Direktlänk till inlägg 4 januari 2009

4 veckor.

Av /A - 4 januari 2009 12:49

Okej. Nu måste jag försöka tagga ner lite här, och få något konstruktivt gjort. Jag behöver bara bo här i 4 veckor till. 28 dagar. I can do that. Och om två veckor åker barnen till pappan, vilket innebär att det inte är hela världen om det går proppar stup i kvarten och jag inte kan ha värme på. So. First things first.


Plugga. Det är det viktigaste. Måste få in mina poäng. Alltså får jag prioritera det, och vänta med flyttpackning och städning tills i slutet på månaden. Det ska inte behöva ta mer än en vecka att göra allting själv. Så det kan jag släppa taget om för stunden. Det som måste göras snabbt är dock att ansöka om dagisplats där nere, beställa el och beställa användarid hos UU för att få tillgång till bredband. De sakerna tar jag itu med i morgon. Dagisfrågan får nog bli på onsdag dock, det är väl ingen större risk att någon på kommunen jobbar i morgon.


Jag behöver låna en bil till flytten. Släp har jag redan fixat. Måste kolla om P (som jag lånar släp av) har någon presenning jag kan låna också. Spännband har han iaf, det vet jag (han är ju åkare). Jag har även fått lov att ställa alla utegrejer (barnens uteleksaker, cyklarna, cykelkärran osv) hos honom till en början (måste fixa en presenning att lägga över cyklarna och kärran bara).

E har erbjudit sig att hjälpa mig här uppe, underbara hon. Vi ska nog klara av att bära de prylar jag har, hon och jag. Städningen kommer jag fixa för varv. Packar övervåningen först, och städar undan i takt med att rummen töms. Nere får jag komprimera grejerna och städa runt dem i möjligaste mån. Planen är att när det sista bärs ut, så ska det enbart återstå att städa golven, så att jag inte behöver återvända för den sakens skull. När jag åker med sista lasset, så planerar jag inte att komma tillbaka mera.


Måste göra mig av med en del grejer. Verandan på baksidan är full i skräp som ska slängas, och mera blir det. Får väl ta det i samma vända som jag lånar bil och släp. Har ju nära till tippen iaf, den ligger bara ett par kilometer bort. Sen behöver jag göra mig av med lite grejer också...tänkte sälja växasängen och byrån med skötbordet, men är lite osäker på om jag ska behålla den sistnämnda. Använder ju byrån, och skötbordsdelen tar ju inte så mycket plats...och skulle det nu bli flera barn med tiden, så...ja, jag gillar det skötbordet. Finns badkar till också, och byrån har hjul, så att man enkelt kan flytta runt det. Nej, det får nog vara kvar.


Gamla frysen ska jag göra mig av med. Den skänker jag nog bort till första bästa som vill ha den. Den är inte värd något i vilket fall. Bortskänkes mot avhämtning. Torktumlaren...ja, hur fan gör jag med den? Den är trasig, men enkel att laga, och är en dyr sort som jag inte kommer ha råd att ersätta inom överskådlig tid. Vill nog ha kvar den. Bra att ha, även om det nu finns tvättstugor i Flogsta. Den får också vara kvar. Förvaringsutrymme för någons alla pluspoäng - haha! (Ja, det där var internt. Never mind. Moving on.)


Jag har silverfiskar överallt här. Upptäckte just en som krävlar runt i taklampan här i köket. Ser den i siluett mot vita plasten. Sanslöst.


Vart var jag? Hm. Flytta, ja...det mesta av det praktiska får alltså vänta. Studierna först. Banka in poäng. De kommande 11 dagarna ska jag avsluta båda sommarkurserna, skriva klart Sinnena, och skriva en tenta. I can do that. Hinner jag ännu mer, så är det jättebra. Har lite bekymmer med tentan dock, eftersom den är nästa lördag, vilket innebär att jag inte har tillgång till dagis. Barnvakt alltså...inte det enklaste att lösa, men med E's hjälp kan det nog gå ändå. Jag kan få låna en av hennes barnvakter, säger hon, så kan jag ta barnen med till skolan, och barnvakten leka med barnen utanför medan jag skriver. Barnen känner inte barnvakterna förvisso, men om E går i god för dem, så är det okej. Och det är väl värt de hundralappar det kommer kosta mig.


Ska vi se...då har jag lite struktur på det hela iaf. Nästa på schemat idag är att åka och handla, äta lite tårta med barnen, försöka få skrivaren att fungera så att jag får skrivit ut lite papper, och att plugga. Och försöka få minstingen att piggna till. Stackarn, han är krasslig idag, och ligger och sover nu. Ont i halsen och vill inte äta :( Hoppas han piggnar till sen, så att han orkar äta lite tårta iaf. Men han gillade iaf sina födelsedagspresenter :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards