Alla inlägg den 24 juli 2009

Av /A - 24 juli 2009 14:30

Hemma igen efter att ha flängt runt på stan, och djävlar i havet vad slut jag är. Men jag fick gjort allt jag skulle och lite till. Blev till och med en kaffe på Waynes (även om det nu berodde på att ryggen tokstrejkade och jag helt enkelt var tvungen att sitta ner en stund).


Annars så blev det lite alpaca på Yll och Tyll, lite tyger på Ohlssons tyger, lite filmer (3 för 99 - lagomt), studsbollar åt barnen och lite mat. Och en ny kolsyrepatron - äntligen. Nu sitter barnen och tittar på Gustaf, och sen blir det Bumbibjörnarna. Den tredje filmen var nån tjejfilm med Hugh Grant och Drew Barrymore...vad hette den nu då...*går och kollar*...Jo, just det, Music and Lyrics var det. Vet inte vad som flugit i mig på senare tid, jag envisas hela tiden med att köpa såna där tjejfilmer. Börjar väl bli gammal och sentimental kanske.


Det blev som sagt lite garn på Y&T, så nu kan jag påbörja äppelstrumporna (och glatt ignorera de sju miljonerna övriga projekt jag har ligger). Sen hade jag 20 minuter till godo innan nästa buss ut till OnOff/Ikea/Coop gick, så då smet jag in på Ohlssons tyger. Tänkte spana efter lila fleece, vilket jag också hittade. Har planerat att sy en fleecehatt i julklapp åt dottern, som jag såg i en film för ett tag sedan. Ja, hatten alltså, inte dottern. Så det blev en halvmeter av det. Sen råkade det slinka med lite stretchigt, rosarutigt tyg också...köpte en meter av det, och tänkte sy en Bardot-blus av det så småningom. Köpte tråd till båda tygerna också, men till blusen lär jag även köpa vlieseline och knappar. Och så får jag väl designa ett mönster också, om jag inte hittar det jag vill ha färdigt.


Hemma nu, som sagt. Är tokslut i ryggen, trodde jag skulle avlida innan jag hade fått gjort allt jag skulle. Ungarna hade också lite oflyt, för de fick köpa varsin glass på Coop, som vi öppnade medan jag stod i kassan och packade ner resten. De hann dock knappt ens smaka på dem, så ramlade de av pinnen och på golvet. Det var så dålig kyla i isboxen (som dessutom var av den sorten med lock), så glassen var halvsmält när vi öppnade dem. Och det var inte så att vi hade stått länge i kassakö heller. Men det löste sig, jag slängde glassarna och gick till informationen för att säga åt dem att dra på lite mer kyla i boxen, och då fick barnen nya glassar. Alltid något.


Sen höll det på att hända något riktigt illa också...när vi gick över övergångsstället till OnOff, så tappade dottern sin Barbiedocka när hon nästan hunnit över, varpå hon släpper taget i mig och lutar sig ner för att plocka upp den. Jag vänder mig samtidigt om för att hugga tag i ungen igen, och precis då kom det en bil i full karriär, som fick stå på bromsen. Det hela gick på bråkdelen av en sekund. Det är trångt där mellan mittrefugen och trottoaren på andra sidan, så bilen höll på att meja ner skyltarna i mitten, och var inte många centimetrar från dotterns huvud. Då stod hon på trottoarkanten och lutade sig utåt för att plocka upp dockan. En helt naturlig reaktion för en 5-åring, och det gick som sagt så snabbt att jag inte hann hugga tag i henne förrän hon vänt sig om och lutat sig ner för att ta den. Nu kan man ju spekulera i vems fel det hela var, men om vi säger så här...att en 5-åring rycker loss handen och snabbt vänder sig om och lutar sig ner för att plocka tag i något har de flesta föräldrar varit med om. Man hinner inte alltid med att hejda dem, och jag tycker inte jag kunde ha gjort något annorlunda. Hållt i henne ännu hårdare kanske, men jag var inte beredd på hennes manöver, och hon brukar alltid vara duktig när hon går över vägen. Och dottern själv kan jag inte hålla ansvarig, för hon är trots allt bara 5 år och hon agerade instinktivt när hennes älskade docka ramlade.


Däremot tycker jag nog man kan ha synpunkter på att någon kör mot ett övergångsställe i hög hastighet när de ser att en mamma med två små barn håller på att korsa vägen...Även om jag kunde ha hållit hårdare i dottern, så tycker jag nog bilförarens beteende var mer betänkligt än mitt. För om dottern inte hade tappat dockan, så skulle han ha passerat övergångsstället alldeles bakom ryggen oss, med högst 50 cm mellan oss och bilen...och att hålla så hög hastighet över ett övergångsställe där det är så trångt, och det dessutom finns flera barn som springer på trottoaren (det gjorde det, för det finns en leksaksaffär alldeles bredvid), och en mamma med två små barn är i färd med att korsa vägen...det är tveksamt i bästa fall, och i det här fallet tämligen oansvarigt.


Nå, som tur var, så gick det bra. Men det är sista gången barnen får ha med sig något de kan tappa medan vi korsar vägen, den saken är säker.

So...hemma och vilar lite nu. Var in på apoteket också och hämtade ut mer kramplösande piller, och ångrar att jag inte köpte alvedon också. Pallar snart inte med Citodonet längre, jag blir så vansinnigt trött av den. Nickade till flera gånger på bussen när vi åkte in till stan, och det är ju lögn i helvete att bibehålla såpass mycket fokus att jag klarar av att plugga. Blä.

Nästa på schemat för min del är att diska lite, sen ska jag göra lite Kormakyckling till middag. Om jag orkar, så kanske vi knatar bort på affären och köper lite godis också, har halvvägs lovat ungarna att vi ska göra det. Men först ska jag nog trilla omkull i soffan en stund, tror jag...


Just ja - Morgana! Jag försökte svara på ditt sms sjuttioelva gånger, men det går inte att skicka meddelanden nu av någon anledning. Hur som helst, jag lyckades styra undan rean, men hade ju sämre framgångar med att hålla i plånboken på Ohlssons Tyger...;) Men det blev iofs inte så dyrt där, får trösta mig med det ;)

Av /A - 24 juli 2009 09:19

Idag är det grått och trist ute. Eller, enligt min åsikt: Grått och underbart svalt! Hurra! Ingen sol! Ingen kvalmig hetta! Bara svalka! Ja, ni solälskare får ursäkta mig, men jag är ingen jättefan av stekande sol och långa heta sommardagar. När termometern kryper över 25 grader, så börjar jag istället bli slö och dålig, eftersom jag själv blir för varm. Och jag avskyr att vara för varm. Det känns som om jag har feber.


Visst är det trevligt med sol och värme, jag tycker bara inte om när det blir sådär vansinnigt varmt. Och inte heller är jag så värst imponerad av att ligga i solen och pressa, och inte går det att röra sig utan att svetten rinner. Blä. 

Nej, jag älskar såna här dagar. Dagar då man faktiskt får klä på sig lite istället. Dagar då man faktiskt kan röra sig och andas utan att hålla på att avlida. Så idag ska vi ut på stadsresa! (mmm...underbart...ingen glödhet buss...).


Det ska inhandlas lite garn, lite mat, och sen tror jag faktiskt jag ska köpa någon ny film eller två. Jag gillar de här "2 för 99"-kampanjerna bl.a Många gamla guldkorn har jag hittat på de där kampanjerna :-)


Nej, dags att sätta fart...Ha en bra dag!

Ovido - Quiz & Flashcards