Alla inlägg under november 2009

Av /A - 15 november 2009 19:48
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 15 november 2009 17:19

Nu har jag bollplankat lite med min handledare i uppsatsskrivandet, och fått min idé godkänd. Yeay! Bara att skriva på nu då Glad Fast jag får väl prioritera tisdagens redovisning i första hand idag, eftersom den är baserad på samma text. Tänker jag ägnar kvällen åt att göra det, efter att äldsta grabben åkt hem till sin pappa, och lillebror har somnat. Sen kan jag skriva ostört i några timmar.


Annars har det varit en rätt soft söndag. Jag har pluggat en del, och pratat lite med syrran på msn. Mestadels julprat, som sig bör så här års. Fast så mycket julkänsla har man ju inte än...7 grader varmt och regn leder ju inte precis tankarna till tomtar, julklappar och julskinka.


Nåväl. Middagen är undanstökad, och jag ska fortsätta läsa lite innan jag nattar minstingen och tar itu med skrivandet.


Ha en fortsatt skön söndag, people!

Av /A - 15 november 2009 11:55

Äntligen! Äntligen, äntligen, äntligen. Har jag fått en idé till min B-uppsats. Haleluja. Stressen släppte på én gång. Har jag bara ett ämne, så är det hur lugnt som helst med resten. 12-15 sidor (ovanligt kort för en B-uppsats, jag vet) inklusive referenser är ju ingenting. Och research är jag bra på. Och jag har hittat en idé som faktiskt engagerar mig. Och jag har 4 veckor på mig att skriva den. Gott om tid. Herregud, jag har ibland fått uppdrag som omfattar samma antal sidor där jag bara haft ett dygn eller två på mig, och inte haft några problem att fixa det.


Nu gäller det bara att man inte blir slö bara för att man har så gott om tid dårå Tungan ute


Ja, just det - jag ska skriva om genus. Typ. Fast inte riktigt. Jag ska skriva om en artikel av professor Yvonne Hirdman, och hur hon rent retoriskt formulerar sig för att uppnå sitt syfte. Det ni. Kan bli intressant. Jag är ju engagerad i genusfrågor, fast från ett lite annat håll än vi kvinnor brukar vara det. Jag är väldigt kritisk till hennes text faktiskt, och anser den vara snett vinklad, och att hon med retoriska medel drar slutsatser som tycks vara mer eller mindre baserade på antaganden från hennes sida, förmodligen baserade utifrån hennes egna dåliga erfarenheter under hennes studietid. Genusfrågan är viktig, men den måste lik förbannat vara förankrad i fakta, anser jag.


Nå, det ska hur som helst bli kul att skriva den här uppsatsen. Känner jag nu. För en timme sedan kändes det mest bara jobbigt. Men nu känns det kul igen Glad

Av /A - 15 november 2009 09:59

Det regnar även idag. Fönstren är täckta av vattendroppar och gör världen utanför suddig. 7 grader varmt och regn idag. Veckan som kommer blir likadan. Fint väder ute att vara inne i.


Gårdagen var jätteskum, som de flesta dagar är nu för tiden, tycker jag. När klockan är 16-17 på eftermiddagen så känns det som om klockan är 23 på kvällen. Märklig känsla. Jag är trött och seg, precis som alla andra. Det är svårt att fokusera och koncentrera sig på studierna. Men idag ska jag ägna mig åt dem. Skriva min del av redovisningen på tisdag, samt försöka få fram någon sorts idé om B-uppsatsen. Har ingen aning om vad jag ska skriva om än. Inte bra. Måste komma igång med det där nu.


Det blir en intensiv vecka. Är schemalagd på UU måndag - onsdag, lillebror ska vaccineras i morgon, möten på fredag. Torsdag hundvakt. Och sen ska det skrivas då. Måste beta av det värsta på uppsatsen nu, tycker jag, för sen kommer hemtentan, där jag måste vara klar två dagar innan de andra, eftersom jag har bokat in pysseldagen dagen innan inlämning. Jag får trösta mig med att jag har ledigt från 14 december till 11 januari sen.


Jag är totalt oinspirerad. Jaja. Det är väl bara att bita ihop och komma igång med det hela.

Av /A - 14 november 2009 10:09
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 14 november 2009 09:53

Natten till igår snöade det, och det var lite vitt på backen här och var. Idag regnar det, så den lilla snön som fanns är borta igen nu.


Gårdagskvällen var trevlig. Hade både bonusdottern och båda sönerna hemma hela kvällen, och vi pratade, tittade på film (Änglar och demoner) och hade allmänt trevligt. Det kom även ett angenämt fikabesök en stund, vilket också var uppskattat. Vi får väl se vart det där kan leda...om det leder någonstans alls. Men nog tänker jag tanken allt, det måste jag medge.


Fick en annan glad nyhet när jag kikade in i bloggen innan sängdags inatt - Anne-Lene kanske också kommer på pysseldagen! Det vore SÅ kul! Hoppas det går att få till. Måste förresten sätta mig och skriva en lista på vilka pysselgrejer jag behöver fylla på av.


Idag blir det en rätt så lugn lördag. Ska försöka plugga lite, men annars blir det nog mest stickning och julklappstillverkning, och i eftermiddag blir det eventuellt middag hos M&J. Hoppas det slutar regna innan dess dock...


Ptja, frånsett det så finns det väl inte så mycket att berätta just nu. Jag ämnar ha en lugn och skön lördag, och hoppas ni får det samma Glad

Av /A - 13 november 2009 14:07

Min fredag började som sig bör fredag den 13. Vi försov oss galet mycket, tog oss aldrig iväg till dagis, och inte kan jag ringa dem heller. Jaja. Jag har ett nytt ryggskott under uppsegling, som hittills har gett sig till känna som "vanlig" ryggvärk, men idag tydligt demonstrerar vart det hela bär. Den trasiga hälsenan har också passat på att bli sämre än nånsin, och jag börjar bli mäkta trött på att aldrig kunna åka iväg och träna. Jag betalar dyrt för ett träningskort jag inte kan använda, med andra ord.


Jag beslöt således att ta en sväng förbi vårdcentralen idag, och boka tid hos min läkare där. Jag ska be att få ett intyg så att jag kommer ifrån hela träningskortskostnaden (det är bundet på ett år), och även höra vad hon anser om den förbaskade hälsenan som har plågat mig i över 4 år nu. Inte för att jag tror den kan behandlas egentligen, men man vet ju aldrig.


Jag passade även på att boka tid för vaccin åt lillebror, så på måndag ska vi åka och göra det. Pratade lite med gossen om det idag, och att ta någon spruta ville han då verkligen inte, men jag har ju några dagar på mig att prata med honom om det.


Annars så är det tvättstugerally idag, vilket min rygg inte alls är glad åt. Måste städa sen också, för det ser inte ut här. Storebror kommer idag, så det blir en helg med grabbarna. Det blir även ett fikabesök förmodligen, så en dusch vore väl kanske på sin plats också innan dess. Allt som allt lär det nog inte bli mycket pluggat idag, men det är ju som det är med den saken. Det är en dag i morgon också.


Nej...dags att ränna ut i tvättstugan igen. Ska bli SÅ skönt när jag är klar med den biten iaf.

Av /A - 12 november 2009 23:11
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards