenhet till mig! Vi delar varken tak/golv eller väggar med varann. Han bor på en helt annan våning, och ändå är det så högt hos mig. Hur ska det inte låta inne hos hans närmaste grannar då?


Klaga kan jag dock inte göra. För det första kan jag inte gå ut härifrån till nästa trapphus och lämna mina barn ensamma här under tiden (jag gjorde det misstaget en gång när lillebror låg och sov, och jag bara skulle springa ut med soporna. Var borta max 4 minuter, men ungen vaknade givetvis, och låg och skakade av rädsla när jag kom upp, för att han inte hade hittat mig...), och för det andra kan jag inte ringa någon störningsjour eftersom jag har typ 3 öre på mobilen. Yeay. Bara att uthärda. Fast jag undrar...kan det vara de sju dvärgarna som bor i den lägenheten tro? Det låter åtminstone som om någon går loss på betongväggen med hacka lite då och då.


Jaja, jag är inte tillräckligt störd av det hela för att vara irriterad i egentlig mening. Det är fredag kväll och det är ett studentområde. Klart de ska få festa, inget konstigt i det, även om jag nu inte är någon stor fan av sådant själv. Men det hade nu varit skönt att få sova lite också...


Förresten, för den som undrar:


  
provided by: www.unclaimedmoney.net


Det går undan nu! Glad

Ovido - Quiz & Flashcards