Alla inlägg under november 2009

Av /A - 17 november 2009 19:15

Äsch. Infektionen har krupit ner i lungorna under dagen, och jag mår bara sämre och sämre. Får jag nu hög feber på det här (den är måttlig nu), så blir jag tvungen att greja ett blodprov för att utesluta svininfluensan. Inte för min egen skull, utan för alla jag umgåtts med på sistone. Vilket är en hel del människor. Både privat, på universitetet och på dagis.


Jag tror dock att det bara är en vanlig hals-lunga-infektion, eftersom jag inte har jättehög feber. Vi håller tummarna för det iaf, eller hur? Glad

Av /A - 17 november 2009 13:03

Lite vila var välbehövligt, fast det känns fortfarande som om jag blivit överkörd av 13 ångvältar. Minst. Idag har man en hals som känns som om man käkat taggtråd, en röst som en seriekrock och ett utseende som ett gruvlok.


 
Gruvlok.


Men man får ju se det positivt. Det kan ju bara gå uppåt. Så i morgon satsar jag friskt på en hals fylld av hönsnät, en käck whiskeyröst och ett utseende som en Åkerman H12 Flört


 
Åkerman H12.


Av /A - 17 november 2009 10:00

Hujedamig, som jag låter. Igår lät jag lite käckt whiskeyhes, idag låter jag som en seriekrock. Och det känns som om jag käkat taggtråd hela natten, vilket jag är rätt säker på att jag inte gjort. Jag var vaken större delen av natten, så jag borde ha kommit ihåg det om jag hade serverat mig själv taggtråd. Tror jag.


Lillebror har också sovit oroligt, han vaknar hela tiden och behöver dricka. Hans hals känns nog också lite som om han ätit taggtråd, skulle jag tro. Men han är skapligt pigg ändå idag. Bitvis iaf. Han leker en stund, och kommer sedan och kryper upp i mitt knä och vilar lite. Eller ligger på soffan och tittar på barnprogram.


Nej, idag är det mysbrallor på och hemmadag, helt klart. Ska försöka arbeta lite med min uppsats iofs, i den mån jag har hjärnkapacitet till det. Kanske sova lite.


Sova lät bra. Tror jag börjar med det. Blundar en kvart eller så.

Av /A - 16 november 2009 23:54

Jodå, lite hinner jag sticka också. På stickorna ikväll: En kofta åt dottern. Måtte jag bara ha tillräckligt mycket garn hemma till den...Glad


 

Av /A - 16 november 2009 22:24

Av /A - 16 november 2009 21:13

Det har varit en halvkrassligdag hos oss. Fixade lite ärenden mitt på dagen, men annars har vi bara varit hemma. Lillebror har lekt, i den mån han har orkat, och jag har pluggat. Massor. Eller ja...Nästan bara pluggat.


Jag har tävlat lite också. Fick ett ryck och trillade in här, där jag hittade en väldans massa konstiga tävlingar. Bland annat en där man kunde vinna en noshörning i betong. Det kändes väldigt rätt. En noshörning i betong lagom till jul. Alla borde ha en betongnoshörning. Tror jag. Jag kanske kan ha den som vakthund? Eller ja...vaktnoshörning blir det förstås. Borde avskräcka vilken dörrförsäljare som helst att mötas av en sån.


Eller så kanske man kan ha den som brevpress? Hm. Får nog bli för räkningar, för det är i stort sett de enda brev jag får. Räkningar och reklam. Eller så kanske jag kan klä ut den till halmbock över julen. Eller ren? Tomtens släde dras av en noshörningsren i betong? Ptja, varför inte.


Nåväl. Först måste jag ju vinna den förstås. Vilket jag säkerligen gör. Tävlar man om godis, dvd-spelare och andra såna saker, så kommer man garanterat vinna noshörningen i betong. Så är det ju. Så medan jag väntar, så tänker jag äta pepparkakor med smör och dricka O'boy. Det gör jag därför att det är synd om mig. Ifall ni undrade. Jag har också ont i halsen, och det blir både vab och vav i morgon. Vård-av-barn och vård-av-vuxen. Jajemen. Tror rent av jag får ta fram stickningen också, och kanske andra säsongen av Lost, i syfte att kurera mig själv *lägger till en demonstrativ hostning för säkerhets skull*.

Av /A - 16 november 2009 10:03

Det blev en orolig natt. Lillebror vaknade stup i kvarten och var törstig och hade ont i halsen, och för varje gång han vaknade, så ville han berätta en historia eller ett skämt för mig. Sötnosen Glad Vi är med andra ord en smula trötta idag. Det bådar väl inte alltför gott inför morgondagen heller, vilket är mindre bra. Jag trodde inte han skulle bli sämre, men det har han blivit, och själv har jag mer ont i halsen idag än jag hade igår. Jaja. Det löser sig väl.


Idag blir det i huvudsak hemmadag. Måste dock ut en snabbis och fixa ett par saker, men vi behöver iaf inte stressa. Tur det, för jag känner mig onekligen lite matt. Värk i kroppen, trött i huvudet och en smula snurrig efter alla konstiga drömmar jag hade inatt. Drömde till och med att en kursare blev kär i mig, vilket var oerhört besvärligt med tanke på att han bara är typ 25. Av någon anledning försökte jag envetet förklara för honom att det inte var bra med en sådan åldersskillnad, och att hans mamma och pappa skulle gå i taket om de fick höra talas om saken. Man kan ju undra varför jag inte bara sa att jag inte var intresserad...Tungan ute För det var jag ju inte. Vilket iofs är lite konstigt i sig, för killen är galet snygg Flört Men men...så kan det vara.


Usch, det frestar inte att gå ut idag. Regnigt och ruggigt är det, inte alls de där fina höstarna vi brukar ha här. Vart tog allt det röda vägen liksom? Det är som bästaste M sa (eller egentligen var det väl hennes mamma, men strunt samma) - det har varit en gul höst. Inte alls den där explosionen av färger vi är vana vid. Det känns som om det har regnat mer än vanligt också. Och brukar vi verkligen ha så här varmt? Det ska vara 6-9 plusgrader hela veckan, undantaget torsdag, som kommer bli lite svalare. Men minusgraderna lyser fortfarande med sin frånvaro. I stort sett iaf. Snöat har det gjort ett par gånger, men inget som ligger mer än några timmar.


Å andra sidan kan det ju vara att jag rör ihop det med Söderhamn. Där blir det kallare och snö tidigare än här. Det kanske är så det hänger ihop. Fast vi brukar i vilket fall inte ha en så gul höst som vi har haft nu.


Nåväl. Det är väl dags att göra sig i ordning och pallra sig iväg. Ska bli skönt att få fixat mina ärenden och sen inte behöva gå ut mer idag. Bara vara hemma och fixa med studierna sen. Kanske sticka lite. Har påbörjat en julklappskofta åt dottern, och har andra säsongen av Lost hemma nu. Ser jag ikväll att det kommer bli hemmadag i morgon också, så tar jag nog ledigt från pluggandet en stund och tittar lite på den.


Nej, hörni...roligare än så här blir det inte just nu. Ha en bra dag! Glad

Av /A - 15 november 2009 22:13

Äsch då. Det blir vab med lillebror i morgon. Han har i flera dagar varit hängig, haft lättare feber och har begärt hostmedicin, ett säkert tecken på att han har ont i halsen. Och nu ikväll är det min tur. Det är bara att konstatera att det blir vab i morgon. Det innebär även att jag måste avboka vaccinet mot svininfluensan just nu, för man måste vara frisk när man får den sprutan. Skit också.


Hoppas bara grabben är feberfri på tisdag så att han kan följa med mig på seminarium då, eftersom min grupp har redovisning då...Har mailat min basgrupp och bett om deras åsikt om det, pga smittorisken och att en av tjejerna i basgruppen har så omfattande allergier att hon inte kan vaccinera sig. Även om jag inte tror det är svininfluensa vi har, så känns det ändå viktigt att vara lyhörd för andras rädsla för att smittas av antingen svininfluensa, eller också av halsont som kan leda till nersatt immunförsvar och därmed ökad risk att smittas av svininfluensa.


Jaja. Det ordnar sig. Man får se det positivt - jag får mer tid att skriva på min uppsats. Alltid något.

Ovido - Quiz & Flashcards