Alla inlägg den 20 juli 2009

Av /A - 20 juli 2009 20:18

Idag kom schemat för textilvetenskapen, och jag har ögnat igenom det lite snabbt, och gjort en snabb jämförelse med mitt retorikschema. Det ser inte bra ut...Jag kommer missa nästan hälften av kursen. Det innebär att jag kommer bli tvungen att välja bort den :( Fan också. Men om man missar nästan hälften av undervisningstillfällena, och dessutom redan studerar heltid, så blir det svårt att göra något vettigt av det, det är ju bara att inse. Men jag hade ju sååå gärna velat plugga tillsammans med M....Fan, fan, fan.


Jaja...jag får väl se det positivt. Jag kanske kan få loss lite tid att åka och hälsa på pojkvännen istället då. Om jag kan lösa det ekonomiska, vill säga. Min budget är ju ansträngd som det är, och Norge är inte direkt billigt. Nog för att jag bor gratis och allt sånt, men jag vill allt ha lite fickpengar om jag ska åka dit. Så vi får se hur det blir.


Nu har jag iaf härjat klart i köket för idag. Sushin blev helt okej för att vara första försöket. Det var inte alls svårt att göra såna där rullar, även om jag hade lite för mycket ris på första försöket. Gjorde bara en variant också, eftersom det bara är jag som äter sushi i någon omfattning. Men gott blev det, och det finns mera kvar i kylen ifall jag blir sugen senare ikväll. Och det blev ju väldigt mycket billigare än att köpa en låda med en handfull bitar för typ 75 spänn. Hädanefter kommer jag helt klart göra min sushi själv :)


Bakat har jag också gjort, både hallon och vit choklad-muffins, och chokladmuffins med bitar av mörk choklad. Och så har jag gjort i ordning sån där salt/socker/chili-blandning till frukten, men det tror jag får stå tills i morgon. Både barnen och jag är proppmätta (de åt för övrigt pasta med skinksås och ärtor). Och då har vi inte ens smakat på chokladmuffinsen, som fortfarande står och kallnar.


Något pluggat har det inte blivit idag. Jag har varit så vansinnigt trött, och somnade ett par timmar på soffan med minstingen. Fast nu, efter all matlagning och bakning, är jag banne mig lika trött igen. Har varit lite småskrovlig i halsen sen i fredags, så jag har väl kanske nån infektion i kroppen dårå.


Jag köpte förresten en lott idag. Håll tummarna att jag vinner storkovan, hör ni ;P Tänkte skrapa den sen, när jag nattat vildbattingarna, vilket jag ämnar göra tämligen omgående, med tanke på hur de håller på just nu. Men så är det ju långt förbi sängdags också då.

Av /A - 20 juli 2009 13:05

Det går inget vidare med pluggandet idag. Jag har ont och är gräsligt trött. Har lite svårt att fokusera, och tänker istället på mat. Jag ska försöka göra sushi idag, tror jag. Var på affären tidigare och köpte lite noriblad, sushiris, gurka, avocado, crab sticks och en bambumatta. Vi får väl se om jag får till det, har aldrig gjort sushi förut. Men jag har en sushikokbok iaf, som jag kan hämta stöd och inspiration ur. Faktum är att jag har två likadana böcker, av någon anledning...kanske skulle göra en tävling och lotta ut den ena eller nåt :-)


Tänkte även släpa med mig barnen in till stan och försöka byta ut kolsyrepatronen, som varit tom i flera månader. Måste bara få igång ryggen lite först. Sen kanske jag skulle baka lite? Funderar på att göra stora muffins, en laddning chokladmuffins med bitar av mörk choklad, och en laddning vanliga muffins med hallon och vit choklad i. Sen lär jag hitta på nåt till middag åt barnen, för de är inte så himla förtjusta i sushi. De smakar gärna, men en hel måltid av sushi är inte riktigt deras grej.


Men först av allt ska jag nog butta omkull minstingen och mig själv en stund, för hjälp! vad trött jag är...

Av /A - 20 juli 2009 09:06

Ujuj, ryggen är inte glad på mig idag. Hujedamig, vad ont det gör. Hade svårt att somna inatt pga värken också, och att ligga på sidan går inte alls, för det känns som om jag har stora blåmärken på höftbenen. Det är definitivt läge att investera i någon form av luftmadrasser till tältet, med tanke på att jag envisas med att kombinera ryggskott och campande. Allra första gången jag fick ryggskott var ju som bekant två dagar innan jag skulle till Gotland och campa.


Nåväl, det ger nog med sig. Lite piller och lite vila, så går det nog till sig igen. Och så får jag väl avvakta lite med ytterligare campande, sådär för säkerhets skull dårå.

Hur som haver...måndag och ny vecka. Denna vecka måste jag tokplugga, ligger efter hur mycket som helst, tycker jag. Måste sätta fart med allting nu. Det ska göras bok, göras den där tigern i papier maché, tecknas, göras ett faktahäfte, sammanställas en portfolio osv. Busy, busy, busy. Dessutom har jag barnen hemma, så vi får väl se hur mycket jag får gjort.


Nu börjar jag bli allt mer redo att fimpa cigaretterna också, vilket känns bra. Jag tycker inte om att röka. Vill inte göra det. Men jag tar gärna till dem när jag blir superstressad. Och det har jag ju varit...men det är borta nu, så det är definitivt dags att sluta med det där igen. Ska försöka göra det också den här veckan.


Annars så är det skönt att vara hemma igen. Trots stöket här hemma. Huvudet känns lite klarare efter ett par dagars göra-ingenting, så jag hoppas kunna åstadkomma en hel del framöver. Kursen jag läser nu ska inte ha nånting släpa efter när den tar slut, så att jag kan vara ledig på riktig någon vecka i slutet på augusti, innan skolan börjar igen.


Apropo ingenting...det är flera som påpekat att de tror jag inte är kär i pojkvännen osv, eftersom jag inte pratar om det. Varken i bloggen eller annars. Tydligen ska man prata om det hela tiden om man tycker om någon på det sättet. Ens känslor och önskningar ska sättas på utställning till allmän beskådan. Well, sorry folks, men inte heller på den punkten fungerar jag riktigt som alla andra. Att jag inte skriver långa inlägg i bloggen om hur kär jag är och spinner drömmar om framtiden betyder inte alls att jag är ointresserad av honom. Det innebär bara att jag är ointresserad av att prata om det. Men FYI, det är inget fel på känslorna eller engagemanget från min sida, jag vill visst träffa honom, och vi diskuterar framtiden varenda dag. Men för mig är det där saker jag pratar med honom om, och inte alla andra. Det är vår ensak.


Nej, dags att sätta lite fart här och få nånting gjort. Ha en bra dag, people! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards