Alla inlägg den 22 juli 2009

Av /A - 22 juli 2009 20:04

5-åringen har koll på läget:


"När man dör tappar man ögonen. Plopp, plopp bara, rakt ner på backen. Sen växer det upp älgkött."

Av /A - 22 juli 2009 12:34

Det är inte många knop här just nu. Tar mig inte riktigt för med nånting. Sitter istället och slösurrar med syrran och exet på msn, och längtar efter hösten. Jodå, du läste rätt. Inget fel på sommaren (om vi bortser från mygghelvetet), men just nu längtar jag efter hösten. Mörka, kyliga kvällar då man kurar ihop sig i soffan med stickningen. Och jag längtar också efter att få återgå till de vanliga studierna. Längtar efter vardagsrutinerna igen.


Jag längtar till jul också. I år har jag alla barnen hemma, och jag håller på för fullt med årets julklappar. Jag satsar som vanligt på att vara klar med dem till 1 december, så att jag kan njuta av dagarna medan alla andra flänger runt som yra höns och gör av med mer pengar än de har råd med. I december är det enbart bakningen som ska återstå, och att handla julmaten. Och att pynta, förstås. Så hos mig blir det aldrig någon julstress eller ångest över vad jag ska ge bort i julklapp, och inte heller någon ångest över att jag gör av med för mycket pengar. 


Men nu är det sommar, och jag borde definitivt få tummen ur med sommarstudierna. Men jag har liksom tappat gnistan lite...tror det beror mycket på medicinerna, för så fort jag har tagit dem och de börjar verka, så dör allt av inspiration. Och innan jag tar dem, så finns inspirationen där, men då har jag så ont att jag fan knappt kan andas. Moment 22...Högst irriterande. Och inte heller kan jag vara ute och hitta på saker när solen skiner och det är fint väder, eftersom ryggen tackar för sig tämligen omedelbart. Undra på att man längtar efter hösten, då det liksom är "legalt" att vara inomhus.


Jag är sugen på att baka igen. Det är liksom den enda inspiration jag har just nu. Laga mat och baka. Funderar på att göra köttbullar och potatis till middag idag, och så skulle jag vilja baka fjärilsbullar. Kanske skulle göra det...måste ju ändå på affären för att köpa potatis, så då kan jag ju köpa lite jäst också. Mjo...så får det bli :-)

Av /A - 22 juli 2009 11:51

God morgon, världen! Eller god förmiddag, snarare. Hade sovmorgon till 9 idag, vilket inte var fy skam. Men jag fick minsann betala för det, med kramper och värk i ryggen. Börjar bli förbaskat less på det här nu. Framförallt att jag inte kan träna något alls. Grrr...Kommer få skippa Lidingö Tjejlopp i september om det här ska fortsätta. Mycket irriterande.


En annan sak som är rätt retfullt är att jag får 2200 kr mindre den här månaden, eftersom det är sista utbetalningen för sommarterminen. Jag ska nog få ihop det fram tills nästa utbetalning, men eftersom en snabb koll på mitt schema visar att jag faktiskt har hela tre veckor ledigt i augusti, så hade det ju varit perfekt att ta åtminstone en vecka i Norge då. Men det blir ju värre. Och även om sötaste Anna-Lena erbjudit sig att låna mig några kronor, så kommer jag ändå inte i hamn med det hela. Jag skulle helt enkelt behöva ha in 2000 pix, och det kan jag inte låna av någon även om de skulle erbjuda sig att låna ut så mycket. Grejen är nämligen den att jag i höst för én gångs skull inte får mer pengar vid första utbetalningen från CSN, utan det är lika mycket som de efterföljande månaderna. Antagligen för att vi i år börjar precis i månadsskiftet augusti/september. Hur som helst, så får jag inget extra då, och kan följdaktligen inte betala tillbaka ett sånt lån, om jag nu hade kunnat låna så mycket pengar nånstans. Very annoying.


Jaja, det löser sig väl på nåt sätt. Jag får väl helt enkelt vänta till lite senare i höst innan jag kan åka någonstans. 


Dottern springer runt och leker brud idag förresten...iförd sommarklänning, mina skor, en spetsgardin och diadem på huvudet, och chockrosa läppstift. Den utvalde, upplyser hon, är en cool kille med skateboard ;P 


Fan, vad less jag är på alla dessa piller. Blir så förbannat slö av dem. Har hur mycket som helst att göra, och det är hopplöst att få tummen ur. But on the bright side - halsontet som jag dragits med några dagar verkar ge med sig nu. Alltid något.


Nåväl. Om man skulle försöka få nånting gjort idag då kanske...på återhörande...:-)

Ovido - Quiz & Flashcards