Alla inlägg den 25 maj 2010

Av /A - 25 maj 2010 19:09

Idag har det varit en riktigt regnig och gråtrist tisdag, av den där sorten som ofelbarligen gör mig alldeles matt och trött. Hur jag skulle lyckas åstadkomma något som helst idag övergick mitt förstånd. Men lite blev det gjort ändå.


Det blev två vändor för att handla på förmiddagen efter att lillebror var lämnad på dagis, sedan en snabb lunch innan jag tog itu med tvätt, studier och matlagning. Jag hade bestämt att idag var en alldeles utmärkt dag att lyxa lite på, med tanke på det trista vädret - varför vänta till helgen liksom?


Således snickrade jag ihop en stor lasagne, vilket lillebror tjatat om i flera dagar nu, och fixade en liten överraskning åt honom. Dessutom såg jag till att bli klar med studierna innan det skulle hämtas på dagis, så att jag kunde unna mig att vara ledig hela kvällen, om jag ville det.


Överraskning åt lillebror.


 

Lite kvällsnöje åt mig själv.


 

Lasagnen står på avkylning och lillebrors överraskningspaket är inslaget.


Härnäst blir det dessutom ost och kex. Inga avancerade ostar dock, utan lillebrors favoriter, som för övrigt jag gillar också.


Ost, kex och lite salami.


Dessutom fick jag idag veta att betyget för retorik B äntligen är inrapporterat, så nu är alla höstkurser officiellt klara   Och jag fick även mail från Ginza om att de beställda träningsfilmerna äntligen är skickade - hurra!


Jag fick också en annan överraskning nu ikväll när jag skulle tömma kameran. Det råkar ju vara så att lillebror är en riktig Emil i Lönneberga, som ständigt hittar på nya hyss. Som här om dagen, så han klev upp före mig och själv fixade frukost. Smör, kakao, glass, glass-strutar och råsocker hade han plockat fram.

Senare samma dag, efter att jag hade storstädat lägenheten, så stödvilade gossen (som ju var uppe jättetidigt den dagen), och jag passade på att ta ett bad. Det skulle jag inte ha gjort. Han vaknade givetvis och spenderade 10 minuter i ensam majestät med en tub lakritssås (sån där till glass), vars innehåll han hade fördelat över halva vardagsrummet, hela köket, hallen och halva sovrummet - inklusive i sängen. Varpå han hade tagit en VIT nalle och lagt över lakritssåsen i sängen för att dölja sitt brott. Samma dag hann han även sno digitalkameran, som han vet att han inte får ta, samt sno mitt lipgloss och dekorera en vas med det.

Men som sagt, det var inte det enda han gjorde den dagen. Tydligen hade han snott digitalkameran även på morgonen, och att döma av klockslaget på min mobil så var det strax innan jag vaknade:


Han har fotat mig medan jag sov. Jag får väl vara glad att jag låg bortvänd...


 

Han har fotat min mobil, vilket ju är bra, för då vet jag ju precis när brottet begicks   


Fläkten i sovrummet har också blivit förevigad.


Sen har han avslutat med ett självporträtt.


Ja...vad ska man säga. Jag kan ju bara konstatera att jag återigen fått barnsäkra som om jag har en 1-åring i huset, så nu är alla knivar och allting farligt gömt högt, högt upp så att han inte kan nå det även om han skulle klättra upp på bänkarna.


Nu ska det bli lite ost och kex, och kanske glutta lite på min film. Upptäckte ju att det dessutom är första semifinalen i internationella melodifestivalen idag, så jag lär väl kika lite på det med.


Ha en trevlig kväll!   

Ovido - Quiz & Flashcards