Alla inlägg den 31 maj 2010

Av /A - 31 maj 2010 17:21

Hujedamig, vad trött jag är! Det har varit en heldag på UU, med först gruppmöte, sedan seminarium och därefter möte i institutionsstyrelsen. Och en trevlig lunch tillsammans med en av mina kursare. Två av lärarna kände sig dessutom på flirtigt humör, vilket var både lite kul och lite förvånande, för jag känner mig ärligt talat som ett dass idag   Speciellt den ena var jättesöt. Ni vet när man vill försöka inleda en konversation med någon, och hittar på nån fråga som man kan ställa, som egentligen är rätt fånig och så uppenbart en icebreaker? Det var precis vad han gjorde, och det var förbannat gulligt. Hehe.


När jag väl hade hämtat sonen och varit förbi affären en sväng, så var min ork slut. Helgens intensivstudier har tagit ut sin rätt, det har varit en lång dag, och jag har dessutom en släng av PMS. När jag så kom hem och hittade två brev från kommunen angående lillebrors förskoleplacering i Stockholm och Uppsala (de håller på att krångla om det nu), och det ena är en bekräftelse på ett platsbyte här i Uppsala som varken jag eller hans far har begärt, så gick jag i taket. Jag ringde barnafadern och vräkte ur mig precis vad jag tyckte om det hela (orden "rövknulla dem med ett jävla kylskåp" kan ha undsluppit mig bland annat), och var allmänt förbannad. Inte på honom, utan på kommunen. Dels för att de begår ett lagbrott genom att hävda att det finns en begäran om byte av förskola från vår sida (ren lögn), och att de till råga på allt tycker att han ska placeras hos dagbarnvårdare i RASBO, av alla djävla ställen.


Seriously...jag har minst 17 förskolor inom en radie av 2-3 kilometer, och de vill placera honom på ett ställe som skulle innebära minst 5 timmars resväg om dagen?!? Vems briljanta idé var det??


Nej, i slutet på veckan ska jag åka till kommunen (det här tar jag inte per telefon) och huvuden kommer rulla innan jag går därifrån, var lugn för det. Det kommer naturligtvis bli en anmälan, såvida de inte rättar till det hela omedelbart. Och varken barnets far eller jag kommer skriva under på något som helst utan att de skrivit ut vartenda komma kring vad som gäller. Om de tror att de kan komma här and fuck us over - they've got another thing coming. Det kommer ta hus i helvete här.


För stunden kommer jag dock släppa taget om det hela. Det är ingen mening med att hetsa upp sig i onödan, och jag har redan fått ge utlopp för min ilska. Nu ska jag fokusera på det som återstår av min kurs, innan jag torsdag eller fredag uppsöker barnomsorgsansvarige för Uppsala kommun.


Nu ska jag försöka hämta andan en smula här, försöka samla ork att ta det där badet jag aldrig orkade med igår, och helt enkelt vila upp mig efter de senaste dagarnas intensiva studier.

Ovido - Quiz & Flashcards