Alla inlägg den 27 juli 2009

Av /A - 27 juli 2009 23:58

Det blev en låååång dag i skolan, och jag var så slut att jag knappt visste vad jag hette när vi åkte hem, L-L och jag. Men det har varit en bra dag. Vi har tecknat, och fick bland annat skissa varandra på 5 minuter. Det var kul, och jag upptäckte till min förvåning att jag var riktigt bra på det.


Sen pratade jag med läraren för att pejla läget lite, eftersom jag ligger efter med så mycket. Jag fick veta att det som är viktigast att bli klar med innan kursen slutar är papier maché-djuret och den tillhörande faktaboken, men att allt annat kan jag lämna in senare. Hurra för det!


Ikväll har jag således påbörjat min tiger. Så här såg stommen ut:


Tiger-stomme.


Sen har jag påbörjat arbetet med att klistra på pappersmassa, och i skrivande stund ser den ut så här:

Tiger to be.


Dock fick jag slut på pappersremsor, så jag har tagit en paus för att riva flera, samt givetvis uppdatera er stackars läsare som jag vet sitter i andlös spänning inför att få veta vad jag haft för mig denna måndag *host* ;-)


När jag kom hem från skolan idag, så toksomnade jag ett par timmar på soffan. Var såååå trött! Ryggen värkte, men ändå förhållandevis lite, med tanke på att det enda jag hade tagit på hela dagen var en enda, ynka Citodon kl 8 i morse. Jag var dock för trött för att reflektera särskilt mycket över den saken, och jag somnade som sagt gott ett par timmar.


Sen vaknade jag, lullade runt ett tag här, och beslöt att ta en sväng på affären med äldsta sonen. Och halvvägs dit slår det mig plötsligt...Jag har nästan inte ont alls! Jag går upprätt och i normal takt, både till affären och hem igen! Okej, lite sliten vart jag, men jag kunde gå normalt! För första gången på två månader! Gode gud, låt detta innebära att det hela äntligen har vänt...Håll tummarna är ni snälla! Jag skulle så gärna vilja få fungera normalt under det som återstår av sommaren.


Nej, nu får jag väl riva lite mer pappersremsor, sen får vi se om jag klistrar klart det sista idag eller tar det i morgon. Jag ska ju trots allt upp tidigt i morgon med. Och förresten - är det någon som vet om man kan torka papier maché snabbare än att bara låta det självtorka? Eller krackelerar det då?

Av /A - 27 juli 2009 20:25

The Yarn Harlot has during the past month been stalked by someone clearly not mentally stable. She has taken action against this person, but as it is hard to constantly keep track and delete her vile commentaries, Steph has asked all of us that reads her blog not to engage in discussions with this person, as it only will fule the rage and make life even more difficult for Steph and her family.


More than 3000 people has shown their support for Steph and the action she has taken, and some of us have also had first hand experience with stalkers and know that some of them are even dangerous. I do hope this one will turn her attention elsewhere - preferrably to the nearest doctors office, where she may be properly medicated (there - I said it). These people can, as I've already stated, be dangerous as well as verbally threatening, and I hope Steph takes the proper precautions.


This post is in English, as it is possible to trackback to me from Steph, and the readers of the YH blog are mainly English speaking, I'd like them to be able to read this one. This entry is a public announcement of my support for her, and also the non-acceptance of stalkers, whether it be on the internet or IRL.


Steph - keep up the good work. We're with you.

Av /A - 27 juli 2009 07:49

Så var det dags för ett par intensiva skolveckor igen. Jag har dock ingen lust alls att åka. Inte för att det inte är roligt, utan för att jag inte fått gjort det jag skulle under sommaren och för att jag plågas av ryggen. Hela dagar i skolan kommer bli tungt. Och jag kommer få slita för att komma ikapp med allting. Blä.


Jaja...det blir nog roligt bara jag kommer dit. Och jag kanske kommer igång med det jag ligger efter med när jag varit dit och blivit inspirerad. Hoppas jag...


Förresten skrev jag fel igår, ang. det där T9-meddelandet jag fick från dåvarande pojkvännen. Det var ju inte "älskar" han skulle skicka, det var givetvis "saknar", som då istället blev "räknar".


Men guuuud, vad jag mest bara vill skolka idag! Tur jag ska samåka med min granne L-L, för då är jag tvungen att masa mig iväg. Tror äppelsockorna får följa med också...hela förmiddagen ska vi bara prata om det vi gjort under sommaren, och jag har ju inte gjort så mycket...så jag kan ju lika gärna sticka medan jag lyssnar på de andra.


Hey...upptäckte just att vi har kort dag på torsdag och självstudier på fredag - hurra! Perfekt, eftersom jag måste ha barnen med mig då. Med lite flyt kanske jag kan ta fredagens självstudier hemmavid :-)


Nehepp...om man skulle koka lite kaffe och klä på sig...kan väl inte gärna åka till skolan i pyjamas...

Ovido - Quiz & Flashcards