Direktlänk till inlägg 31 juli 2009

Länge leve Välfärdsstaten!

Av /A - 31 juli 2009 14:42

Ja, så har jag pratat med Soc då. Och jodå, visst ligger jag under existensminimum, men någon hjälp är jag inte berättigad till. Varför? Jo, för som student räknas jag som självförsörjande, vare sig jag är det eller ej. Sen att det står i stadgarna för Uppsala kommun att även studenter har rätt till försörjningsstöd är tydligen inte relevant. Så på frågan om hur jag ska göra för att få ihop det, får jag motfrågan om hur mycket jag har på mitt konto. "5000" svarar jag, "men då har jag inte betalat in hyran på 5500 än". Då säger de på Soc att jag inte ska betala hyran, utan istället köpa mat för pengarna. "Får jag hjälp med hyran då?" frågar jag, och får nej till svar.


Alltså...jag ska inte betala min hyra, så att hyresvärden kan sätta mig och mina tre barn på gatan istället. Lysande, Välfärdsstaten! Bra jobbat!

Alltså, det här landet blir allt mer skrämmande att leva i. Istället för att hjälpa mig med halva hyran i én månad, så att jag slipper bli vräkt, så ska jag inte få någon hjälp alls, utan istället hamna på gatan. Alternativt tvingas sluta studera, så att Soc är tvungen att hjälpa mig på permanent basis. Fast då blir jag ju bostadslös i vilket fall, eftersom förutsättningen för att jag ska få bo här är att jag studerar heltid vid UU. Underbart.


Vad gäller tandläkarhjälp, så måste jag ringa igen på måndag och boka en tid för utredning. Den så kallade akuthjälpen existerar över huvud taget inte. Även om jag har akut tandvärk och inte kan äta, så måste jag vänta tills måndag innan jag kan boka tid, vilket jag kan få tidigast två veckor senare. Och då är det bara ett första besök. Sedan ska det utredas, innan det kan tas något beslut. Alltså...seriously...vad har vi ett socialt skyddsnät för som vi betalar för med skattepengar, när det över huvud taget inte fungerar?!? Jag bara undrar.

 
 
Anna-Lena

Anna-Lena

31 juli 2009 15:26

Ja du, det nya hårda Sverige är inte roligt.
Det är många drabbade av det,
jag är en också.
Den politik som höger regeringen för är inte till för dom som har det sämre ställt.
För att inte tala om dom som är sjuka.
Kan du gå till länsrätten och överklaga?
Att du inte får pengar från soc fast du har rätt till det.

http://anna-lenanumberone.blogspot.com

 
Ingen bild

/A

31 juli 2009 18:32

Det här är inte den sittande regeringens fel, problemet har funnits i många flera år än så. Det här bäddades det för redan på 60-talet, när man medvetet gick in och gjorde större delen av befolkningen bidragsberoende för att de skulle kunna överleva. Och efter nästan 40 år är det ju inte bara bara att komma ifrån det. Folk inser inte själva att det är bättre att betala lägre skatt och behålla större delen av kakan själv, än att skatta in så mycket pengar, och därefter behöva stå med mössan i hand och tigga om att få en del tillbaka i bidrag för att kunna överleva över huvud taget. För i praktiken är det så det ser ut idag. Hade svenska folket inte varit beroende av bidrag över lag för att överleva, så hade det varit så mycket lättare för de som verkligen behöver hjälpen att få den, och att få den på en adekvat nivå. Det socialförsäkringssystem vi har idag var föråldrat för 20 år sedan (enligt Socialförvaltningen!), och även cheferna inom Socialförvaltningen säger själva att summorna de beräknar är åt helvete för låga, och bäddar för att de som behöver hjälp aldrig får en chans att ta sig ur det hela igen.

Själv har jag ju inte varit dit och fått något officiellt beslut, det här är bara den information jag fått per telefon idag. Först ska jag boka tid där och dänga lagtexten i huvudet på dem, så får vi väl se vad de säger. Först därefter, vid ett eventuellt avslag, kan jag gå vidare med ett överklagande.

 
Morgana

Morgana

31 juli 2009 22:09

Stipendier? Kyrkan? Andra organisationer?
...fy tusan att du skulle krascha tanden just nu också...
Tandläkare går väl att ta på avbetalning så länge iaf?
...........och så är det barnloppis här den 22 augusti. 100:- för ett bord, om du vill sälja iväg lite bortrensat och få in en slant :-)

KRAM och jag tänker på dig!!!

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

/A

31 juli 2009 23:28

Tja, kanske...men mitt problem är ju att det är en så stor kostnad på én smäll, och jag har ju ingen kreditvärdighet längre, så det där med avbetalning brukar de vara rätt ovilliga att gå med på. Dessutom är det ju så lite jag kan betala per månad, så det tar mig ju flera år att betala 10 000. Nåväl, det löser sig nog :-)
Barnloppis kanske vore en tanke, får kolla vad jag har kvar...gjorde mig ju av med väldigt mycket innan flytten, men nåt kanske det finns.

Tack! Kram!

 
Anna-Lena

Anna-Lena

1 augusti 2009 21:20

Hej tjejen!
Jag tänkte fråga en sak innan jag svarar på din kommentar.
Är det ok att säja sina åsikter på din blogg?
Eller vill du helst inte ha diskussioner här?
Vet att folk tycker olika om detta.
Jag har ju haft en blogg på engelska ända sedan 2000.
Själv tycker jag om sådant, men vi är ju alla olika. :)

http://anna-lenanumberone.blogspot.com

 
Ingen bild

/A

1 augusti 2009 21:45

Det är alltid okej att säga sina åsikter, så länge man är civilicerad, tycker jag :-) Dock vet jag inte om det blir så mycket till diskussion från min sida...Dels för att jag inte har behov av att ändra någon annans åsikt (det är inte ofta jag delger andra vad jag tycker, eftersom det kan misstolkas som att jag försöka övertyga motparten om att de har fel, och så är inte fallet. För mig är det inget mer än att jag berättar vad min åsikt i det hela är, och inget mer), och dels för att jag har så mycket runt mig nu, så jag känner väl inte riktigt att jag är up for the task just nu...Men du får absolut säga din åsikt om du vill! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards