Direktlänk till inlägg 29 juli 2009

Ja, det var ju festligt...

Av /A - 29 juli 2009 07:58

Det är en fattig månad hos mig. Sista utbetalningen från CSN för sommarterminen innebär 2200 kronor mindre i plånboken, vilket i sin tur innebär problem för en som har svårt att få pengarna att räcka till till fyra personer som det är.


Jag hade 550 kronor kvar på kontot nu, som ska räcka i en månad. Har klurat som fan på hur jag skulle få ihop allting. Nu på morgonen skulle jag dubbelkolla summan, eftersom jag måste handla lite idag. Då fanns det 150 kronor där...WTF??


Klickade snabbt in mig på kontoöversikten, och inser att jag helt glömt bort träningskortet, och att jag ju stödjer Läkare Utan Gränser varje månad. 400 pix har försvunnit från kontot till det...Så. Jag ska utfodra fyra pers i en månad på 150 kronor...jippie...not. Crap.

 
 
Morgana

Morgana

29 juli 2009 08:17

Ajajaj vad jobbigt!!!
På FamLiv finns en hel del trådar med billiga mattips...måste spana in dem jag med.
Sälja något stickat? Skivor? Filmer? Smutsiga strumpor? ;-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

/A

29 juli 2009 14:20

Hmm....man kanske kan sälja sin granne? ;P

 
Morgana

Morgana

29 juli 2009 16:45

Han var ganska söt, va?
Har för mig att du sagt det hihi.
tyvärr är jag i ungefär samma läge som du.
Tog bara ut alla vardagar och skippade helgerna, så det är x antal pengar mindre denna månaden. Behöver spara lite dagar... men då blir det genast tuffare.
Den 22 augusti är det barnloppis här och då skall jag både försöka fynda OCH stå och sälja iväg. Nu bara måste jag få tummen ur och boka bord :-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

/A

29 juli 2009 17:36

Ja, gud...den här månaden blir det tufft. Och som grädde på moset hade jag fått brev från FK när jag kom hem, om att jag minsann skulle få mindre i bostadsbidrag nu när dottern är skriven hos sin pappa. Precis den nyheten jag behövde idag - not.
Känner mig för én gångs skull en smula nedslagen över det hela...jag bara _måste_ hitta ett jobb, annars kommer det gå åt helvete snart.

 
Morgana

Morgana

29 juli 2009 17:48

Ajajaj vad jobbigt för dig!!!
Ja, just ja. Det tänkte jag fråga dig om, hur det går med dotterflytt och allt.
Vi måste ses och babbla snart!
...får väl se om vi kan tajma in nån plugglunch nån dag... OM jag nu kan gå. ;-)

Personlig assistentjobb?
Jobba natt de veckor barnen är hos pappa?

Kramis!!!

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

/A

29 juli 2009 18:53

Ja, det måste vi försöka göra :-) Än så länge märker jag inte så mycket av dotterflytten, för nu under sommaren åker de emellan i stort sett som vanligt. Men snart kommer det ändras...det kommer kännas sååå konstigt att bara ha ett barn hemma!

Ja, jag kollar på lite allt möjligt, men de vanliga kanalerna är i stort sett körda för mig, som det verkar. Söker jag extrajobb på Ica så kastar de ett öga på mitt CV och ser ord som "Egen företagare" och "Prosjektledare med ansvar för Norden", och bara garvar. Jag är så vansinnigt överkvalificerad för såna jobb, så jag kallas inte ens till intervju. Nej, jag får nog satsa på Academic Works och såna ställen, och hoppas på bättre tur där.

Kram!

 
Anna-Lena

Anna-Lena

29 juli 2009 23:05

Det låter jättejobbigt med så lite pengar.
Har du något du kan sälja på Tradera kanske?
Hundböcker brukar gå bra om du har det,
eller kläder i bra skick.
Dom köper det mesta där.
Kattsaker brukar gå rba att få sålt.
Kattkort, kattmagneter, mm.

Varför ska dottern flytta om jag får fråga?

Tycker Morganas ide om jobb som personlig assistent är ett bra förslag.
Man kan få jobb bara några timmar i veckan om man vill.
Tror inte det gör något vad för utbildning du har.
Bara att förklara läget för dom.

http://anna-lenanumberone.blogspot.com

 
Ingen bild

/A

29 juli 2009 23:18

Nej, det jag hade att sälja gjorde jag mig av med innan flytten. Och jag har sökt massor av jobb som personlig assistent också, men min bakgrund ligger mig hela tiden i fatet. Vem hade trott att det skulle vara till ens nackdel att vara lite driftig? Go figure...

Dottern börjar ju skolan nu, och kan därför inte fortsätta bo på halvtid hos mig och halvtid hos pappan, utan fick själv välja vart hon ville gå i skola. Hon ville försöka gå i skolan i Stockholm, därför ska hon bo på heltid hos sin pappa nu. Sen får vi ju se hur det går givetvis, hon är fullt medveten om att hon kan ångra sig när hon vill.

 
Anna-Lena

Anna-Lena

1 augusti 2009 21:16

Men vad tokigt att din utbildning ligger dig i fatet. Så ska det inte vara.

Då förstår jag med dottern.
Hoppas det blir en bra lösning för alla.
Inte lätt sådant alla gånger.

http://anna-lenanumberone.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards